Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mistä niitä päteviä Alvari-vetäjiä oikein tulee?

Lauantai 9.10.2010 - -Esko Erkkilä-


Tampereella vilkkaana virinnyt Alvari-toiminta on merkittävä kanava asukasmielipiteen saattamiseksi päättäjien tietoisuuteen. Alvari tarkoittaa alueellisen vaikuttamisen kanavaa.

 

Tampereen kaupungin nettisivuilla todetaan, että Alvari on vuorovaikutuskanava asukkaiden ja kaupungin välillä. Sen kautta asukkaat saavat tietoa oman alueensa asioista ja pystyvät vaikuttamaan asuinympäristönsä ja palvelujen suunnitteluun. Kaupunki taas tarvitsee aluetta koskevaa tietoa asioiden valmistelun ja päätöksenteon tueksi.

 

Tampereella on nyt kolme Alvaria; perustamisjärjestyksessä ne ovat Länsi-Alvari, Etelä- Alvari ja Kaakkois-Alvari.

 

Olen ollut mukana Etelä-Alvarin toiminnassa sen perustamisesta saakka.

 

Alvareiden toiminnan peruspilari on hyvä vetäjä. Alue-Alvareiden vetäjiä kutsutaan vuorovaikutussuunnittelijoiksi.

 

Kaikilla Alvareilla ja siten kaikilla tamperelaisilla on ollut onni saada Alvareille pätevät vetäjät. Birgitta Tunturi vetää Länsi-Alvaria, Aija Karttunen Etelä-Alvaria ja Sirpa Koivu Kaakkois-Alvaria.

 

Oudoksun mielipiteitä, joissa moititaan, että Tampereen kaupunki ei kuuntele asukasmielipidettä.

 

Oudoksumiselleni ovat perusteita väen laimea osallistuminen esim. pormestarin ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan asukasiltoihin. Myös Alvari-toimintaan osallistuminen on valitettavan harvalukuisen aktiivijäsenjoukon varassa.

 

Asukasvaikuttaminen on ilmeisesti nähtävä siten, että aktiivijoukko osaa tunnustella laajan kaupunkiväestön mielipiteen ja sitten tuoda sen mainittujen kanavien kautta päättäjien pöydälle.

 

Myönnän, että erilaisiin asukasiltoihin ja Alvari-toimintaan osallistuminen on paljolti myös aikataulukysymys. Yksistään Alvari-toimintaan liittyviä sähköposteja saattaa päivän mittaa kertyä muutamia. Pidän kunnia-asiana lukaista kaikki ne läpi, sillä eivät alue-alvarit niitä turhaan lähettele.

 

Alue-Alvarit muodostavat virallisen kanava asukkailta päättäjille.

 

Alvareiden toimikausi on kaksi vuotta ja seuraavan kaksivuotiskauden jäsenet Alvareihin valitaan vuodenvaihteen tienoilla. Kannustan tamperelaisia osallistumaan Alvari-toimintaa, sillä se on yksi kanava asukasmielipiteen saattamiseksi päättäjien tietoisuuteen.

 

Alue-Alvareiden vetäjien aktiivisuudella on keskeinen rooli Alvareiden toiminnassa. Kaikki Alvareita vetävät vuorovaikutussuunnittelijat ansaitsevat kiitoksen. Toivon, että he jaksavat jatkaa hommiansa entisellä innolla ja aktiivisuudella.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Alvari, Alvari-toiminta, Alue-Alvari, Länsi-Alvari, Etelä-Alvari, Kaakkois-Alvari, Birgitta Tunturi, Aija Karttunen, Sirpa Koivu,


Kommentit

17.10.2010 20.30  Tero Vehviläinen

Alvari-toimintaan osallistujia voisi tosiaan olla enemmän. Tampereella asuu 215000 asukasta ja kaupunginvaltuutettuja on 67 ja varavaltuutettuja saman verran. Aamulehden artikkelissa viikolla 41 maitittiin yhdistyneen Kangasalan-Sahalahden-Kuhmalahden kunnassa olevan 28000 asukasta ja 51 kunnanvaltuutettua. Näistä luvuista näkee, että asukkaiden äänen kuulumiseksi tarvitaan suuressa kaupungissa ALVARIen tai VALMA -valmistelufoorumin kaltaisia vuorovaikutuskanavia. Suuressa kaupungissa on asukkailla paljon asiantuntemusta asiaan jos toiseen ja näitä kanavia käyttämällä voi kuntalainen osallistua jo suunnitteluvaiheessa. Samalla vuorovaikutustalkoisiin osallistuva pienentää osaltaan työmäärää kaupungin organisaatiossa ja päätöksistä saadaan parempia, kun tuotteen, eli palveluiden loppukäyttäjät antavat palautetta.

Esko Erkkilälle kiitokset Alvari -aiheisista blogeista!
t: Kaakkois-Alvarin varapj

24.12.2010 8.55  christian louboutin

Thanks a lot for such a great information.

21.1.2011 9.20  coach outlet

Your blog is beautiful!

24.2.2011 10.42  cheap coach bags

I would like to appreciate the great work done by You! Please continue posting like this.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini