Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Harva syntinen pelastuu saarnan toisella tunnilla"

Torstai 10.12.2009 klo 21.42 - -Esko Erkkilä-


Politiikka - Suomi -sanakirjan kirjoittaja Jussi Lähde alkoi näillä kirjailija ja humoristi Mark Twain´n sanoilla lopettelemaan Grand Hotell Tammerin baarissa eli Vihtorin kirjastossa tänään järjestämäänsä tupailtaa.

 

Olin paikalla, jossa Aamulehden blogistin Jussi Lähteen lisäksi olivat keskustelijoina kansanedustaja Mikko Alatalo, Aamulehden vastaava päätoimittaja Matti Apunen sekä suomalaisen sana- & säveltaiteen mestari Heikki Salo.

 

Kaikki keskustelijat ovat sanataiteen todellisia taitajia ja heidän sanailuaan oli kiinnostavaa kuunnella.

 

Keskustelun teemana oli politiikan kieli ja sen tiimoilta kuulimmekin useita mielenkiintoisia juttuja sekä mietteitä.

 

Matti Apunen uskoi, että politiikan väriläiskä Timo Soini sorvaa etukäteen sutkauksiaan samalla uutteruudella kuin jotkut rakentelevat käkikelloja.

 

Apunen ei oikein niellyt keskustelussa esitettyä mielipidettä, että sopuli ja ripuli ovat melkein sama asia, sillä niitähän erottaa ainoastaan kaksi kirjainta!

 

Heikki Salo totesi, että poliittisella kupletilla ei saisi Tampere-talon pikkusaliinkaan paljon yleisöä.

 

Salo oletti, että hän on läsnäolijoista ainoa, joka on kantanut harteillaan presidentti Kekkosen manttelia! Se tapahtui Lapuan tuomiokirkossa silloin, kun Lapuan hiippakunnan piispa Yrjö Sariola vihittiin piispanvirkaan. Salo toimi narikanvartijana ja narikkamiehet kokeilivat seremonian ajaksi narikkaan jätettyä Kekkosen ulsteria päälleen. Painava oli!

 

Mikko Alatalo totesi itsestään sekä eräistä muista kansanedustajista, että he ovat "aluesuuntautuneita". Asiantuntijasuuntautuneiksi kansanedustajiksi Alatalo nimesi mm. Kimmo Kiljusen (erityisesti Kiljusen omasta mielestä!), Harri Jaskarin, Mauri Pekkarisen ja osin myös Kimmo Sasin.

 

Jari Tervo on kuulemma uhonnut ostavansa Puuhamaan koko osakekannan, sillä Puuhamaan tunnusmusiikki on Mikko Alatalon käsialaa. Oston jälkeen Tervo vaihtaisi Puuhamaan tunnusmusiikin!

 

Mikko Alatalo totesi keskustelun kuluessa, että aika on tehnyt entisaikojen Paavo Väyrysestä raikkaan. Apunen ei ollut uskoa korviaan kuultuaan sanaparin "Väyrynen ja raikas"!

 

Keskustelijat pyrkivät muistelemaan mieliin jääneitä vaalislouganeita ja Apusen ehdottama Sauli Niinistöä koskeva "Työväen presidentti" taisi saada suurimman kannatuksen. Myös Matti Virkkusen presidentinvaalikampanjan iskulause "Maa tarvitsee presidentin" sai kannatusta.

 

Heikki Salo innostui kehittelemään ihan uutta poliittista iskulausetta ja hän päätyi tällaiseen:

 

Kansakunta lepää puoluepolitiikan piikkimatolla

 

Ei lainkaan huono oivallus!

 

Kiitän keskustelun johdattelijana toiminutta Jussi Lähdettä sekä muita keskustelijoita mielenkiintoisesta tupailtahetkestä!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Jussi Lähde, Matti Apunen, Mikko Aalatalo, Heikki Salo, Vihtorin kirjasto, tupailta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini