Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Koukkuniemen vanhainkoti taas vahvasti esillä julkisuudessa

Sunnuntai 30.5.2010 - -Esko Erkkilä-


Koukkuniemen vanhainkoti on Tampereen Lapin kaupunginosassa sijaitseva Pohjoismaiden suurin vanhainkoti. Se on perustettu v. 1886 ja siellä on asukaspaikkoja n. 900.

 

Koukkuniemen ongelmat ovat olleet yhä laajenevassa mittakaavassa esillä syksystä 2008 saakka. Vanhainkodin ongelmana ovat alimitoitetut henkilöstömäärät ja ilmeisen virheelliset johtamistavat sekä hallintokulttuuri.

 

Koukkuniemen asiat kuuluvat Tampereen kaupungin hallinnossa apulaispormestari Anna-Kaisa Ikosen (kok) vastuulle.

 

Koukkuniemen asiat olivat vahvasti esillä tiistaina 25.5.2010.

 

Aamulehti kertoi kuuden palstan jutussaan: "Koukkuniemen johtaminen on poukkoilevaa ja epäasiallista."

 

Samana iltana oli Etelä-Alvarin suurkokous Ahlmanilla ja tilaisuuden alustajaksi oli viikkoja aikaisemmin lupautunut apulaispormestari Anna-Kaisa Ikonen. Kuulun etelä-alvareihin ja olin paikalla Ahlmanilla.

 

Aamulehden jutussa raportoitiin Tampereen poliittisten päättäjien talkoopäivästä Koukkuniemessä edellispäivänä.

 

Kansanedustajat Mikko Alatalo (kesk) ja Saara Karhu (sdp) olivat Aamulehden jutussa näkyvästi kuvien kera esillä, kun he hoivasivat Koukkuniemen asukkaita. Myös eräitä muita tamperelaisia politiikkoja osallistui Koukkuniemen hoivatalkoisiin.

 

Kaikilla poliitikot osallistuivat Koukkuniemen hoivatalkoissa vanhusten syöttämiseen, suihkuttamiseen, vaipan vaihtamiseen ja muihin toimenpiteisiin, joita hoitajat tekevät jatkuvasti asukkaille.

 

"Hattua täytyy nostaa sitä työtä tekeville", kertoi kansanedustaja Alatalo, kun myöhemmin illalla tapasimme eräässä palaverissa.

 

Herttaisesti aina hymyilevä ja illan Etelä-Alvarissa alustanut apulaispormestari Ikonen ei pitänyt Aamulehden uutisoinnista.

 

Ikonen vakuutti, että Koukkuniemen johtamiseen tehdään kehitysjohtaja Kari Hakarin johdolla interventio eli väliintulo. Intervention tekeminen vanhainkodin johtamisjärjestelmään ei ole kovin suuri meriitti vanhainkodin johdolle!

 

Interventiolla pyritään saamaan henkilöstöä enemmän mukaan Koukkuniemen kehittämiseen. Sisäistä ja ulkoista viestintää kohennetaan, lupasi apulaispormestari Ikonen.

 

Kesäkuussa kaupunginvaltuustoon tuodaan esitys 4 miljoonan euron suuruisesta lisäbudjetista, jolla siivotaan vanhat sakat pois laitoshoidon vastuilta.

 

Koukkuniemi-osion lopuksi Ikonen vakuutti meille etelä-alvarilaisille, että vastaavia uutisia ei enää tämän jälkeen kuulu Koukkuniemestä.

 

Nostan hattua Mikko Alatalolle ja Saara Karhulle, jotka osallistuivat Koukkuniemi-talkoisiin.

 

Sympatiani ovat vahvasti myös apulaispormestari Anna-Kaisa Ikosen puolella ja toivon, että hänen johdollaan Tampere vihdoin saa Koukkuniemen asiat kuntoon. Apulaispormestarin asenteesta asia ei ainakaan ole kiinni, sillä niin antaumuksella ja empatialla Ikonen paneutuu asian hoitamiseen.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampere, Koukkuniemi, Anna-Kaisa Ikonen, Mikko Alatalo, Saara Karhu, Etelä-Alvari, Ahlman, Kari Hakari


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini