Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pystyvätkö vastavalitut aluevaltuutetut pitämään hyvinvointialueiden kustannukset kurissa?

Torstai 10.3.2022 - -Esko Erkkilä-

Kiinnitin aluevaalien ehdokasasettelun aikana huomiota siihen, että ehdokkaista merkittävä osa oli sosiaali- sekä terveysalan ammattilaisia ja vain pieni osa ehdokkaista edusti tietämystä ja kokemusta talousalan kysymyksistä.

 

Vaalit on käyty ja kaikilla hyvinvointialueilla avainpaikat on jaettu.

 

Kansa on siis puhunut, joten henkilövalintoihin ei nyt ole urputtamista, mutta pelkoni talousasioiden puutteellisesta huomioimisesta on entistä suurempi.

 

On suuri vaara, että taustaltaan terveys- ja sosiaalialan aluevaltuutetut painostavat muitakin aluevaltuutettuja panostamaan kohtuuttomasti omaan taustaansa.  Tehtävä on helppo, sillä kansalaiset haluavat sitä, mutta heillä ei ole pienintäkään käsitystä asian taloudellisista vaikutuksista.

 

On valitettavaa, että valtio on luvannut hoitaa hyvinvointialueiden talouskysymykset ”pohjia myöten” ja se lupaus on omiaan kannustamaan holtittomaan rahankäyttöön hyvinvointialueilla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pystyvätkö vastavalitut aluevaltuutetut pitämään hyvinvointialueiden kustannukset kurissa?, hyvinvointialueet, aluevaltuutetut, karkaavatko hyvinvointialueiden kustannukset?