Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Häpeän, että joskus annoin tukeni hänelle!

Lauantai 20.10.2018 - -Esko Erkkilä-

Tämä juttuni on ollut ”säilössä” kuukauden verran, sillä kirjoitan näitä rivejä syyskuun 20. päivänä 2018.

 

Häpeäni ja virhearviointini liittyvät siihen, että olen joskus tukenut Paavo Väyrysen toimintaa politiikassa.

 

Puolustukseksi kuitenkin se, että Väyrynen oli silloin, kun tuin häntä, hän oli täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

 

Olin mukana virallisena kokousedustajana Rovaniemen puoluekokouksessa, jossa Paavo Väyrynen yritti paluuta Keskustan puheenjohtajaksi. Ei onnistunut, sillä toisella kierroksella olivat vastakkain Tuomo Puumala ja Juha Sipilä.

 

Väyrynen tuli luokseni ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen ennen äänestystuloksen julkistamista ja kysyi mielipidettäni, että ketkä ovat mukana toisella ja ratkaisevalla äänestyskierroksella.

 

Olin vieraskorea ja sanoin, että Sipilä ja Väyrynen ,vaikka Puumalaa ounastelinkin Sipilän vastaehdokkaaksi.

 

***************

 

Juha Sipilä teki aivan oikein, kun ei ottanut Väyrystä mukaan ensimmäiseen hallitukseensa.

 

 

Tämä mielipiteeni on saanut vahvistusta lukemattomista tapahtumista kuluvan vaalikauden aikana.

 

 

Seikkailut Kansalaispuolueen ja nyt Seitsemän tähden parissa osoittavat vanhuudenhöperyyden iskeneen vahvasti Paavoon.

 

Europarlamenttijäsenyys on ollut Paavolle vain rahantekoväline, sillä mitään poliittista urotekoa hän ei ole Brysselissä pystynyt saamaan aikaan.

 

 

****************

 

 

Yhdessä asiassa arvostan edelleen Paavoa ja se on hänen herukkaviljelyksensä.

 

 

Rovaniemen puoluekokouksen aikana Väyrysellä oli 10.000 herukkapensasta kasvamassa ja satoa tuottamassa Keminmaalla.

 

 

Joskus myöhemmin kysyin Paavolta, että miten herukkaviljelykset ovat kehittyneet. Paavo kertoi, että nyt hänellä on kasvamassa 20.000 herukkapensasta.

 

 

Paavon olisi jo aikoja sitten pitänyt keskittyä vain herukanviljelyyn ja luopua politikoinnista – silloin minunkaan ei tarvitsisi hävetä aikoinaan hänelle antamaani tukea!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, Tukeni Paavo Väyryselle on hukkaan heitettyä toimintaa, Paavo Väyrynen herukanviljelijänä,

Rauhanpatsas Ylöjärvellä, kiivainta rauhan julistamista Suomen ja Neuvostoliiton kesken

Keskiviikko 30.5.2018 - -Esko Erkkilä-

Ylöjärven kaupungintalon lähimaastossa Räikänpuistossa sijaitsee Kaarlo Kalliomäen suunnittelema Suomen ja Neuvostoliiton ystävyyttä kuvaava Rauhanpatsas, joka nykypäivänä on kai siirretty alkuperäiseltä paikaltaan hieman sivummalle.

 

 

 

IMG_9743.JPG

 

 

Rauhanpatsas ”ETYK-linnut” on paljastettu vuonna 1977 ja paikalla olivat Tasavallan Presidentti Urho Kekkonen sekä silloinen ulkoministeri Paavo Väyrynen.

 

 

Voit katsoa paljastustilaisuudesta kuvatun YouTube-videon googlaamalla ”Rauhanpatsas, Ylöjärvi”.

 

 

 

IMG_9745.JPG

 

 

Patsaan jalustassa on laatta, jossa on seuraava teksti:

 

 

Tämä rauhanpatsas on pystytetty 18.9.1977 muistomer-

 

 

kiksi sodan raskaista koettelemuksista.  Muistomerkin sa-

 

 

noma suuntautuu tulevaisuuteen – ystävyyden, yhteistyön

 

 

ja rauhan lujittamiseen Suomen ja Neuvostoliiton sekä

 

 

maailman kaikkien kansojen kesken.

 

 

 

                      Rauhanpatsastoimikunta – Ylöjärven kunta

 

 

 

Aikansa aikaansaannos!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rauhanpatsas, Rauhanpatsas Ylöjärvi, Tasavallan Presidentti Urho Kekkonen, ulkoministeri Paavo Väyrynen, Kaarlo Kalliomäki, Suomi ja Neuvostoliitto,

"Ei paska vellaamisella parane"

Lauantai 10.2.2018 - -Esko Erkkilä-

Tuo vanha viljakkalalainen kansanviisaus on ollut mielessäni, kun olen pyrkinyt olemaan kommentoimatta Paavo Väyrysen toilailuita.

 

 

 

IMG_7301.JPG

 

 

Aloin kuitenkin vellaamaan paskaa, kun luin tamperelaisen emeritusprofessori Pertti Suhosen mielipidekirjoituksen eilisen Aamulehden mielipidepalstalta.

 

 

Suhosen mielipiteet vastaavat täysin omiani.

 

 

Emeritusprofessori Suhonen perustaa mielipiteensä Taloustutkimuksen juuri ennen presidentinvaaleja tekemään tutkimukseen ja päädyin täsmälleen samaan lopputulemaan, kun seurasin toimintaa Väyrysen vaalimökillä Tampereen Keskustorilla.

 

 

Taloustutkimuksen mukaan Keskustan kannattajista Sauli Niinistöä aikoi äänestää 67 prosenttia, Matti Vanhasta 23 prosenttia, mutta Paavo Väyrystä vain 7 prosenttia.

 

 

Tutkimus osoitti, että Väyrynen oli saamassa äänistään yhtä suuren osuuden SDP:ltä kuin Keskustalta eli 14 % kummaltakin!

 

 

Väyrynen rokotti perussuomaisia ja vasemmistoliittoa rankasti, sillä hänen äänistään perussuomalaisilta tuli 13 prosenttia ja vasemmistoliitolta 11 prosenttia.

 

 

Kokoomuksen kannattajia Väyrynen rokotti myös melkoisesti, sillä sieltä hän sai 6 prosenttia äänistään ja saman verran jopa vihreiltä.

 

 

Taloustutkimuksen tuloksissa ei minulle ollut mitään uutta, sillä samanlaiseen loppupäätelmään myös minä tulin, kun seurasin Väyrys-joukkojen toimintaa Keskustorin vaalimökillä.

 

 

Väyrys-joukoissa Keskustorilla en nähnyt kertaakaan keskustalaisia vaikka olinkin vaalimökillä kaikkina päivinä.

 

 

Ymmärrän asian, sillä nekin keskustalaiset, jotka kenties äänestivät Väyrystä, kokivat olleensa pettäjän matkassa ja eivät kehdanneet julkisesti tunnustautua Väyrysen kannattajiksi.

 

 

 ******************

 

Tilanne on Väyrysen kannalta toivoton, jos ajattelee hänen mahdollisuuksiaan menestyä Sotkamon puoluekouksessa Keskustan puheenjohtajakilvassa.

 

 

Olen jo aikaisemmin todennut, että Väyrysen haaveet Keskustan puheenjohtajuudesta karahtavat kiville viimeistään, kun Keskustan puoluekokouksen menettelytapavaliokunta ottaa kantaa puheenjohtajaehdokkaiden kelvollisuuteen Keskustan puheenjohtajaksi. Olen tyytyväinen, että myös muut tahot ovat nyt päätyneet kanssani samalle kannalle.

 

 

Arvostan Keskustan puoluehallituksen päätöstä, jolla se totesi Väyrysen olevan kelpaamaton Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Ei paska vellaamisella parane", Paavo Väyrynen, Kansalaispuolue, Paavo Väyrynen - kansalaispuolue, Paavo Väyrynen - kristillisdemokraatit,

Väyrynen ei tunne Alkiotaan!

Sunnuntai 4.2.2018 - -Esko Erkkilä-

Kristillisdemokraattien listoilta valittu Helsingin kaupunginvaltuutettu, Kansalaispuolueen perustaja ja sen jäsen sekä Suomen Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen sekoilee nyt täysin ja sekoittaa pakkaa ”alkiolaisuudellaan”!

 

 

Väyrynen vastustaa julkisissa puheissaan Euroopan Unionia ja yhteisvaluutta euroa, mutta oletan, että ei hän sentään niin tyhmä ole, että vastustaisi niitä sisimmässään.

 

 

 

Väyrynen ei tunne Santeri Alkon mielipiteitä tai uskoo kansaa niin tyhmäksi, että kansa ei tuntisi Santeri Alkion mielipiteitä kansojen yhteenliittymisestä ja yhteisestä rahasta.

 

 ******************

 

 

Santeri Alkio oli viisas mies ja hän näki kauas.

 

 

Hän kirjoitti Euroopan yhdentymisestä ja yhteisestä rahasta jo 15.1.1920 ”Maan ääni”- lehdessä kun hän totesi näin:

 

 

”Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan yhdysvalloista.

 

 

On ilmeistä, että oman rauhan vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa.”

 

 

Taidatkos sen selvemmin sanoa!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Väyrynen ei tunne Alkiotaan!, Paavo Väyrynen, Kristillisdemokraatti Paavo Väyrynen, Kansalaispuolueen Paavo Väyrynen, Santeri Alkio,

Paavo Väyrynen vaihtoi kannattajakuntansa ja puolitti äänimääränsä Pirkanmaalla!

Tiistai 30.1.2018 - -Esko Erkkilä-

Paavo Väyrynen sai vuoden 2012 presidentinvaaleissa ensimmäisellä kierroksella Pirkanmaalla 36262 ääntä.

 

 

Neljättä kertaa nyt presidentinvaaliehdokkaana ollut Väyrynen siirtyi perustamansa puolueen ehdokkaaksi ja samalla vaihtui hänen kannattajakuntansa.

 

Pirkanmaalla Väyrynen sai vuoden 2012 presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 36262 ääntä ja äänestäjäkunnan vaihtaminen merkitsi, että nyt hän sai vain 43,5 % kuuden vuoden takaisista äänistään eli ääniä kertyi nyt vain 15791!

 

 

Koko maassa Väyryselle kävi paljon heikommin kuin Pirkanmaalla, sillä nyt hänen äänimääränsä oli vain 34,5 % kuuden vuoden takaisesta – vuonna 2012 äänimäärä oli 536555 ja nyt vain 185144.

 

 

Valtakunnallisesti äänistä katosi siis 2/3.

 

 

Sitä saa mitä tilaa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen,

Tampereen presidentinvaalitentti oli vahva pettymys

Lauantai 13.1.2018 - -Esko Erkkilä-

IMG_6657.JPG

 

 

Aamulehti ja Yle Tampere järjestivät eilen Tampereen yliopiston päätalon juhlasalissa presidenttiehdokkaiden vaalitentin.

 

 

Paikalla olivat kaikki 8 presidentinvaaliehdokasta.

 

 

Kaikki halukkaat kuulijat eivät mahtuneet juhlasaliin, mutta apuun otettiin ainakin kaksi muuta luentosalia, joissa tenttiä voitiin seurata valkokankaalle heijastetun live-kuvan välityksellä.

 

 

 

IMG_6615.JPG

 

 

Kyseessä taisi olla näiden presidentinvaalien suurin vaalitilaisuus, sillä paikalla oli lähes 1500 kuulijaa.

 

 

Olin paikalla hyvissä ajoin, mutta kuitenkin olin ihan viimeisiä, jotka pääsivät juhlasaliin.

 

 

Tentti oli pettymys ja pitkäveteinen – tentissä ei päässyt esiin todellisten osaajien taito; toki Matti Vanhanen osoitti tälläkin kertaa valtiomiesmäisyytensä.

 

 

Vaikka tilaisuus olikin heikosti toteutettu, sain presidenttiehdokkaista muutamia kuvia ja niitä tässä: Olin juhlasalin perimmäisellä tuolirivillä, mutta ainakin osa kuvista onnistui kohtuullisesti.

 

 

 

IMG_6623.JPG

 

 

Tuula Haatainen

 

 

 

IMG_6624.JPG

 

 

Pekka Haavisto

 

 

 

IMG_6625.JPG

 

 

Laura Huhtasaari

 

 

 

IMG_6627.JPG

 

 

Merja Kyllönen

 

 

 

IMG_6629.JPG

 

 

Sauli Niinistö

 

 

 

IMG_6632.JPG

 

 

Nils Torvalds

 

 

 

IMG_6631.JPG

 

 

Matti Vanhanen

 

 

 

IMG_6650.JPG

 

 

Paavo Väyrynen

 

 

*******************

 

 

 

IMG_6648.JPG

 

 

Juontajista kantavana voimana oli Yle Tampereen päällikkö Sinikka Tuomi ja hänen ohellaan tilaisuutta juonsi Aamulehden vt. vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu.

 

 *******************

 

Tilaisuudessa ei käsitelty juuri lainkaan niitä asioita, jotka kuuluvat Tasavallan Presidentin vastuulle ja sen vuoksi...

 

 

 

IMG_6654.JPG

 

 

...”presidenttitentin” ainoa väripilkku olivatkin Nils Torvalds´n sirkussukat.

 

 

 

Olen pettynyt tilaisuuden antiin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen presidentinvaalitentti, Nils Torvalds´n sirkussukat, Nils Torvalds´n sukat, Tuula Haatainen, Pekka Haavisto, Laura Huhtasaari, Merja Kyllönen, Sauli Niinistö, Nils Torvalds, Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen,

Santeri Alkio näki kauas

Lauantai 6.1.2018 - -Esko Erkkilä-

Tulevissa presidentinvaaleissa eräs jakolinja ehdokkaiden kesken on heidän suhtautumisessaan Euroopan Unioniin ja yhteisvaluutta euroon.

 

 

Ehdokkaista kaksi eli Laura Huhtasaari ja Paavo Väyrynen markkinoivat itseään EU- ja eurovastaisuudellaan.  Valitettavasti heidän huutonsa saa jonkinlaista vastakaikua äänestäjissä.

 

 

Tunnen ”Alkioni” heikosti, mutta erään keskeisen Santeri Alkion linjauksen tunnen ja se on hänen jo lähes sata vuotta sitten lausumansa Euroopan Unionista ja yhteisvaluutta eurosta!

 

 

Santeri Alkio totesi 15.1.1920 "Maan ääni" lehdessä julkaistussa kirjoituksessaan näin:

 

 

”Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan yhdysvalloista.

On ilmeistä, että oman rauhan vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa.”

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Santeri Alkio näki kauas, Santeri Alkio, EU-vastaisuus, euro-vastaisuus, Paavo Väyrynen, Laura Huhtasaari,

Kyllä Paavo paikoillaan on!

Perjantai 30.9.2016 - -Esko Erkkilä-

Julkisuudessa oli taannoin, että Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen muotokuva on Keskustan puoluetoimistolla siirretty aulatilasta kellariin.

 

Googlaten löytyy 24.2.2016 tietoa, että Väyrysen muotokuva olisi silloisen puoluesihteeri Timo Laanisen työhuoneen seinällä – Yle oli tuolloin käynyt tarkistamassa tilanteen.

 

Minulla on uunituoretta tietoa Väyrysen muotokuvan sijainnista, sillä käydessäni eräässä seminaarissa Keskustan puoluetoimistolla17.9.2016, oli Väyrysen muotokuva palautettu aulatilan seinälle!

 

 

 

muoto1.jpg

 

 

Paavo paikallaan!

 

 

 

Muut puheenjohtajat puoluetoimiston aulaseinällä:

 

 

 

muoto2.jpg

 

 

Johannes Virolainen

 

 

 

muoto3.jpg

 

 

Esko Aho

 

 

 

muoto4.jpg

 

 

V. J. Sukselainen

 

 

 

Seinältä puuttuvat aktiivisessa politiikassa olevat

 

 

 • Anneli Jäätteenmäki
 • Matti Vanhanen
 • Mari Kiviniemi

 

sekä tietysti Juha Sipilä!

 

 

 

Puoluetoimiston aulan seinälle ovat saaneet muotokuvansa myös

 

 

 

muoto5.jpg

 

 

Urho Kekkonen

 

 

ja

 

 

 

muoto6.jpg

 

 

Arvo Korsimo

 

muoto7.jpg

 

Santeri Alkio katselee maailman menoa hyllykön päältä.

 

 

 

Kokonaan toinen asia on se, että ansaitseeko Paavo Väyrysen muotokuva paikkaa Keskustan puoluetoimiston parhaalla paikalla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, Esko Aho, V.J. Sukselainen, Johannes Virolainen, Urho Kekkonen, Arvo Korsimo, Santeri Alkio,

Linssiluteena!

Tiistai 19.1.2016 - -Esko Erkkilä-

Tutkailin viime syksyn aikana kuvaamani parin muistikortin sisältöä ja huomasin, että varsin moneen kuvaan olen itsekin ehtinyt johtavien poliitikkojen kanssa.

 

 

Tässä pienoinen kimara kuvistani, joissa kameraani on räpsytellyt joku muu kuin minä.

 

 

 

lude1.jpg

 

 

Eduskunnan I varapuhemies Mauri Pekkarinen vieraili Ikaalisten torilla 5.8.2015 ja pääsin ensimmäisten joukossa toivottelemaan hänet sinne tervetulleeksi.

 

 

 

 

lude2.jpg

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti oli mukana 9.8.2015 Tampereella järjestetyssä ”Hämeenpuiston Puistofiesta” –tapahtumassa…

 

 

 

 

lude3.jpg

 

 

…ja siellä saimme tavata suuren joukon sellaisia tamperelaisia, jotka eivät tavallisesti liiku poliittisissa tilaisuuksissa.

 

 

 

 

lude4.jpg

 

 

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen järjesti kansalaisaloitettaan vauhdittaneen yleisötilaisuuden Tampereella Kirjastotalo Metsossa 18.8.2015 ja Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana sain toivotella Paavon tervetulleeksi Tampereelle.

 

Yli 200 henkeä vetävä Pietilä-sali oli ylibuukattu jo paljon ennen tilaisuuden alkamista ja yleisö antoi raikuvat suosionosoitukset Paavolle, kun hän tuli saliin!

On tuo Paavo ihmemies!

 

 

 

 

lude5.jpg

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirikokous järjestettiin Parkanossa Keskustan (omalla!!) koululla 14.11.2015 ja siellä pääsin juttelemaan kansanedustaja Pertti Hakasen

 

 

 

 

lude61.jpg

 

 

…ja kansanedustaja Arto Pirttilahden kanssa. 

Mitäs me agrologit!

 

 

 

 

lude7.jpg

 

 

Tampereen Torikauppiasyhdistyksen Maanantaimarkkinat järjestetään Tampereen Keskustorilla jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina ja Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistuu aina näille markkinoille.

 

Tampereen Joulumakkinatorin vuoksi joulukuun Maanantaimarkkinat järjestettiin viime vuonna jo 23.11.2015 ja siellä otimme Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön sihteerin Raija Moilasen kanssa kansanedustaja Mikko Alatalon keskellemme kuvausta varten – kuvasta tuli kohtuullisen onnistunut!

lude9.jpg

"Ministerikuvaan" pääsin kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen kanssa 3.11.2015 Tampere-talolla järjestetyn Seutupäivän aikana. Kuvassa keskellä takana Keskustanaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Minna Sarvijärvi.

 

 

 

 

lude8.jpg

 

 

 

Päätän tämän kuvakimarani kuvaan, jossa poseeraan Seija Alatalon kanssa Tampere-talossa 21.10.2015.

Seijalla on hieno kukkakimppu kädessään, jonka hän hetken kuluttua antoi ”omalle tärkeimmälleen” Mikon hienon juhlakonsertin päätteeksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: linssilude, Mauri Pekkarinen, Arto Pirttilahti, Paavo Väyrynen, Pertti Hakanen, Mikko Alatalo, Hämeenpuiston Puistofiesta, Anu Vehviläinen,

Ihailen Paavo Väyrysen aktiivisuutta vaikka en kannatakaan hänen kansalaisaloitettaan eurosta irtautumiseksi

Torstai 27.8.2015 - -Esko Erkkilä-

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on tehnyt kansalaisaloitteen, jonka nimi on:

 

 

 

 

vay1.jpg

 

 

”Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa”

 

 

 

Väyrysellä on menossa valtakunnallinen tilaisuuskierros, jonka aikana hän perustelee näkemyksiään ja vauhdittaa allekirjoitusten saamista kansalaisaloitteeseensa.

Väyrysen tavoitteena on saada aloitteelleen 50.000 allekirjoittajaa, jolloin se pääsee eduskuntakäsittelyyn. Tavoite täyttynee helposti, sillä nyt allekirjoituksia on yli 35.000.

 

 

Väyrynen järjesti tiistaina 18.8.2015 Tampereella Kirjastotalo Metson Pietilä-salissa tilaisuuden, joka sai kahdellesadalle hengelle mitoitetun salin pullistelemaan väenpaljoudesta – vahtimestarit sallivat, että saliin ahtautui 250 Väyrystä kuulemaan saapunutta kansalaista!

 

 

 

En kannata Väyrysen kansalaisaloitetta, mutta yksityishenkilönä ja osin myös Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana olin paikalla.

 

 

 

Katsoin velvollisuudekseni olla paikalla Keskustan kunniapuheenjohtajan järjestämässä tilaisuudessa ja muistaen sen, että Paavo Väyrynen sai taannoisten presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella Tampereelta 11.339 ääntä!

 

 

 

 

Perustelen pidättäytymistäni mm. sillä, että vahvan euron myönteisiä vaikutuksia ei ole käydyssä keskustelussa käsitelty lainkaan.

 

 

Toimin neljäkymmentä ja puoli vuotta kestäneen yhtäjaksoisen työurani aikana suuren elintarvikeyrityksen rehuteollisuuden raaka-ainehankinnoista vastaavana raaka-ainepäällikkönä ja näin vahvan euron positiiviset vaikutukset ”suomalaisten jokapäiväiseen leipään”!

 

 

Elintarvikkeiden tuontiraaka-aineet olivat edullisia vahvan euron vuoksi. Huoltoasemien pumppuhinnat olisivat heikon euron vuoksi olleet ainakin parisenkymmentä senttiä per litra korkeammat, jos euromme olisi ollut heikko tai valuuttamme olisi ollut markka.

 

 

Myönnän vahvan euron merkityksen vientituotteiden kilpailukyvyn ongelmana, mutta esimerkiksi Suomen paisunut julkinen sektori on mielestäni paljon suurempi kilpailukyvyn haitta kuin euro.

 

 

Mutta piti kirjoittaa Paavo Väyrysen yleisötilaisuudesta Kirjastotalo Metsossa.

 

 

Tässä muutamia kuvia tilaisuudesta:

 

 

 

 

vay2.jpg

 

 
Pääsin tervetulotoivottamaan Paavon hänen itsensä järjestämään tilaisuuteen.

 

 

 

 

vay3.jpg

 

 

Väyrynen painotti, että hänen kansalaisaloitteensa allekirjoittaminen ei vielä merkitse, että allekirjoittaja välttämättä puoltaa Suomen eroamista euroalueesta.

 

 

 

 

vay4.jpg

 

 

Paavo on bisnesmies ja hänellä on edelleen myytävänä Väyrys-mukeja – mukien hintaa ei ole tarvinnut alentaa, sillä ne maksavat edelleen 30 euroa/muki.

 

 

 

 

vay5.jpg

 

 
Suomen linja -kirjan hinta Väyrysen tilaisuuksissa on 20 euroa ja samalla hinnalla kirjaan saa myös omistuskirjoituksen.

 

 

 

 

vay6.jpg

 

 

Väyrysen puheosuuden jälkeen Pietilä-salissa alkoi varsinainen tungos, kun 250 henkilöä ryntäsi ostamaan Paavon mukeja ja kirjaa sekä palauttamaan allekirjoitettua kansalaisaloitetta.

 

 

 

 

vay7.jpg

 

 

Lehdistö – tässä tapauksessa Aamulehden Sami Lindfors – halusi haastatella europarlamentaarikko Paavo Väyrystä.

 

 

 

On se ilmiö – tuo Paavo, sillä hän sai salintäyteisen yleisön raikuvat suosionosoitukset jo silloin, kun hän saapui saliin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa,

Poliitikot ovat kiitollisia kohteita valokuvaajalle!

Perjantai 24.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Yleensä liikun melkein kaikkialla kameran kanssa ja kuvaan kohdalleni sattuneita mielenkiintoisia kohteita.

 

 

Käydyn eduskuntavaalikampanjan aikana valokuvauskohteista ei ollut pulaa, sillä kaikki poliitikot puoluekannasta riippumatta ovat hyvin suosiollisia, kun huomaavat, että heitä valokuvataan.

 

 

Poliitikkojen suosiollisuus kuvaajaa kohtaan asettaa luonnollisesti kuvaajalla velvoitteen, että kuvaa ei saa väärinkäyttää vaan se pitää julkaista arvokkaasti.

 

 

Seuraavassa kuvakimara niistä henkilöistä, jotka sattuivat kamerani eteen vaalikampanjan aikana ja jotka sitten myös tulivat valituiksi kansanedustajiksi.

 

 

Mukana on eri vaalipiiristä valittuja kansanedustajia, mutta yhteistä heille on se, että kaikki valokuvat on otettu Tampereella!

 

Kuvasarjan aluksi tapaamani puoluejohtajat, mutta sen jälkeen kuvat ovat sattumanvaraisessa järjestyksessä:

 

 

 

 

ed1

 

 

Juha Sipilä, Keskusta

 

 

 

 

ed2

 

 

Timo Soini, Perussuomalaiset

 

 

 

 

ed3

 

 

Pääsin samaan kuvaan Alexander Stubb´n kanssa Keskustorilla

 

 

 

 

ed4

 

 

Antti Rinne, SDP

 

 

 

 

ed5

 

 

Antti Kaikkonen, Keskusta

 

 

 

 

ed6

 

 

Arto Pirttilahti, Keskusta

 

 

 

 

ed7

 

 

Myös Paavo Väyrysen kanssa pääsin samaan kuvaan

 

 

 

 

ed8

 

 

Mikko Alatalo, Keskusta

 

 

 

 

ed9

 

 

Juha Rehula, Keskusta

 

 

 

 

ed10

 

 

Sari Tanus, Kristillisdemokraatit

 

 

 

 

ed11

 

 

Pauli Kiuru, Kokoomus

 

 

 

 

ed12

 

 

Harri Jaskari, Kokoomus

 

 

 

 

ed13

 

 

Sanna Marin, SDP

 

 

 

 

ed14

 

 

Martti Mölsä, Perussuomalaiset ja Lea Mäkipää, Perussuomalaiset

 

 

 

 

ed15

 

 

Olli-Poika Parviainen, Vihreät

 

 

 

 

ed16

 

 

Satu Hassi, Vihreät

 

 

 

 

ed17

 

 

Anna Kontula, Vasemmistoliitto

 

 

 

 

ed18

 

 

Sofia Vikman, Kokoomus

 

 

 

 

ed19

 

 

Pertti Hakanen, Keskusta

 

 

 

 

ed20

 

 

Arto Satonen, Kokoomus

 

 

 

 

ed21

 

 

Pia Viitanen, SDP ja Ilmari Nurminen, SDP

 

 

 

Kiitokset vielä kerran kaikille kansanedustajiksi valituille, että suhtauduitte myötäsukaisesti kuvauksiin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan kansanedustajat 2015, Juha Sepilä, Timo Soini, Alexander Stubb, Antti Rinne, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pertti Hakanen, Paavo Väyrynen, Kimmo Tiilikainen, Satu Hassi, Sari Tanus, Sofia Vikman, Sanna Marin, Pauli Kiuru, Antti Kaikkonen,

Politiikan raskasarjalaiset; Mikko Alatalo ja Paavo Väyrynen

Keskiviikko 1.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Paavo Väyrynen nauttii uskomatonta kansansuosiota koko Suomessa ja niin myös Tampereella.

 

 

Väyrynen sai taannoisten presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 11.339 ääntä Tampereelta.

 

 

Paavo Väyrynen muistaa tämän ja hän tulee aina mielellään Tampereelle.

 

 

Kaikki kunnia Paavo väyrysen saamisesta Tampereelle tiistaina 31.3.2015 kuuluu Pirkanmaan senaattorille eli Mikko Alatalolle joka ”vaihtokaupalla” sai Väyrysen Tampereelle. Vaihtokaupalla, sillä Mikko menee vuorostaan esiintymään Paavon vaalipiiriin ennen 19.4.2015 järjestettäviä eduskuntavaaleja.

 

 

Seuraavassa on pieni kuvakimara Mikko Alatalon riehakkaasta ja yleisöön menneestä esityksestä Kauppakeskus Duossa Tampereen Hervannassa 31.3.2015.

 

 

On harmi, että kuvakimaraan ei ole mahdollista lisätä ääntä!

 

 

 

du1

 

 

 

 

du2

 

 

 

 

du3

 

 

 

 

du4

 

 

 

 

du5

 

 

 

 

du6

 

 

 

 

du7

 

 

 

***************************

 

 

 

 

Mikko Alatalon esityksen jälkeen esiintyi europarlamentaarikko, Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen.

 

 

 

 

 

du8

 

 

 

 

du9

 

 

 

 

du10

 

 

 

 

du11

 

 

 

 

du12

 

 

 

 

du13

 

 

 

 

du14

 

 

Paavo Väyrysen mukikauppa kävi Duossa mukavasti – Paavolla on ainakin kolme erilaista mukimallia ja yksi niistä komeilee myös omalla työpöydälläni!

 

 

 

 

du15

 

 

Tuntui mukavalta, kun Paavo Väyrynen kutsui minua etunimeltäni ja eikä hairahtanut siihen tavalliseen nimeni pahoinpitelyyn, kuin monet, jotka kutsuvat minua Erkiksi!

 

 

Kerroin mikrofonin välityksellä Duon satapäiselle yleisölle, että kerroin taannoin Paavolle, kuinka minulla on mökilläni kasvamassa 120 erilaista marjapensasta. Paavo totesi silloin, että hänellä on Keminmaalla kasvamassa 11.000 herukkapensasta.

 

Päivitin eilen tilanteen Paavolta ja hän kertoi, että nyt herukkapensaita on entisten lisäksi kolmen hehtaarin alalla ja se merkitsee, että nyt hänellä ja Vuokolla on kasvamassa 20.000 herukkapensasta.

 

 

Todellinen yrittäjäpariskunta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Paavo Väyrynen,

Keskustan kokeneet kansanedustajaehdokkaat varmistavat puolueen menestyksen kevään eduskuntavaaleissa

Sunnuntai 30.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan listoilla on valtakunnallisesti nyt 206 eduskuntavaaliehdokasta. Puolue tulee nimeämään täyden listan ehdokkaita jokaiseen vaalipiiriin ja se merkitsee, että Keskustan ehdokkaiden määräksi muodostuu 216.

 

Kokeneiden ja paluuta kansanedustajiksi tavoittelevien keskustalaisten nimilista on kunnioitusta herättävä ja lista saattaa vielä saada uusia nimiä.

 

Äkkiseltään tulee mieleen ainakin seuraavat paluuta eduskuntaan yrittävät ja rautaista kokemusta omaavat kansanedustajaehdokkaat:

 

 • Paavo Väyrynen Lapin vaalipiiristä

 • Matti Vanhanen Uudenmaan vaalipiiristä

 • Olavi Ala-Nissilä Varsinais-Suomen vaalipiiristä

 • Juha Korkeaoja Satakunnan vaalipiiristä

 • Kauko Juhantalo Satakunnan vaalipiiristä

 • Hannu Takkula Pohjois-Pohjanmaan vaalipiiristä

 

Kovia ja asiantuntevia henkilöitä kaikki.

 

Keskustan listoilta on eduskuntavaaliehdokkaina myös muita sellaisia henkilöitä, jotka ovat aiemmin olleet kansanedustajina, mutta luettelemani ovat nimekkäimmät.

 

 

Viime päivinä on käyty keskustelua, että josko myös Olli Rehn olisi asettautumassa Keskustan kansanedustajaehdokkaaksi.

 

Toivottelen Olli Rehn´n Keskustan kansanedustajaehdokkaaksi vaikkapa Helsingin vaalipiiriin!

 

Väyrysen ja Takkulan eduskuntavaaliehdokkuus ja Rehn´n mahdollinen ehdokkuus merkitsisivät Keskustan osalta mielenkiintoista tilannetta Keskustan europarlamenttiryhmässä – edellytyksenä tietysti se, että kaikki mainitut valittaisiin kansanedustajiksi.

 

En lähde spekuloimaan Keskustan MEP -tilanteella sen enempää, mutta totean, että valituiksi tulleiden Olli Rehn´n, Paavo Väyrysen ja Anneli Jäätteenmäen jälkeen eniten ääniä saivat Hannu Takkula, Elsi Katainen ja Mikael Pentikäinen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, Matti Vanhanen, Olavi Ala-Nissilä, Juha Korkeaoja, Kauko Juhantalo, Hannu Takkula, Olli Rehn, Anneli Jäätteenmäki, Elsi Katainen, Mikael Pentikäinen, Keskustan kansanedustajaehdokkaat,

Paavo Väyrysen koulutustilaisuus veti ennätysyleisön Tampereella

Tiistai 14.10.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen sai taannoisten presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella Tampereelta 11.339 ääntä ja sen vuoksi ei ollutkaan yllätys, kun Väyrysen eilisessä koulutustilaisuudessa Hotelli Rosendahlissa oli parisensataa innostunutta kuulijaa.

Olin mukana tilaisuudessa.

 

 

 

 

vayrynen1

 

 

Väyrysen järjestämän koulutustilaisuuden teemana oli

 

”Eurooppalainen Suomi 2020”

 

 

Tilaisuus kesti kalasoppatarjoiluineen neljä tuntia, mutta aika ei tuntunut lainkaan pitkältä, sillä niin lennokkaasti ja kuulijat huomioiden Paavo Väyrynen osaa esittää asiansa.
 

 

 

 

vayrynen2

 

 

On selvää, että kenelläkään suomalaispoliitikoista ei ole lähellekään samanlaista kokemuspohjaa Suomen poliittisesta elämästä kuin on Paavo Väyrysellä.

 

Kun Väyrysen kokemukseen yhdistyy hänen ihailtava esitystekniikkansa, on Väyrystä ilo kuunnella.

 

 

 

 

vayrynen3

 

 

En ole läheskään kaikista Väyrysen esittämistä asioista samaa mieltä, mutta arvostan Keskustan kunniapuheenjohtajan tapaa käsitellä asioita.

 

Näen Euroopan unionin ja Suomen euroon liittymisen paljon positiivisemmassa valossa kuin Paavo Väyrynen esittää. Näkemyseroistamme huolimatta arvostan korkealle Paavo Väyrysen esittämiä mielipiteitä.

************

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtajana kiitän Paavo Väyrystä, että hän halusi panostaa Tampereella ja Pirkanmaalla toimivien keskustalaisten tukemiseen, kun hän järjesti mielenkiintoisen koulutustilaisuuden Tampereella.

 

Toivon, että saan lähipäivinä kertoa tarkemmin niistä seikoista, joita Paavo Väyrynen esitti Hotelli Rosendahlissa 13.10.2014!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen, MEP Paavo Väyrynen, Eurooppalainen Suomi 2020,

"Täytyy olla kansan palveluksessa"

Lauantai 21.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Tiedän työkokemukseni perusteella, että saadakseen sanomansa perille, on oltava aktiivisesti yhteydessä asiakkaisiin.

 

Edustamallani toimialalla se merkitsi aktiivisuutta tilaisuuksien pitämisessä, osallistumista erilaisille markkinoille ja markkinointia suoraan potentiaalisille asiakkaille eli tilakäyntejä.

 

Sama periaate koskee poliitikkoja – on oltava kansan tavoitettavissa!

 

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen on ilmeisesti aikamme paras esimerkki, että  ”jalkatyö” eli äänestäjien parissa tehtävä työ tuo tulosta.

 

On luonnollista, että tuotteen pitää olla kunnossa, sillä huonoa tuotetta on mahdotonta myydä edes kovalla jalkatyöllä.

 

”Tuotteena” Paavo Väyrynen on kunnossa, joten sen markkinointi on siltä osin kunnossa.

 

 

*************

 

 

 

Seurasin Paavo Väyrysen työskentelyä taannoisessa Keskustan puoluekokouksessa 13. – 15.6.2014 Turussa ja siitä muutama kuva selitysteksteineen:

 

 

 

vayry1

 

Väyrysellä oli kokouspaikkana toimineen Turun Messukeskuksen aulassa oma esittelypiste, jossa hän oli melkein koko ajan puoluekokousväen tavattavissa.

 

 

 

 

vayry2

 

 

Väyrysen valtakunnallista näkyväisyyttä edesauttoi, että YLE haastatteli häntä puoluekokouksen aikana.

 

 

 

 

vayry3

 

 

Yleiskeskustelun ensimmäisen puheenvuoron käytti Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen.

 

Väyrynen totesi puheessaan mm. näin:

 

Nyt Keskustan tehtävänä on pelastaa Suomen kansantalous. Keskustan tehtävänä on murtaa nykyinen keskittymiseen tähtäävä ja eriarvoisuuteen johtava sisäpolitiikan oikeistosuuntaus. Ja ennen muuta: Keskustan on jälleen turvattava se, että Suomi jatkaa ulko- ja turvallisuuspolitiikassaan Paasikiven linjalla.”

 

 

 

 

vayry4

 

Paavo Väyrynen liikkui puoluekokousväen keskuudessa ahkerasti – tässä hän keskustelee puolustusministerinä 1977 – 1979 sekä maa- ja metsätalousministerinä 1979 – 1983 toimineen Taisto Tähkämaan kanssa.

 

 

 

 

vayry5

 

 

Osuin paikalle, kun Paavo Väyrynen ja Tapani Hankaniemi, melkein naapurini Kälviältä, ”paiskasivat kättä” ja varmaan keskustelivat Kälviän taannoisesta kuntaliitoksesta Kokkolan kaupunkiin!

 

 

 

 

vayry6

 

 

Arvostin monien muiden ohella, että Väyrynen oli paikalla puoluekokouksen päättymiseen saakka.

 

Kerroin hänelle, että arvostan hänen paikallaoloaan ja silloin Väyrynen totesi minulle tämän jutun otsikossa olevat sanat eli;

 

”Täytyy olla kansan palveluksessa”!

 

 

Taidatkos sen selvemmin sanoa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Täytyy olla kansan palveluksessa, Paavo Väyrynen, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen, kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, Taisto Tähkämaa, Tapani Hankaniemi, Kälviä, Kokkola, Kälviän kuntaliitos Kokkolaan,

"Tämä maa tarvitsee Keskustaa"

Lauantai 14.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Otsikkolause sisältyi puheeseen, jonka Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä piti eilen Turussa alkaneen kolmipäiväisen Keskustan puoluekokouksen alkajaisiksi.

 

 

 

tku1

 

Sipilän avaussanojen jälkeen alkoivat suosionosoitukset, jotka Juha Sipilä joutui lopettamaan ja alkoi puheensa vaikka suosionosoitukset vain jatkuivat.

 

 

 

 

tku2

 

Puoluekokousyleisö keskeytti Sipilän puheen suosionosoituksilla kymmenkunta kertaa ja puheen jälkeen yleisö nousi seisaalleen ja taputti puheenjohtaja Sipilälle!

 

 

 

 

tku3

 

 

 

Puoluekokouspaikkanamme on Turun Messukeskus ja sen pääsisäänkäynnillä puoluekokousyleisöä tervehtivät mm. varapuheenjohtajaksi ehdolla olevan Anu Vehviläisen roll-up –mainokset!
 

 

**********

 

 

Kuljin puoluekokousyleisön joukossa ja etsin kamerani linssiin Keskustan kansanedustajia sekä muita keskeisiä keskustalaisia.

 

Tässä tuloksia:

 

 

 

 

tku4

 

Tapasin Anu Vehviläisen myös livenä ja toivottelin hänet huomenissa tervehtimään Keskustan pirkanmaalaisia puoluekokousedustajia – Anu lupasi tulla!

 

 

 

 

tku5

 

Juha Sipilä oli käytäväkeskusteluissa monien suosittu kuvauskohde ja keskustelukumppani.

 

 

 

 

tku6

 

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska Hämeenkyröstä liikuskeli hyväntuulisena porukan keskellä.

 

 

 

 

tku7

 

Paavo Väyrynen viihtyi koko avauspäivän kokouspaikalla ja usein hän oli tavattavissa ”kaksoisolentonsa” eli roll-upin vierellä! Pyysin Paavoa poseeraamaan ja hyvän kuvan sainkin.

 

 

 

 

tku8

 

Kansanedustaja Tuomo Puumala.

 

 

 tku9

Varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Annika Saarikko. Annikan tavaramerkkinä olevat liinat loppuivat alkuunsa, mutta Annika lupasi niitä tulevan lauantaiksi lisää. Odotan omaani!

 

 

tku10

 

 

Kansanedustajat Mikko Savola ja Elsi Katainen.

 

 

 

tku11

 

Totesin jälleen kerran Sirkka-Liisa Anttilalle, että hänen maa- ja metsätalousministeriaikana oli levollinen olo ruokaturvallisuuden osalta, sillä Sirkka-Liisa ministerinä ja Jaana Husu-Kallio Eviran pääjohtajana olivat luotettava työpari.

 

 

 

tku12

 

 
Kansanedustaja Aila Paloniemen kanssa keskustelimme molempia kiinnostavista asioista.
 

 

 

 

tku13

 

 
Kansanedustaja Antti Kaikkonen.

 

 

 

 

tku14

 

Ex-meppi Hannu Takkula ja puoluesihteerivaalissa mukana oleva Janne Seurujärvi ovat molemmat ”pohjoisen poikia”. Saa nähdä, että nouseeko Takkula varasijalta Brysselin koneeseen!

 

 

 

tku15

 

Jouni Ovaska ja varapuheenjohtajan paikkaa tavoitteleva Ann-Mari Kemell.

 

 

 

******************

 

Lainaan tämän juttuni lopuksi kaksi kohtaa Juha Sipilän puheesta:

 

 

”Nyt on taas mukava olla keskustalainen”

 

 

”Tätä maata on uudistettava rohkeasti ja pidettävä kaikki mukana”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous 2014, Juha Sipilä, Annika Saarikko, Aila Paloniemi, Anu Vehviläinen, Paavo Väyrynen, Jouni Ovaska, Ann-Mari Kemell, Antti Kaikkonen, Tuomo Puumala, Mikko Savola, Elsi Katainen, Sirkka-Liisa Anttila, Hannu Takkula, Janne Seurujärvi,

Tampereen Keskusta tarjosi kiitoskahvit hyvin menneiden europarlamenttivaalien kunniaksi

Lauantai 7.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on ottanut tavakseen olla mukana Maanantaimarkkinoilla.

 

Näin teimme myös kesäkuun 2. päivänä, jolloin järjestettiin kesäkuun Maanantaimarkkinat.

 

Meillä oli silloin ilo tarjota kahvit tamperelaisille ja pirkanmaalaisille sen johdosta, että Keskusta pärjäsi hienosti toukokuun 25. päivänä järjestetyissä europarlamenttivaaleissa.

 

************

 

Keskusta sai Tampereella hyvin väen liikkeelle, sillä osuutemme kaikista annetuista äänistä nousi tasan kymmeneen prosenttiin!

 

Tulos on keskustalaisesti mainio, sillä viime vuosina osuutemme on ollut korkeimmillaan vuoden 2012 presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella, jolloin Paavo Väyrynen sai 8,8 % Tampereella annetuista äänistä.

 

 

 

markkinat1

 

 

Keskustan vaaliveturi europarlamenttivaaleissa Tampereella oli valtakunnalliseen tapaan Olli Rehn, joka sai Tampereelta 2.133 ääntä.

 

Toisena keskustalaisista oli Anneli Jäätteenmäki 1.391 äänellä ja kolmantena Paavo Väyrynen, joka sai 1.130 ääntä.

 

*************

 

Kisa on ”perhepiirissä” aina tiukka ja olen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana tyytyväinen, että Tampereen osuus Pirkanmaan vaalipiirin keskustalaisista äänistä oli peräti 32 %!

 

 

markkinat2

 

Otimme Olli Rehn´n europarlamenttivaalijulisteen osastomme kantavaksi elementiksi, kun tarjosimme kesäkuun Maanantaimarkkinoilla kiitoskahvit tamperelaisille!

 

Kahvit ja mökkipalstani herukoista, mansikoista sekä luumuista valmistettu sekamehu tekivät hyvin kauppansa!

 

Kiitokset tamperelaisille, että luotitte Keskustan europarlamenttivaaliehdokkaisiin!

 

Tästä on mainiot asemat jatkaa ensi vuoden huhtikuun 19. päivänä järjestettäviin eduskuntavaaleihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, europarlamenttivaalit 2014, Keskusta menestyi europarlamenttivaaleissa, Olli Rehn, Anneli Jäätteenmäki, Paavo Väyrynen, presidentinvaalien ensimmäinen kierros 2012, Maanantaimarkkinat,

Eurovaalit laittoivat Suomen poliittisen kartan uusiksi

Keskiviikko 28.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Europarlamenttivaaleista on nyt kulunut kolme yötä ja on aika tehdä ensimmäisiä johtopäätöksiä vaalien jälkeisestä elämästä Suomessa ja miksei myös koko Euroopassa.

 

Kuuntelin Tampereen Radiosta Pirkanmaan maakuntajohtaja Esa Halmeen haastattelua ja hän osasi mielestäni vetää suomalaisten puolueiden merkityksestä oikean yhteenvedon.

 

Halme totesi radiohaastattelussa, että...

...Suomessa siirryttiin kahden suuren puolueen ja neljän keskisuuren puolueen tilanteeseen.

 

Vaalitappiostaan huolimatta Kokoomus säilytti europarlamenttivaaleissa suurimman puolueen aseman, mutta Keskusta kohosi vaalivoittonsa ansiosta samalle tasolle.

 

Perussuomalaisten ja Vihreiden merkittävät tappiot, SDP:n rökäletappio sekä Vasemmistoliiton selkeä vaalivoitto merkitsivät, että nämä neljä puoluetta kisaavat tasaisessa keskisarjassa.

 

Hallituspuolueet kärsivät selkeän tappion, sillä ainoastaan kristillisdemokraatit sekä RKP – Timo Soinin luonnehdinnan mukaan ”takiaispuolueet” – pystyivät kohentamaan suosiotaan.

 

 

**************

 

Keskustan osalta valituiksi tulleet Olli Rehn, Paavo Väyrynen ja Anneli Jäätteenmäki edustavat todellista timanttisarjaa euroedustajina.

 

Henkilökohtaisesti kävin pitkän puntaroinnin siitä, että kuka saisi ääneni ja puntaroinnin kohteena olivat juuri nämä kolme sittemmin valituiksi tullutta ehdokasta.

 

Olin heti alusta saakka iloinen, että Olli Rehn lähti ehdokkaaksi, sillä hän on tällä hetkellä ylivoimaisesti parhaiten suomalaisista perillä Euroopan taloustilanteesta.

 

Henkilökohtaisesti en ennen eurovaalikampanjaa tuntenut Olli Rehn´ä, mutta hänen käyntinsä Tampereella ja ne hetket, jolloin sain keskustella hänen kanssaan, vahvistivat mielikuvaani osaavasta vaikuttajasta.

 

Paavo Väyrynen on tullut näin ruohonjuuritason Keskusta-toimijallekin tullut tutuksi vuosien varrella. Väyrysen presidentinvaalikampanja palautti suomalaisten uskon keskustalaisuuden elinvoimaan ja se nosti minun sekä varmaan myös monen muun suomalaisen arvostusta Väyryseen.

 

Arvostan Väyrysessä todellista yrittäjyyttä, sillä Keminmaan herukkaviljelmät ja Pohjantähti-opisto sekä samalla tontilla olevat monet oheistoiminnat kertovat miehestä, joka osaa muutakin kuin politikoida.

Arvostan korkealle myös Vuokko Väyrysen roolin miehensä kanssakulkijana.

 

Anneli Jäätteenmäkeä olen saanut kuluneen vuoden aikana seurata näistä Keskustan ykkösehdokkaista läheisimmin.

 

Annelin toiminta Alde-ryhmän varapuheenjohtajana ja suomalaisten europarlamentaarikkojen kärkinimenä ovat vakuuttaneet minut siihen, että annoin ääneni ehdokkaalle numero 195.

 

Suomalaisten kuluttajien, kotimaisen ruokaturvallisuuden ja suomalaisen alkutuotannon puolestapuhujana sekä todellisena Suomen puolesta työtä tehneenä Anneli Jäätteenmäen panos on ollut europarlamentissa päättyneellä viisivuotiskaudella keskeinen.

 

Suomi tarvitsee Anneli Jäätteenmäen panosta myös seuraavana viisivuotiskautena ja sen vuoksi päädyin äänestämään Annelia europarlamenttiin.

 

En suinkaan ole kaikista asioista samaa mieltä Annelin kanssa, sillä mm. Suomen turvallisuuspolitiikasta meillä on selkeitä vivahde-eroja.

 

 

***************

 

 

Turvallisuuspolitiikan saralla toivon avointa keskustelua niistä vaihtoehdoista, joita Suomen poliittisen johdon pitäisi tarjoilla suomalaisille.

 

Sopiva forum turvallisuuspolitiikkakeskustelulle on ensi vuoden huhtikuussa järjestettävät eduskuntavaalit ja vaaleja edeltävä kampanjointi.

***************

 

On muistettava, että ministeripaon jatkuminen, kokoomuksen hyytyminen sekä SDP:n kannatuksen hupeneminen ja Fennovoiman ydinvoimalakysymys saattavat merkitä ennenaikaisia eduskuntavaaleja jo syksyllä.

Keskustan pitää olla joka hetki valmis syksyllä 2014 mahdollisesti järjestettäviin eduskuntavaaleihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: europarlamenttivaalit 2014, eurovaalit 2014, Olli Rehn, Paavo Väyrynen, Anneli Jäätteenmäki, ennenaikaiset eduskuntavaalit 2014, Esa Halme, takiaispuolueet,

Paavo Väyrynen sai Presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella 22.1.2012 Tampereelta 11.339 ääntä

Maanantai 19.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eurovaaliehdokas Paavo Väyrynen vieraili Keskustan Vaalimökillä Tampereen Keskustorilla eilen klo 17.30.

 

Helteisestä kesäillasta huolimatta Väyrynen veti ”tuvan täyteen” kiinnostunutta yleisöä.

 

Etsimättä tuli mieleen taannoisen Presidentinvaalien ensimmäinen kierros, jolla Paavo Väyrynen osoitti, että Tampereella on paljon keskustalaisesti ajattelevia kansalaisia.

 

Presidentinvaaleissa eräiden ehdokkaiden tamperelaisäänet jakaantuivat seuraavasti:

 

 

 • Paavo Väyrynen 11.339 ääntä

 • Timo Soini 11.100 ääntä

 • Paavo Arhinmäki 8.554 ääntä

 • Paavo Lipponen 8.111 ääntä

 

Olen oppinut, että Paavo Väyrynen osaa tiukoista aikatauluistaan ja monista tilaisuuksistaan huolimatta pysyä aikataulussa ja saimme siitä taas eilen hienon esimerkin, kun Väyrynen porhalsi Keskustan Vaalimökille jo seitsemän minuuttia ennen sovittua aikataulua!

 

Minä ja monet muut arvostavat aikatauluissa pysymistä!

 

vayrynen1

Vaalimökkikeskustelujen lomassa Väyrynen jalkautui Hämeenkadulle, jakoi esitemateriaalia, kätteli ihmisiä ja keskusteli aktiivisesti.
 

 

*************

 

 

Tampereen eilinen tilaisuus oli Väyrysellä jo kuudes samana päivänä ja seitsemäs odotti alkamistaan Lempäälässä klo 19.00!

 

Mainitsin arvostaen Väyryselle hänen monista tilaisuuksistaan ja Paavo totesi, että jos lähtee ehdokkaaksi, on kierrettävä!

 

vayrynen2

Väyrysellä on aina myytäviä tavaroita mukanaan ja nyt hänellä oli kirjojen lisäksi myytävänä hittituotteeksi nousseen ”Paavo & Vuokko” –mukin lisäksi myös uusi ”Kuningas” –muki.

 

 

*************

 

 

Paavo Väyrynen on tehnyt paljon työtä suomalaisen yhteiskunnan kehittämiseksi ja saamme olla kiitollisia, että hän on yhä edelleen valmis uusiin haasteisiin.

 

Väyrysen toiminta ja aktiivisuus herättävät kunnioitusta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Paavo Väyrynen, europarlamenttivaaliehdokas Paavo Väyrynen, Paavo ja Vuokko -muki, Kuningas-muki,

Suomen turvallisuuspolitiikasta on voitava keskustella!

Keskiviikko 30.4.2014 - -Esko Erkkilä-

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys on päättymässä 20.5.2015 ja varsinainen vaalipäivä on toukokuun 25. päivänä.

 

Eurovaalit eivät ole ehkä paras innoittaja, jotta voitaisiin syvällisesti keskustella Suomen turvallisuuspolitiikasta.

 

Keskustan eurovaaliehdokas Mikael Pentikäinen toki yritti avata keskustelua Suomen Nato-jäsenyyden tiimoilta, mutta asia on ainakin vielä nyt sivuutettu vaikenemalla.

 

Näen, että Suomen turvallisuuspolitiikka ja sen myötä Nato-keskustelu pitää avata heti eurovaalien jälkeen ja toivon, että se on tärkeä osa-alue, kun käydään eduskuntavaaleihin 2015.

 

Ukrainan tilanne merkitsee, että siirtoja Suomen ja Naton välisissä suhteissa ei tapahdu kriisin ollessa päällä, mutta se ei saa tukahduttaa kaikkien ajatuksissa olevaa kysymystä.

 

Asettaudun välimaastoon Nato-intoilijoiden ja Nato-keskustelujen kieltäjien väliin.

 

Odotan päättäjien asemassa olevilta kannanottoja Suomen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

 

Joudun samaan hengenvetoon toteamaan, että ulkopoliittiseen ajatteluun pystyvien päättäjien määrä on perin rajallinen.

 

Asemansa vuoksi pystyvien päättäjien joukkoon kuuluu luonnollisesti Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö, mutta hänen lisäkseen joukko on kovin harvalukuinen.

 

Erkki Tuomioja ja Paavo Väyrynen lienevät Niinistön ohella ainoat, jotka omaavat kompetenssia linjata Suomen etuja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä.

 

Tuomiojalla lienee päivitetyt tiedot, mutta ovatko Väyrysen tiedot ajantasaiset?

 

On selvää, että nykyhallituksesta Tuomiojan lisäksi ei kenelläkään muulla ole taustaa linjata Suomen turvallisuuskysymyksiä.

 

Maan turvallisuuspolitiikka ja sen harjoittaminen pitäisi olla pitkäjänteistä toimintaa ja sen vuoksi on suuri ongelma, että hallituksen keskeisten ministereiden ”maanpakolaisuuden” vuoksi hallitus on toimintakyvytön eduskuntavaaleihin saakka.

 

Hallituksen toimintakyvyttömyys merkitsee, että kansalaiset tukeutuvat maan turvallisuuspolitiikan hoitamisessa nyt Tasavallan Presidentin linjauksiin!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, Nato-keskustelu, Nato-keskustelu Suomessa, Sauli Niinistö, Mikael Pentikäinen, Erkki Tuomioja, Paavo Väyrynen,

Vanhemmat kirjoitukset »