Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kokoomus: "Sairaana töihin tai palkka putoaa!"

Maanantai 15.10.2012 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Jyrki Kataisen johtaman kokoomuksen puoluevaltuusto päätti tukea esitystä, jonka tuloksena sairausloman ensimmäinen päivä olisi palkaton ja kaksi seuraavaa viikkoa sairastaja saisi vain 80 prosenttia palkastaan.

 

Kysyy todellista rohkeutta tai paremminkin tyhmyyttä vaatia Suomessa tuollaista.

 

On nostettava hattua kokoomukselle, kun se julkisti ajamansa linjan ennen kunnallisvaaleja. Nyt kansalaisilla on aikaa muodostaa kuva kokoomuksen esityksestä ja antaa siitä palautetta vaaliuurnilla.

 

Sairausloman ensimmäisen päivän säätäminen palkattomaksi ja kahden seuraavan viikon aikana toteutettava 20 %:n palkanalennus olisi kova isku monille.

 

Sairauslomalle joutuminen merkitsee työntekijälle aina ylimääräisiä kuluja. Nyt kokoomus haluaa rokottaa sairaslomalaista sen lisäksi palkattomuudella ja palkanalennuksella!

 

Kokoomuksen ajama linja koittelisi rajuimmin palkkahaitarin alapäässä olevia. Yksinhuoltajat ja naiset se laittaisi todella ahtaalle.

 

SAK julkisti teettämänsä kyselytutkimuksen tulokset ja ne kertoivat, että lähes puolet suomalaisista (46 %) menisi töihin sairaana, jos kokoomuksen esitys sairauslomakarenssista toteutuisi.

 

Tutkimustuloksen perusteella juttuni otsikko on siis täysin oikea!

 

Puoluekannatuksen mukaan tarkasteltuna keskustan kannattajista enemmistö suhtautuu esitykseen kielteisesti.

  

Henkilökohtaisesti ihmettelen, että miksi kokoomus haluaa tuollaista. En kannata kokoomuksen esitystä vaan vastustan sitä jyrkästi!

 

SAK:n kyselytutkimuksen mukaan kokoomuksen kannattajat jakaantuvat lähes tasan kahteen ryhmään: esityksen kannattajiin ja vastustajiin. Puolueen kahtiajako  osoittaa, että pääministeri ei ole herra edes omassa puolueessaan!

 

Ääni kokoomukselle merkitsee, että sairaana pitää mennä töihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sairaana töihin, Kokoomus; sairaana töihin, Jyrki Katainen; "Sairaana töihin!"