Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Voittaako galluppien kuningatar Lahdessa?

Keskiviikko 2.6.2010 - -Esko Erkkilä-


Suomen Keskustan puoluekokous Lahdessa lähestyy ja puheenjohtajagalluppien kierrokset kiihtyvät.

 

Kaikki arvonsa tuntevat mediat tekevät omia galuppejaan Keskustan tulevasta puheenjohtajasta ja osa myös puoluesihteerivalinnan tuloksesta.

 

Viimeisimpänä Helsingin Sanomat julkisti puheenjohtajagalluppinsa tuloksen tiistaina 1.6.2010.

 

HS-gallup perustui 17…27.5.2010 toteutettuun toimeksiantoon, jossa haastateltiin 1002 suomalaista. Tutkimuksen toteutti Suomen Gallup.

 

Kyselyn tuloksena hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi on entistä selvemmin kansalaisten suosikki Suomen Keskustan puheenjohtajaksi.

 

Tutkimuksen mukaan 37 % valitsisi Kiviniemen. Kakkossuosikki elinkeinoministeri Mauri Pekkarista kannattaa 18 %, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrystä 9 % ja kansanedustaja Timo Kaunistoa 4 %.

 

Tutkimuksessa kysyttiin myös vastaajan puoluekantaa ja Mari Kiviniemi peittosi kaikki vastustajansa jokaisen puolueen kannattajissa.

 

Gallupit ovat galuppeja ja näin varsinkin, kun kyseessä on Suomen Keskustan puoluekokouspäätökset.

 

Keskustan puoluekokouspäätökset tehdään 3.000 kokousedustajan päätöksillä. Jokainen puoluekokousedustaja tekee itsenäisen päätöksen vaalitilanteissa ja tämä merkitsee sitä, että galluptuloksilla on vähän painoarvoa päätöksiä ennakoitaessa.

 

Tunnen kaikki Keskustan puheenjohtajaehdokkaat ja olen keskustellut heidän kaikkien kanssa kuluneiden parin viikon aikana.

 

Mari Kiviniemen kanssa keskustelin viimeksi Tampereella järjestetyn puheenjohtajapaneelin yhteydessä.

 

Kiviniemi on syntyisin Jalasjärveltä.

 

Hänen isänsä Antti Kiviniemi toimi pitkään MTK-Etelä-Pohjanmaan liiton toiminnanjohtajana ja äitinsä Kaija Kiviniemi puolestaan ProAgria Etelä-Pohjanmaan karjatalousagronomina. Seinäjoella ollessani tutustuin työni puolesta molempiin ministeri Kiviniemen vanhempiin, mutta erityisesti Kaija Kiviniemeen, sillä työskentelimme samalla alalla.

 

Kaija Kiviniemi on syntynyt Kangasalla ja ministerillä on edelleen kuulemma sukulaisia kesäpäivän pitäjässä. Ministerin isoäiti on kotoisin Virroilta ja mies - Juha Louhivuori - puolestaan Valkeakoskelta, joten ministerillä on useitakin lähipiirin siteitä Pirkanmaalle.

 

Mari Kiviniemi tuntee maaseudun, sillä hänen nuorin veljensä Juha Kiviniemi pitää broilerkasvattamoa Kiviniemien kotitilalla Jalasjärvellä. Maaseudun lisäksi Mari Kiviniemi edustaa terveellä tavalla myös city-ihmistä, sillä pitkään pääkaupunkiseudulla asuneena hän tuntee hyvin kaupunkilaisperheen haasteet.

 

Ministerin perheessä on kaksi lasta - Hanna (13 v.) ja Antti (10 v.) ja heidän kasvatustaan ei ulkoisteta, vaikka äidistä tulisikin pääministeri, näin on Mari Kiviniemi todennut.

 

Seurasin Kiviniemen lasten menoa jonkin Keskustan tapahtuman aikana Tampereen Koskikeskuksessa. Hanna ja Antti palasivat retkiltään äitinsä luo ja pyysivät rahaa jotain mielenkiintoista löydettyään. Ministeri antoi kummallekin lapselleen kympin ja toivoi järkeviä ostoksia.  Tavanomaista komentoa siis ministeriperheessäkin!

 

 

Odottelen mielenkiinnolla Lahden puoluekokouspäätöksiä - saa nähdä, että ovatko gallupit oikeassa, kun veikkaavat Mari Kiviniemeä Suomen Keskustan puheenjohtajaksi!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Mari Kiviniemi, Mauri Pekkarinen, Paavo Väyrynen, Timo Kaunisto, Antti Kiviniemi, Kaija Kiviniemi, Juha Louhivuori


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini