Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Se päivä koitti sittenkin!

Torstai 22.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Palokallion omakotialueen länsilaidalla kulkeva voimajohtolinja on 21.4.2010 purettu. Olemme saavuttaneet tavoitteemme, joka meillä on ollut alueen rakentamisen aloittamisesta lähtien.

 

On surkuhupaisaa, että alueemme taloille suurta vahinkoa aiheuttanut Ikea-projekti lopulta mahdollisti voimajohtolinjan poistumisen.

 

Ensimmäiset toimenpiteet voimajohtolinjan poistamiseksi alkoivat v. 1988, kun yksi johto katkesi ja se putosi tulta syösten maahan. Palokallion omakotialueen ensimmäinen rakennusvaihe oli meneillään ja sähköt katkesivat kaikkien omakotitalojen rakennustyömailta pariksi tunniksi - onneksi kukaan ei sattunut putoavan johdon alle ja henkilövahingoilta vältyttiin.

 

Tampereen kaupunki ja Fingrid Oy olivat "kuuroja" toimenpiteille, joita vaadimme voimajohtolinjan poistamiseksi. Ei auttanut, vaikka kaupunki oli alueen kaavoitusvaiheessa tehnyt virheen, sillä omakotitaloja oli kaavoitettu voimajohdon suoja-alueelle.

 

Voimajohtolinjan poistaminen vauhdittui, kun ns. Ikea-neuvottelujen yhteydessä ymmärsin ideoida voimajohtolinjan poistamisen yhdeksi osaksi Palokallion Omakotiyhdistys ry:n ja Tampereen kaupungin välistä sopimusta.

 

Neuvottelut olivat vaikeita ja voimajohtolinjan poistamisen sisällyttäminen sopimusehtoihin ei helpottanut niitä.

 

Sopimuksessa todetaan asiasta kuitenkin lopulta näin:

                     

"5. Palokallion alueen läpi kulkeva sähkölinja

 

Kaupunki sitoutuu käytettävissään olevin keinoin toimimaan siten, että Palokallion läpi kulkeva Fingrid Oy:n omistama 110 kV:n ilmajohto siirretään pois asuinalueelta. Sopijapuolet toteavat lisäksi, että niiden yhteinen tavoite on saada tämä siirto toteutettua viimeistään 31.12.2009 mennessä."

 

Haluan erikseen mainita Veikko Niemelän ja Henry Kukkolan toiminnan voimajohtolinjan poistamisessa.

 

Voimajohtolinjan poistuminen on esimerkki kaupunkilaisten sitkeästä ja yksituumaisesta toiminnasta. Palokallion Omakotiyhdistys ry on luonut ne raamit, joiden puitteissa yhteisesiintyminen on ollut mahdollista.

 

Tunnen erityistä mielihyvää pitkäaikaisen projektimme onnistumisesta ja toivon samalta tuntuvan muillakin palokalliolaisilla.

 

Positiivista asiaa varjostavat ne vaikeudet, joita meillä on muiden Ikea-sopimuksessa sovittujen asioiden toteutumisessa. Niiden edes kohtuullinen onnistuminen vaatii jatkossa vielä paljon erilaisia toimenpiteitä. On pakko yhtyä niihin mielipiteisiin, joissa todetaan, että taistelumme Ikea-sopimuksen toteuttamisessa on varsinaista Jatkosotaa!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen kaupunki, Ikea, Ikea-sopimus, voimajohtolinja, Palokallion Omakotiyhdistys ry


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini