Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kansi ja Keskusareena hyväksyttiin pitkien puheiden saattelemana

Torstai 20.5.2010 - -Esko Erkkilä-


Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkoiltana 19.05.2010 runsaat kolme tuntia kestäneen keskustelun jälkeen Kansi ja Keskusareena-projektin aloittamisen.

 

Keskustelu oli lähes yksimielinen, sillä ainoastaan äärivasemmisto esitti aluksi lopullisen päätöksen siirtämistä. Keskustelua kuitenkin jatkettiin ja lopulta lopputulos oli se, että kaupunginhallituksen ehdotus Kansi ja Keskusareena-hankkeeseen ryhtymisestä hyväksyttiin äänin 63 - 4.  

 

Oli hupaisaa, että pormestarin alustuspuheenvuorossa oli kuorrutuksena kaikki hyvät asiat eli joukkoliikenteen edistäminen, energiatehokkuus, kestävä kehitys ja työllisyyden edistäminen.  Niitähän kaikki pomminvarmasti kannattavat!

 

Kannatin etukäteen nyt tehtyä ratkaisua ja olen tyytyväinen, että kaupunginvaltuusto oli asiassa näin yksituumainen.

 

Myönnän, että Vasemmistoliiton edustajien sekä SKP:n Jari Heinosen tekemät riskejä peräävät kysymykset olivat aiheellisia - myös joidenkin demarien kyseenalaistavat mielipiteet olivat perusteltuja. Varsin harvoin pystyn olemaan samaa mieltä vasemmiston kanssa, mutta nyt näin on helppo olla.

 

Kansi ja Keskusareena-päätöksen hetkellä on tiedostettava, että surkuhupaisan taannoisen Ikea-päätöksen jäljet pelottavat. Toivottavasti nyt huomioidaan myös Tampereen asukkaiden ja erityisesti uuden projektin lähiasukkaiden mielipiteet. Kansi ja Keskusareena ovat Ikean kanssa toki erilaiset siinä mielessä, että Ikean tapaisia hallitsemattomia suurräjäytyksiä rakennusvaiheessa ei tarvita.

 

Taisi olla ensimmäinen kerta, kun pystyin olemaan samaa mieltä Kalevi Suoniemen kanssa, kun hän perustellusti arvosteli Ikea-ratkaisua!

 

Valtuustokäsittelyssä kiinnitti huomiota Mikko Kriikun sekä Anna-Kaarina Rantaviita-Tiaisen jäntevät ja selväsanaiset puheenvuorot. Kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Mikko Alatalo toi keskusteluun oivan näkökohdan, kun hän muistutti Tampereen asemasta siinä, että Tampereen asema vahvistuu Kansi ja Keskusareena-hankkeen myötä kulttuurikaupunkina.

 

Valtuustokeskustelussa kiinnitti huomiota se, että perussuomalaiset ja vihreät olivat jokseenkin hiljaa koko keskustelun ajan. Tämä osoittaa sen valtakunnallisen ilmiön, että kummankaan ryhmän tietämys ja resurssit eivät yllä todelliseen päätöksentekoon.

 

Yhdyn pormestari Timo P. Niemisen yhteenvetoon, kun hän päätöksen jälkeen totesi, että Tampereen kaupunginvaltuusto teki hyvän ja kauaskantoisen päätöksen!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen kaupunginvaltuusto, Kansi ja Keskusareena, Ikea, Mikko Kriikku, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Mikko Alatalo, Timo P. Nieminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini