Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampere-Pirkkalan logistiikkakeskus vähentää liikennemelua Tampereella!

Keskiviikko 30.7.2008 - Esko Erkkilä


Tampere-Pirkkalan logistiikkakeskus vähentää liikennemelua Tampereella !

 

Tampereen seudun logistiikkakeskuksen haittapuolista on kirjoiteltu viime aikoina paljon.  Sen tuomat ympäristökysymyksiä edistävät seikat, mm. liikennemelun vähentäminen, ovat jääneet maininnan asteelle.

 

Tampereella 40.000 henkilöä asuu alueella, jossa liikennemelu ja -tärinä häiritsevät jokapäiväistä elämää. Eräs logistiikkakeskuksen tuomista eduista on autoliikenne- ja rautatiemelun sekä myös rautatietärinän vähentyminen Tampereella.

 

VT3:n ohjaaminen Lempäälän Kuljun maisemista suoraan logistiikkakeskuksen ja Rajasalmen sillan kautta kohti Pohjanmaata, merkitsee melkoista melukuorman alenemista Tampereella.

 

Pääradan linjaus siten, että se ohittaa Tampereen kaupungin sen länsipuolelta, on valtava askel oikeaan suuntaan rautatiemelun vähentämisessä. Nykyisellä rautatievaunujen järjestelypihalla syntyvä jopa 118 dB:n suuruinen iskumelu on Rautaharkossa historiaa, kunhan logistiikkakeskus ja siihen liittyvät järjestelypiharatkaisut saadaan toteutettua.

 

Logistiikkakeskuksen tarkan sijoituspaikan päättäminen on haasteellinen tehtävä, mutta kokonaisuuden kannalta se pitää sijoittaa "niille kulmille", jonne sitä nyt suunnitellaan.

 

Esko Erkkilä

Avainsanat: Logkeskus, melu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini