Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Maaseutunuorten eilinen Joulutuli- tempaus muistutti kuluttajia, että joulupöytään kannattaa hankkia kotimaisia elintarvikkeita

Lauantai 21.12.2013 - -Esko Erkkilä-

Maaseutunuorten Joulutuli-tempaus, joka painottaa kotimaisten elintarvikkeiden tärkeyttä, on jo muodostunut perinteeksi.

 

Tämän vuoden tempaus toteutettiin eilen ja se merkitsikin sitä, että Maaseutunuorten Joulutulia oli valaisemassa joulunviettoon matkaavien kansalaisten taivalta iltahämärissä koko maassa.

 

Joulutuliperinne alkoi parisenkymmentä vuotta sitten Etelä-Pohjanmaalla ja nyt se on laajentunut koko maahan.

 

Maaseutunuoret haluavat Joulutulien avulla muistuttaa, että kotimainen lähellä tuotettu ruoka on jäljitettävää, vastuullista ja turvallista.

 

Kotimainen ruoka tuo työtä alkutuotantoon, elintarviketeollisuuteen ja koko elintarvikeketjuun. Se luo hyvinvointia koko Suomeen.

 

 

tulet1

 

 

Pirkanmaalaiset Maaseutunuoret sytyttivät Joulutulet mm. Tampereen Keskustorille Vanhan kirkon välittömään läheisyyteen.

 

Poikkesin Keskustorin Joulutulilla.

 

 

tulet2

 

 

Maaseutunuoret ja tamperelaiset kuluttajat olivat saaneet Joulutulille arvovieraan, sillä myös kansanedustaja Arto Pirttilahti oli paikalla.
 
Kuvassa vasemmalta MTK-Pirkanmaan järjestöagrologi Jaakko Ahola, kansanedustaja Arto Pirttilahti, maidontuottaja Heikki Salomaa Orivedeltä ja Sami Rantanen myös Orivedeltä.

 

 *************

 

Pirkanmaan Maaseutunuoret polttivat Joulutulilla jätkänkynttilöitä.

 

 tulet3

 

 

Opin Heikki Salomaalta hyvän niksin, kun hän näytti jätkänkynttilän pohjaan moottorisahalla tehtyä sahausta sekä jätkänkynttilän keskelle porattua reikää, jotka yhdessä merkitsevät palamisen varmistamista. Salomaa oli tehnyt reiän halkaisijaltaan 16 mm:n poranterällä, mutta hieman suurempi reikä olisi hänen mielestään parempi.
 
Moottorisahalla tehty ristikko sekä reikä helpottavat vedon syntymistä ja sitä kautta jätkänkynttilän palaminen varmistuu.

 

Aina oppii, kun kulkee silmät auki!

 

 ***********

Maaseutunuoret ovat oikealla asialla, kun muistuttavat, että syömällä suomalaista, maukasta ruokaa kannamme vastuun oman ruokamme vaikutuksista ja säästämme luontoa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maaseutunuoret, Maaseutunuorten Joulutulet 2013, suomalainen ruoka, kotimainen ruoka, lähiruoka, Arto Pirttilahti, kansanedustaja Arto Pirttilahti, Jaakko Ahola, Heikki Salomaa, Sami Rantanen, MTK-Pirkanmaa,

Ääriään myöten täynnä olleeseen Tampereen Tuomikirkkoon kokoontunut kirkkokansa piti Juice-kirkosta

Lauantai 23.11.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereen tuomiokirkkoseurakunta järjesti keskiviikkona 20.11.2013 Tampereen Tuomiokirkossa hyväntekeväisyystilaisuuden, joka kokosi Tuomiokirkon täyteen kirkkokansaa.

 

 

juice1

 

 

Kyse oli Juice-kirkosta,…

 

 

juice2

 

 
…jonka teemana oli ”Ollaan ihmisiksi”.

 

 

juice3

 

 

Onnistuneen tilaisuuden ”primus motor” oli Juice Leskisen läheinen työtoveri kansantaiteilija Mikko Alatalo.

 

 

 

juice4

 

 

Heikki Salo esiintyi hyväntekeväisyystilaisuudessa kolmasti ja tässä hän esittää Jammi Humalamäen säestämänä Ekumeenisen jenkan. Hyvin sopi jenkkakin Tuomiokirkon kirkkosaliin!

 

 

juice5

 

 

Kati Pellinen esitti kaksi kappaletta; Rakkauden ammattilainen  sekä sen lisäksi Balladin.

 

 

juice6

 

 

Positiivinen yllätys oli 17-vuotiaan Eero Alatalon tulkitsema ”Ollaan ihmisiksi” – ei ole omena kauas pudonnut puusta!

 

 

juice7

 

 

Mikko Alatalo ja Costello Hautamäki esittivät kappaleen ”Vaiti aivan hiljaa” Juicen vuonna 1996 ilmestyneestä runokokoelmasta ”Jumala on”.

 

 

 

juice8

 

 

Tilaisuudessa esiintyi kolmaskin Alatalo – Kalle Alatalo, joka soittaa Hauli Bros –yhtyeessä kitaraa ja mandoliinia.
 

 

 

juice9

 

 

Korkeakoulupastori Risto Korhonen ja seurakuntapastori Merja Halivaara esittivät ohjelman lomassa musiikin teemoja täydentäviä lyhyitä rukouksia, raamatunjakeita sekä Juice Leskisen kirjoittamia runoja.
 

 

**********

 

Tilaisuudessa kerätty kolehti ohjataan tuomaan jouluiloa tamperelaisille vähävaraisille perheille.

 

 

juice10

 

 

Kolehdin keräämisestä huolehti ”Sons of Abraham – Tampere”, joka on Tampereella toimiva kristillinen moottoripyöräkerho.

 

*********

 

 

 

Juice-kirkko oli yleisömäärältään suuri menestys, sillä…

 

 

 

juice11

 

 

…osa kirkkokansasta joutui istumaan käytävällä ja myös seisomapaikat olivat käytössä.

 

 ***********

Kiitän Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan ennakkoluulotonta asennetta Juice-aiheisen tilaisuuden esittämisestä kirkossa.

 

Olen monesti keskustellut seurakuntapappien kanssa ja todennut, että evankelis-luterilainen kirkko tarvitsisi hieman nykyaikaisempaa otetta, jotta kansa arvostaisi kirkkoa ja uskonnollista elämää.

 

Tämä Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan avarakatseisuus on juuri sitä, jota kirkolta kaipaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juice-kirkko, Tampereen Tuomiokirkko, Ollaan ihmisiksi, Mikko Alatalo, Kalle Alatalo, Eero Alatalo, Hauli Bros, Heikki Salo, Kati Pellinen, Castello Hautamäki, Jammi Humalamäki, Risto Korhonen, Merja Halivaara, Sons of Abraham,

"Harva syntinen pelastuu saarnan toisella tunnilla"

Torstai 10.12.2009 klo 21.42 - -Esko Erkkilä-

 

Politiikka - Suomi -sanakirjan kirjoittaja Jussi Lähde alkoi näillä kirjailija ja humoristi Mark Twain´n sanoilla lopettelemaan Grand Hotell Tammerin baarissa eli Vihtorin kirjastossa tänään järjestämäänsä tupailtaa.

 

Olin paikalla, jossa Aamulehden blogistin Jussi Lähteen lisäksi olivat keskustelijoina kansanedustaja Mikko Alatalo, Aamulehden vastaava päätoimittaja Matti Apunen sekä suomalaisen sana- & säveltaiteen mestari Heikki Salo.

 

Kaikki keskustelijat...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jussi Lähde, Matti Apunen, Mikko Aalatalo, Heikki Salo, Vihtorin kirjasto, tupailta