Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Rollaattorikaupungin" asukkaat näyttivät pitkää nenää vihreitten Osmo Soininvaaralle

Torstai 9.9.2010 - -Esko Erkkilä-


Suur-Lahden kummisedät saivat pitkän nenän, kun Lahden ympäryskunnat hylkäsivät esityksen suur-Lahden synnyttämisestä.

 

Lahden ympäryskunnat edustavat poliittisilta voimasuhteiltaan eri puolueita, sillä joukossa on kokoomus-, sdp- ja keskustajohtoisia kuntia. Kaikki hylkäsivät Lahden kosioretket.

 

Lahden seudun "Uusi kunta"-hankkeen selvitysmiehenä toimi vihreitten Osmo Soininvaara.

 

Soininvaara epäonnistui tehtävässään perusteellisesti, jos lopputuloksena odotettiin kuntien yhdistymistä suur-Lahdeksi. Kunnat näyttivät Soininvaaralle pitkää nenää ja antoivat hänelle rukkaset.

 

Kerrotaan, että Soininvaaran ylimielisyys ja hänen "Helsingin herramaisuutensa" olivat viimeinen tikki sille, että kunnat hylkäsivät Soininvaaran ehdotukset. Heinolaa Soininvaara oli eräiden tietojen mukaan kutsunut rollaattorikaupungiksi!

 

Lahden Uusi kunta-hanke on hyvä esimerkki siitä, että asukkaat päättävät palveluidensa järjestämisestä.

 

Professori Aimo Ryynänen on kuvannut asukkaiden roolin hyvin, kun hän on todennut, että demokratiassa asukkaat eivät neuvo, vaan päättävät. Hyvin kiteytetty!

 

Kuntien palveluiden järjestämistä eivät sanele vapaavuoret eivätkä urpilaiset tai lylyt! Ihmetyttää, että miksi SAK ja Lauri Lyly haluavat puuttua kuntien lukumäärästä käytävään keskusteluun. Ovatko SAK-laisten työntekijöiden edut jo hoidettu niin "tappiin", että on aikaa puuttua asioihin, jotka eivät ammattiyhdistysliikkeelle kuulu?

 

Tervehdin ilolla Lahden ympäryskuntien päätöstä jatkaa itsenäisinä kuntina. Kuntien päätökset ovat tervetullut muistutus vapaavuorille, urpilaisille ja myös niille kokoomuslaisille sekä demareille, jotka piehtaroivat kuntien lukumäärien pienentämisen parissa - toivon, että myös kuntalaisten näkökohdat huomioitaisiin keskustelussa!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Lahti, Suur-Lahti, Heinola, Osmo Soininvaara,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini