Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kokoomus pyyhki Helsingin kaupunginvaltuustolla lattiaa

Lauantai 29.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus jatkaa valitsemallaan tiellä, kun Helsingin kaupunginvaltuustossa sen valtuustoryhmä tuppisuuna nosti kokemusta vailla olevan vihreiden Anni Sinnemäen Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi.

 

Sinnemäen valinta Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi oli erikoinen näytelmä.

 

Näytelmän loppunäytöksen toteuttajaksi joutui Helsingin kaupunginvaltuusto ja voidaankin perustellusti todeta, että Kokoomus pyyhki lattiaa Helsingin kaupunginvaltuustolla.

 

Herättää kummastusta, että kukaan kokoomuslainen ei käyttänyt Helsingin kaupunginvaltuustossa puheenvuoroja, kun käsiteltiin kaupunkisuunnittelusta vastaavaa apulaiskaupunginjohtajaa!

 

Näytelmä vahvisti todeksi myös sen julkisuudessa kerrotun, että Vihreät on Kokoomuksen puisto-osasto. 

 

Sinnemäen vastaehdokkaana oli seitsemän vuotta samaa apulaiskaupunginjohtajuutta hoitanut SDP:n Hannu Penttilä.

 

Poliittinen kähmintä vei Kokoomuksen tuella ja heidän toimestaan voiton asiantuntemuksesta.

 

Asiantuntemus sivuutettiin myös Vihreiden sisäisissä kahinoissa, sillä puolueen asiantuntija kaupunkisuunnitelussa Osmo Soininvaara ei kelvannut puolueen enemmistölle, vaan he valitsivat ehdokkaakseen kaupunkisuunnittelussa täydellisen untuvikon Anni Sinnemäen.

 

Vihreät osoittivat, että apulaiskaupunginjohtajavalinnassa ei ollut pienimmissäkään määrin kyse asiaosaamisen kunnioittamisesta.

 

Sinnemäen valinnan tukeminen on linjassa niiden lukemattomien töppäysten kanssa, joissa Kokoomus on viime aikoina ollut osallisena.

 

Kokoomuksen asettuminen Sinnemäen taakse on linjassa myös sen nousu-uran kanssa, jolle SDP on nyt pääsemässä.

 

On enemmän kuin todennäköistä, että Kokoomuksen sekoilut Sinnemäki-tapauksessa kasvattavat SDP:n suosiota.

 

Mikäs siinä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sinnemäen valinta, Anni Sinnemäki Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi, Hannu Penttilä, Osmo Soininvaara, Vihreät on Kokoomuksen puisto-osasto,

"Rollaattorikaupungin" asukkaat näyttivät pitkää nenää vihreitten Osmo Soininvaaralle

Torstai 9.9.2010 - -Esko Erkkilä-

Suur-Lahden kummisedät saivat pitkän nenän, kun Lahden ympäryskunnat hylkäsivät esityksen suur-Lahden synnyttämisestä.

 

Lahden ympäryskunnat edustavat poliittisilta voimasuhteiltaan eri puolueita, sillä joukossa on kokoomus-, sdp- ja keskustajohtoisia kuntia. Kaikki hylkäsivät Lahden kosioretket.

 

Lahden seudun "Uusi kunta"-hankkeen selvitysmiehenä toimi vihreitten Osmo Soininvaara.

 

Soininvaara epäonnistui tehtävässään perusteellisesti, jos lopputuloksena odotettiin kuntien yhdistymistä suur-Lahdeksi. Kunnat näyttivät Soininvaaralle pitkää nenää ja antoivat hänelle rukkaset.

 

Kerrotaan, että Soininvaaran ylimielisyys ja hänen "Helsingin herramaisuutensa" olivat viimeinen tikki sille, että kunnat hylkäsivät Soininvaaran ehdotukset. Heinolaa Soininvaara oli eräiden tietojen mukaan kutsunut rollaattorikaupungiksi!

 

Lahden Uusi kunta-hanke on hyvä esimerkki siitä, että asukkaat päättävät palveluidensa järjestämisestä.

 

Professori Aimo Ryynänen on kuvannut asukkaiden roolin hyvin, kun hän on todennut, että demokratiassa asukkaat eivät neuvo, vaan päättävät. Hyvin kiteytetty!

 

Kuntien palveluiden järjestämistä eivät sanele vapaavuoret eivätkä urpilaiset tai lylyt! Ihmetyttää, että miksi SAK ja Lauri Lyly haluavat puuttua kuntien lukumäärästä käytävään keskusteluun. Ovatko SAK-laisten työntekijöiden edut jo hoidettu niin "tappiin", että on aikaa puuttua asioihin, jotka eivät ammattiyhdistysliikkeelle kuulu?

 

Tervehdin ilolla Lahden ympäryskuntien päätöstä jatkaa itsenäisinä kuntina. Kuntien päätökset ovat tervetullut muistutus vapaavuorille, urpilaisille ja myös niille kokoomuslaisille sekä demareille, jotka piehtaroivat kuntien lukumäärien pienentämisen parissa - toivon, että myös kuntalaisten näkökohdat huomioitaisiin keskustelussa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lahti, Suur-Lahti, Heinola, Osmo Soininvaara,