Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hautojen ainais- ja pitkäaikaishoitosopimukset joudutaan purkamaan

Torstai 11.11.2010 - -Esko Erkkilä-


Kaikki Viljakkalan hautausmaalla syksyn aikana vierailleet ovat huomanneet, että usealle haudalle on ilmestynyt valkoiselle muoviläpyskälle kirjoitettu tiedote.

 

Tiedotteen teksti kuuluu näin:

 

"KUULUTUS

 

Hautojen ainais- ja 50 v. hoidot päättyvät v. 2013 hoitopääomien loppumisen vuoksi. Päätös koskee myös tätä hautaa.

 

Lisätietoja www.ylöjärvenseurakunta.fi tai puh. 044-786 8103

 

Pahoittelemme taloudellisen pakon aiheuttamaa haittaa

 

Kirkkoneuvosto"

 

Viljakkalan hautausmaalla on 92 hautaa, joille on aikanaan tehty ainaishoitosopimus. Sopimukset on tehty pääosin 1960-luvulla.

 

Viimeiset ainaishoitosopimukset on tehty v. 1967. Vuonna 1968 siirryttiin tekemään 50 vuoden haudanhoitosopimuksia, joiden hinnat olivat vuosina 1968-1970 samat kuin ainaishoitosopimusten hinnat.

 

Muistan ainaishoitosopimusten teon ja jo silloin seurakuntalaiset ihmettelivät menettelyä, jolla seurakunnat sitoutuivat ikuisiksi ajoiksi (!) hoitamaan haudan.

 

Nyt on tullut pää vetävän käteen ja seurakunnat joutuvat luopumaan sopimuksista.

 

Sopimuksista luopuminen on lainvoimaista, sillä asiasta on KHO:n päätös (KHO 23.8.2002/1932).

 

Viljakkala kuuluu kuntaliitoksen myötä nykyisin Ylöjärveen ja Viljakkala muodostaa Ylöjärven seurakunnassa Viljakkalan seurakuntapiirin.

 

Ylöjärven seurakunnan kirkkoneuvosto on 13.8.2009 päättänyt, että ainaishoitohaudat ja 50 vuoden hoitohaudat hoidetaan vuoteen 2013 saakka, jonka jälkeen sopimukset päättyvät. Päätöksestä ilmoitetaan omaisille haudalle pantavalla tiedotteella sekä lisäksi julkaistaan kuulutus asiasta paikkakunnalla yleisesti leviävässä sanomalehdessä.

 

Viljakkalan haudoille ilmestyneiden muoviläpysköiden teksti on lainvoimainen. Tekstissä on kuitenkin merkittävä virhe ja se on se, että Ylöjärven seurakunnan www-osoitteessa kerrotaan olevan ö- sekä ä-kirjaimet! Melkoista huolimattomuutta seurakunnan viranhaltijoilta.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Viljakkalan seurakunta, Viljakkalan seurakuntapiiri, Ylöjärven seurakunta, ainaishoitosopimus, hautojen hoitosopimukset,


Kommentit

7.2.2014 9.07  hilve Salminen

Kangasalla laputtivat myöskin hautoja. Lähettvät kotiinkin sähköpostin ja sen liitteeksi oli laitettu kuva pitkälehtisistä monivuotisista kukkasista. Isäni oli ostanut hautapaikan lähes tuhannen vuoden sopimuksella eli ainaishautapaikka. Veljeni kuoli 1951, jolloin hautapaikka ostettiin. Äitini kuoli v. 1991 ja haudattiin samaan hautaan.
Kivikin kallistui ja siitäkin tuli huomautus vaikka haudat täytetään ja
kivet laitetaan (hyvin tai huonosti
tampatun) seuerakunnan toimesta tehdyn maastotyön, huonon sellaisen, ja syy on minun kun kivi kallistuu. Pitää
varmaan myydä koko hautapaikka kuvinee päivineen. Muorin ja vaarin haudalta varasti srk tai hautaurakoitsija
vanhanajan reunakivet, näun on syytä epäillä. Mitään eivät niistä korvanneet kirjeistä ja korvausvaatimuksista huolimatta. Kyllähän tällä pelillä
kassoissa piäis rahaa olla. Hs

7.2.2014 10.56  -Esko Erkkilä-

Kiitos mielipiteestäsi Hilve!

23.5.2021 20.23  Majuri

Kyllä ainaishautapaikkasopimus sitoo seurakuntaa. 🙏

23.5.2021 22.50  -

Majuri: Huomasithan KHO:n päätöksen!

25.5.2021 10.32  Hilve Salminen

Olen sitä mieltä, että Suomikin voisi luopua hautaamisista ja haudoista ja hautapaikkojen myynnistä. Tuhkatkaa kaikki, niin ei tarvi tutkia enää "mädäntyneistä" DNA:ta eikä isyystutkimuksia eikä muitakaan rikoksenselvittämiseksi otettavia näytteitä tarvi ottaa. Rikollisetkin voi olla huoletta, kun ei enää haudattais ketään....Kaikki voi heittä meneen mereen tai taivaan tuuliin loppuu sekin hössötys ja epäjumalan palvelus. Loppuis nää hiilijalanjäljetkin ja kivien louhimiset ja turhat työstöt ja kaivinkoneurakat. Olis ihmisillä muutakin tekemistä kuin ruumiitten palvomista. Jokainen syntyy ja varmasti kuolee joko oman käden kautta tai toisten käsien kautta ja huonojen terveydenhuoltokokemusten mukaan heitä kuolee sairaaloissakin. Omakohtaiset on tiedot. Olis nyt luultavasti aika nostaa ruumis haudasta ja tutkia, millä hänet myrkytettiin (syytä epäillä), kuoli kotona mutta ruumiinavausta ei tehty eikä kuolinsyytä ole selvityetty. PHKS:ssa hoitaja sanoi, että potilaalle on annettu rauhoittavaa lääkettä. Hän oli ollut 2 kk sairaalassa joista toisen kuukauden oli halvaantuneena. Monia sairauksia oli. 10 min. kuluttua kotiintuomisen jälkeen kuoli sänkyynsä. Amblanssilla tuotiin kotiin ja ambulanssilla vietiin eri sairaalaan. Oli jouluaaton aatto. PUPILLEISTA HUOMASIN, ETTÄ JOTAIN ON MÄTÄÄ TÄMÄN MIEHEN KOHDALLA, JA NIIN OLI PITÄIS TUTKIA, MILLÄ HÄNET MYRKYTETTIIN, ON SYYTÄ EPÄILLÄ, NIIN KUIN LAKIMIESTERMINOLOGIAAN KUULUU SANOA.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini