Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Onneksi Yle kertoi Tamperetta ja maakuntaradioita kurittavista suunnitelmistaan ennen kevään eduskuntavaaleja

Maanantai 31.1.2011 - -Esko Erkkilä-


Yleisradion palkkajohtajat lapioivat lunta tupaan nyt oikein roppakaupalla Tampereen ja maakuntaradioiden toiminnan vaikeuttamiseksi – pelkään, että suunnitelmissa on jopa Ylen Tampereen televisiotoiminnoista luopuminen kokonaan.

 

Yle kertoi tammikuun 28. päivänä, että maakuntaradioiden lähetysaikaa supistetaan yhdellä tunnilla päivässä. Seuraavana päivänä Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen totesi, että Ylen Tampereen tiloista Tohlopissa saatetaan luopua parin vuoden kuluessa! Käsittämätöntä maakuntien kurittamista!

 

Onneksi suunnitelmat tulivat julkisiksi ennen kevään eduskuntavaaleja, sillä nyt kansalaiset voivat äänestyskäyttäytymisellään antaa tukensa niille Pirkanmaan kansanedustajaehdokkaille, jotka haluavat, että Ylen toimintoja ei Tampereelta jatkossakaan supisteta.

 

Ylen karsintasuunnitelmat tulevat käsittääkseni satamaan vahvasti kansanedustaja Mikko Alatalon laariin, sillä hän on johdonmukaisesti toiminut Tohlopin televisiotoiminnan ja Tampereen Radion puolesta.

 

Uskon, että Alatalo tulee uudelleenvalintansa jälkeen – joka Ylen linjausten jälkeen on entistä todennäköisempää - entistä enemmän panostamaan Pirkanmaan ja Tampereen puolustamiseen maakuntaradio- sekä televisiotoiminnassa. Odotan ja toivon, että Mikko Alatalo tuo kantansa vahvasti esiin vaalikampanjansa aikana.

 

Tiedän, että kansanedustaja Mikko Alatalo on Ylen hallintoneuvoston jäsenenä puolustanut vuosia maakuntaradioita.

 

Seuraavan hallituksen on pysyvästi turvattava YLE:n talous nykylaajuudessaan ja lisättävä varoja maakuntaradioille. Maakuntaradioilla on tärkeä alueellinen, kulttuurinen ja maakuntien identiteetin kannalta tärkeä tehtävä. Tiedän, että Mikko Alatalolla on tässä toiminnassa tärkeä rooli Pirkanmaan sekä maakuntien puolesta myös seuraavalla vaalikaudella.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: YLE:n hallintoneuvosto, maakuntaradiot, Ylen Tohloppi, Lauri kivinen, Mikko Alatalo,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini