Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Oikea päätös

Lauantai 24.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Hallitus teki keskiviikkona 21.4.2010 päätöksen, että se esittää eduskunnalle kahden uuden ydinvoimalan rakentamista. Uudet ydinvoimaluvat ovat saamassa Fennovoima Oy sekä Teollisuuden Voima Oy. Mikäli eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen, se merkitsee, että uudet ydinvoimalat rakennetaan Eurajoen Olkiluotoon ja Pyhäjoelle tai Simoon.

 

Päätös on oikea. Nyt on eduskunnan vuoro hyväksyä hallituksen esitys, jotta ydinvoiman lisärakentamisessa päästään vitkastelematta vauhtiin.

 

Ydinvoimalalupien esittäminen kuului ministeri Mauri Pekkariselle ja hän osoitti olevansa henkilö, johon Suomi voi luottaa.

 

Eduskunnassa lisäydinvoimalaluvat eivät ole läpihuutojuttu, mutta eri medioiden suorittamien kyselyjen mukaan lisäydinvoimaloiden kannattajat ovat eduskunnassa enemmistönä.

 

Kolmas lisäydinvoimalaluvan hakija Fortum Oyj ei saanut ministeri Pekkarista vakuuttuneeksi siitä, että hän olisi sille esittänyt ydinvoimalan rakennuslupaa. Fortum Oyj omistaa Teollisuuden Voima Oy:stä osan, joten sitä kautta Fortumkin sai tietyn osuuden esitetyistä ydinvoimalaluvista.

 

Teollisuuden Voimalle ja Fennovoimalle todennäköisesti myönnettävät ydinvoimalaluvat ovat kuluttajan kannalta hyvä ratkaisu, sillä molempien yritysten omistajat ovat pääosin itse sähkön käyttäjiä. Fortum Oyj välittää sähköä, joten se on sähkön hinnanmuodostuksessa kuluttajan kannalta "välikäsi".

 

Suomen hallituksen nyt esittämä ydinvoimapäätös on myönteinen vihreiden arvojen eli ympäristökysymysten kannalta. Päätöksen avulla Suomi pystyy tietyiltä osin irtaantumaan saastuttavista energiantuotantomuodoista.

 

Pidin yhden ydinvoimalaluvan esittämistä itsestäänselvyytenä. Olen tyytyväinen, kun ministeri Pekkarinen päätyi kahden uuden ydinvoimalaluvan esittämiseen.

 

Aamulehdessä povattiin jo, että ruuan hinta alenisi, kun mm. kotimainen elintarviketeollisuus ja kauppa saavat Fennovoiman omistajina edullista sähköä. Pyydän laittamaan jäitä hattuun näille odotusarvoille. On selvää, että ydinvoimalan omistaminen helpottaa kustannuspaineita, mutta aikajänne uusien ydinvoimaloiden käynnistämiseen on liian pitkä, jotta elintarvikkeiden hinnanalennuksista voitaisiin puhua.

 

Tämä päätös luo pitävää pohjaa Suomen talouden nousemiselle. Taloustilanteen paraneminen on edellytys sille, että yhteiskuntamme pystyy huolehtimaan myös vähäosaisistamme.

 

Kiitän hallitusta ja erityisesti ministeri Mauri Pekkarista oikean päätöksen tekemisestä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: lisäydinvoimalat, Teollisuuden Voima, Fennovoima, Fortum, Mauri Pekkarinen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini