Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Onneksi Yle kertoi Tamperetta ja maakuntaradioita kurittavista suunnitelmistaan ennen kevään eduskuntavaaleja

Maanantai 31.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Yleisradion palkkajohtajat lapioivat lunta tupaan nyt oikein roppakaupalla Tampereen ja maakuntaradioiden toiminnan vaikeuttamiseksi – pelkään, että suunnitelmissa on jopa Ylen Tampereen televisiotoiminnoista luopuminen kokonaan.

 

Yle kertoi tammikuun 28. päivänä, että maakuntaradioiden lähetysaikaa supistetaan yhdellä tunnilla päivässä. Seuraavana päivänä Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen totesi, että Ylen Tampereen tiloista Tohlopissa saatetaan luopua parin vuoden kuluessa! Käsittämätöntä maakuntien kurittamista!

 

Onneksi suunnitelmat tulivat julkisiksi ennen kevään eduskuntavaaleja, sillä nyt kansalaiset voivat äänestyskäyttäytymisellään antaa tukensa niille Pirkanmaan kansanedustajaehdokkaille, jotka haluavat, että Ylen toimintoja ei Tampereelta jatkossakaan supisteta.

 

Ylen karsintasuunnitelmat tulevat käsittääkseni satamaan vahvasti kansanedustaja Mikko Alatalon laariin, sillä hän on johdonmukaisesti toiminut Tohlopin televisiotoiminnan ja Tampereen Radion puolesta.

 

Uskon, että Alatalo tulee uudelleenvalintansa jälkeen – joka Ylen linjausten jälkeen on entistä todennäköisempää - entistä enemmän panostamaan Pirkanmaan ja Tampereen puolustamiseen maakuntaradio- sekä televisiotoiminnassa. Odotan ja toivon, että Mikko Alatalo tuo kantansa vahvasti esiin vaalikampanjansa aikana.

 

Tiedän, että kansanedustaja Mikko Alatalo on Ylen hallintoneuvoston jäsenenä puolustanut vuosia maakuntaradioita.

 

Seuraavan hallituksen on pysyvästi turvattava YLE:n talous nykylaajuudessaan ja lisättävä varoja maakuntaradioille. Maakuntaradioilla on tärkeä alueellinen, kulttuurinen ja maakuntien identiteetin kannalta tärkeä tehtävä. Tiedän, että Mikko Alatalolla on tässä toiminnassa tärkeä rooli Pirkanmaan sekä maakuntien puolesta myös seuraavalla vaalikaudella.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: YLE:n hallintoneuvosto, maakuntaradiot, Ylen Tohloppi, Lauri kivinen, Mikko Alatalo,

Myös Yleisradio aikoo kyykyttää maakuntia

Sunnuntai 30.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus pyrkii asuntoministeri Vapaavuoren johdolla tekemään mahdottomaksi asua ja rakentaa omakotitaloja maaseudun haja-asutusalueille.

Demareiden suunnitelmissa on teurastaa vaalien jälkeen kaikki pienet kunnat Suomen kartalta ja aiheuttaa suuria ongelmia asutuskeskusten ulkopuolella asuville ja kaupunkilaisille, joilla on mökki maaseudulla.

Nyt myös Yleisradio on yhtynyt maakuntia kurittavien Kokoomuksen ja SDP:n kuoroon, sillä elokuussa on tarkoitus supistaa radion maakuntaohjelmia.

Elokuusta alkaen maakuntatoimitusten ohjelma-ajasta katoaa tunti päivässä – näin Yle suunnittelee.

Kehityssuunta on todella huolestuttava, sillä maakuntaradioiden lauantailähetykset loppuivat vuodenvaihteessa kokonaan. Maakuntaradiot ja niiden kuuntelijat joutuvat kestämään suoneniskuja siis muutaman kuukauden välein!

Ylen aluetoiminnan päällikkö Teijo Valtanen perustelee suunnitelmaa sillä, alueelliset toimitukset pystyvät käyttämään uudistuksen jälkeen aikaansa nykyistä paremmin alueellisten sisältöjen tekemiseen ja ohjelmia voitaisiin muka tuoda myös valtakunnallisiin lähetyksiin.

Satuja saa uskoa se, joka satuihin uskoo.

Työurani aikana ajoin useamman kerran viikossa työmatkan Tampereelta Turun seudulle ja takaisin. Kuuntelin Tampereen Radiota Loimaalle saakka, jonne se kuului hyvin. Sen jälkeen siirryin Satakunnan Radion kuuntelijaksi, sillä Porissa on osaava – lähes Tampereen Radion tasoinen - maakuntaradion toimitus. Paluumatkalla radiotaajuuksien vaihtaminen tapahtui tietenkin toisinpäin.

Maakuntaradio merkitsee kansalaiselle samaa kuin paikallislehti. Paikallislehti etsitään postin joukosta ensimmäisenä ja luetaan tarkasti – vasta sen jälkeen tutustutaan muuhun postiin.

Sama on maakuntaradion kohdalla – ainakin minä etsin eri puolilla maata kulkiessasi maakuntaradion taajuuden ja kuuntelen sitä.  

Toivon, että maakuntaradioiden lähetysajan supistamisesta tulee osa eduskuntavaalikamppailua.

Lähiviikot näyttävät, että toteutuvatko Yleisradion byrokraattien suunnitelmat. Toivon, että niin ei käy!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yleisradio, Yle, Maakuntaradiot, Tampereen Radio, Satakunnan Radio, Turun Radio, Teijo Valtanen,