Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kaupan keskusliikkeiden suurella mölinällä toitottavat elintarvikkeiden hinnanalennukset koskevat vain kaupan omia tuotemerkkejä!

Maanantai 4.3.2024 - -Esko Erkkilä-


Vaikeuksissa olevat elintarvikeyritykset ovat langenneet valmistamaan kaupan keskusliikkeille niiden omia tuotemerkkejä eli private label-tuotteita.

 

Muistan vallan hyvin, kun K-ryhmä aloitti merkkituotteiden kopioinnin vuonna 1986 – olin erään etelä-pohjalaisen K-kaupan markkinoilla, kun kauppias saapui Seinäjoella pidetystä kokouksesta suurella tohinalla ja uhosi, että nyt Kesko tuo markkinoille jotain ennenkuulumatonta.

 

S-ryhmä katseli Keskon toimintaa monta vuotta, mutta sitten sekin toi markkinoille merkittömät tuotteet ja risti ne Rainbow-tuotteiksi.

 

Pirkka- ja Rainbow-tuotteet ovat laadultaan kakkos- tai kolmosluokan tuotteita, joissa kuluttajalaadulla ei ole mitään roolia, sillä ne ovat pelkkiä rahantekotuotteita päivittäistavarakaupalle.

 

***************

 

Nyt kaupan keskusliikkeet toitottavat suureen ääneen, että ne ovat alentaneet myymiensä elintarvikkeiden hintoja!

 

Toitottaminen on täyttä sontaa, sillä hinnanalennukset koskevat ainoastaan kaupan omia tuotemerkkejä eli private-label-tuotteita!

 

****************

Arvostan suomalaisen elintarviketeollisuuden toimintaa, kun se ei ole nöyrtynyt kaupan keskusliikkeiden vaatimuksiin merkkituotteiden hinnanalennuksista!

 

 ********************

 

On selvää, että meidän ostoskoriimme ei eksy kaupan omia tuotemerkkejä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Kaupan keskusliikkeiden suurella mölinällä toitottavat elintarvikkeiden hinnanalennukset koskevat vain kaupan omia tuotemerkkejä!, kaupan omat tuotemerkit, Keskon Pirkka, S-ryhmän Rainbow, suomalainen elintarviketeollisuus, private label,


Kommentit

4.3.2024 6.47  java valkonen

Markkinatalous ei toimi ilman kilpailua ja kaksi toimijaa ei riitä kilpailuun. Keskusliikkeet pitäisi pilkkoa pienemmiksi yksiköiksi. Se vaatisi poliittisia päätöksiä, mutta katsoppa ketä istuu osuukauppojen luottamustehtävissä - jos politiikka ja yhteiskunta, joka säätelee kaupaa ja sen toimintoja, ei toimi, ei tule toimimaan markkinatalouskaan.

4.3.2024 8.28  -Esko Erkkilä-

Osuuskauppojen hallintoelimet ovat yksi mätäpaise!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini