Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pormestarin asukasilta Nekalan koululla 9.3.2010

Tiistai 16.3.2010 - -Esko Erkkilä-


Pormestari Timo P. Nieminen tapaa kuntalaisia asukasilloissa.

 

Asukasiltoihin ovat kaikki alueen asukkaat tervetulleita esittämään kysymyksiä ja keskustelemaan oman asuinalueensa ajankohtaisista asioista.

 

Tampereen eteläisen alueen asukasilta järjestettiin Nekalan koululla tiistaina 9.3.2010 klo 18.00 alkaen.  Mukana olivat myös apulaispormestarit Timo Hanhilahti, Kristiina Järvelä sekä Anna-Kaisa Ikonen - apulaispormestari Perttu Pesä oli sairaana ja ei päässyt tentittäväksi.

 

Pormestari-illan alussa keskityttiin kouluverkkouudistuksen käsittelyyn. Apulaispormestari Järvelä sekä pormestari Nieminen puolustivat tehtyjä päätöksiä.

 

Oman puheenvuoroni aluksi illan päätteeksi palasin kouluverkkouudistukseen ja annoin apulaispormestari Järvelälle kiitosta siitä, että erityisopetuksesta päättäminen siirrettiin tulevaisuuteen. Lisäksi evästin Järvelää ja ehdotin kuuntelemaan ennen päätöksiä herkällä korvalla niitä yhdistyksiä, jotka toimivat erityislasten eri lohkoilla.

 

Puheenvuorossani muistutin apulaispormestari Ikosta siitä, että Etelä-Alvarin kokouksessa tuli esille vakavia puutteita mm. Tampereen kaupungin kotiutustiimin toiminnassa.

 

Keskussairaalan hoitohenkilökunta ohjeistaa puutteellisesti ambulanssihenkilökuntaa potilaiden kotiuttamisessa sillä verukkeella, että kuntien palvelut kotiuttamisessa vaihtelevat. Kysymys tuntui olevan täysin uusi apulaispormestari Ikoselle ja sen vuoksi kutsuinkin hänet saapumaan seuraavaan Etelä-Alvarin kokoukseen, jossa käsitellään ikäihmisten huolenpitoon liittyviä kysymyksiä.

 

Kaupungin alueella sijaitsevat purot ja pienjärvet olivat kiitettävästi esillä - kiitos näiden asioiden esilläpidosta kuuluu paljolti Etelä-Alvarin puheenjohtajalle Juhani Skogbergille.

 

Sulkavuoreen kaavailtu jäteveden keskuspuhdistamo ja sen suunnittelun nykyvaihe kiinnosti asukkaita. Apulaispormestari Timo Hanhilahti totesi, että hankkeessa toimijana on Tampereen Vesi.

 

- Muualla saatujen kokemusten mukaan ongelmat jäteveden keskuspuhdistamon osalta liittyisivät rakennusvaiheeseen, totesi apulaispormestari Hanhilahti.

 

- Maa-aineksen räjäyttäminen ja sen kuljettaminen alueelta pois on toteutettava tarkan suunnitelman mukaan.

 

Hanhilahti muistutti, että jäteveden keskuspuhdistamo tuottaisi energiaa.

 

Jäteveden keskuspuhdistamon purkuputken sijoittaminen on ongelmallista. Jos puhdistettujen jätevesien purkaminen tapahtuu lähellä Viinikanlahtea, niin puuttuvan virtauksen vuoksi tilanne saattaa kehittyä ongelmalliseksi. Juhani Skogberg muistutti, että pysyvän virtauksen alue löytyy vasta Melon alueelta. Apulaispormestari Hanhilahti totesi, että purkuputken jatkaminen maksaa 1 M€/kilometri - yli 300 miljoonan euron hankkeessa muutama lisämilli on varsin pieni lisäkustannus, jos sillä saavutetaan hyvä lopputulos.

 

Rauno Nurminen Hatanpäältä esitti, että Hatanpään puistoalueelle rakennettaisiin ikäihmisten toimintakeskus ja palvelutalo.

 

Apulaispormestari Ikonen muistutti Kuuselan palvelutalon olemassaolosta - se on kuitenkin kaukana Hatanpäältä. Ikosen vastauksista kuvasti muutenkin se, että ikäihmisten palvelut ovat tiukassa.

 

Sanna Karppinen kysyi Hämeenkadun pyöräteistä.

 

Uutterana pyöräilijänä tunnettu apulaispormestari Timo Hanhilahti vastasi, että Hämpin Parkin valmistumisen jälkeen Hämeenkadusta muodostuu joukkoliikenne- ja pyöräilypainotteinen väylä. Jalkakäytävät pysyvät nykyisessä leveydessään ja pyörätielle varataan oma alueensa.

 

Hanhilahti kertoi lisäksi, että Rongantien jatkeena rautatien alitus on valmistumassa. Tämä merkitsee esteettömän polkupyöräreitin valmistumista Pispalasta aina Tammelantorin tienoille saakka - kannatin tätä ratkaisua jo syksyn 2008 kunnallisvaaleissa!

 

Marko Pieniaho piti esillä monissa yhteyksissä esittämäänsä raskaan läpikulkuliikenteen kieltämistä Viinikankadulla.

 

Asia on haasteellinen, sillä Nekalan alueen saavutettavuus on vaikeaa, jos liikennerajoituksiin joudutaan menemään. Kyse on poliittisesta päätöksestä, jos raskas läpikulkuliikenne Viinikankadulla kielletään. Kannatan rajoituksia omakotiasujan vinkkelistä, mutta ymmärrän myös pienyritysten huolen Nekalan alueen joutumisesta pussiin.

 

Omassa kysymyksessäni kysyin pormestarin mielipidettä vast´ikään tulleesta kokoomusministeri Anne Holmlundin tekemästä päätöksestä, jolla Tampereen hätäkeskuksen toiminta tullaan lopettamaan ja hätäkeskustoiminnot siirtyvät Poriin.

 

Pormestari Timo P. Nieminen oli vastauksessaan suoraselkäinen ja totesi puoluetoverinsa päätöksen olleen ihmeellisen. Timo P. Nieminen totesi, että jatkossa Pirkanmaalta pitäisi saada ministereiksi mitat täyttäviä poliitikkoja, jotta Anne Holmlundin tekemät päätökset eivät toistuisi.

 

Totesin tilaisuuden jälkeen pormestari Timo P. Niemiselle kahdenkeskisessä keskustelussa, että tuntui hyvältä tänä vaikeana hetkenä, että myös hän tuomitsi Anne Holmlundin tekemän hätäkeskuspäätöksen.

 

Kiitän pormestari Timo P. Niemistä ja apulaispormestareita siitä, että Nekalan koululla järjestetty tilaisuus oli hyvin järjestetty ja se täytti sille asetetut kansalaiskuulemisen tavoitteet. Kiitän myös pormestarin erityisavustajaa Pauli Välimäkeä hyvin johdatellusta tilaisuudesta.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Pormestarin asukasilta, Timo P. Nieminen, Timo Hanhilahti, Kristiina Järvelä, Anna-Kaisa Ikonen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini