Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Käynti kaupunginvaltuuston yleisöparvekkeella oli pettymys

Keskiviikko 17.11.2010 - -Esko Erkkilä-


Kuuntelin radiosta lähes koko päivän marraskuun 15. päivänä Tampereen kaupunginvaltuuston budjettikokousta. Keskustassa käydessäni poikkesin hetkeksi seuraamassa valtuuston kokousta myös livenä.

 

Käyntini yleisöparvekkeella oli pettymys.

 

Kaupunginvaltuusto piti lounastauon klo 13.00…14.00. Poikkesin yleisöparvekkeella hieman klo 14.00 jälkeen.

 

Yleisöparvekkeella yleisöä oli kaikkiaan seitsemän henkilöä. Kaikki valtuutetut olivat virallisesti paikalla, mutta kovin moni hengaili jossakin muualla kuin istumapaikallaan - usean kaupunginvaltuutetun paikka oli tyhjänä.

 

Kaupunginvaltuutetut lukivat sanomalehtiä ja eräät tunnetut kaupunginvaltuuston jäsenet kutoivat sukkia, lapasia tai myssyjä.

 

Valtuutetut lukivat toisilleen ääneen puheita, jotka olivat valmistelleet ennalta.  "Kuuntelija-valtuutetut" yrittivät saada aikansa kulumaan jotenkin.

 

Valtuustotyöskentelyn seuraaminen yleisöparvekkeelta oli hämmentävä kokemus. Todellisuutta paremman kuvan valtuustotyöskentelystä saa, kun sitä seuraa Radio Moreenista.

 

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajana Irene Roivainen on ylivertainen. Marjatta Stenius-Kaukonen on liian hellämielinen puheenjohtaja, sillä hän mm. sallii valtuutettujen ylittävän sovitun puheaikansa. Puheenvuorojen pitkittyminen latistaa tunnelman koko valtuustotyöskentelyssä.

 

Roivainen laittaa mikrofonin kylmästi kiinni, kun sovitut minuutit puheenvuoron aloittamisesta on kulunut. Tämä merkitsee, että julkisuutta varten tarkoitetut puheenvuorot loppuvat kuin "kanan lento", kun aika on kulunut. Kukaan valtuutetuista ei halua puhua pelkästään muille valtuutetuille ja kun radiokanava julkisuuteen on suljettu, niin puhetulvakin loppuu nopeasti.

 

Moitin itseäni, että menin kaupunginvaltuuston yleisöparvekkeelle valtuuston kokousta seuraamaan. Olisi ollut parempi, että olisin säilyttänyt mielikuvani ahkerasti työskentelevästä kaupunginvaltuustosta. Nyt se kuva mureni ja siitä saan syyttää ainoastaan itseäni.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen kaupunginvaltuusto, Irene Roivainen, Marjatta Stenius-Kaukonen, Radio Moreeni,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini