Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tavase-hanke on nykymuodossaan tarpeeton, sillä Näsijärven vettä puhdistetaan Kaupin vesilaitoksella Tampereen seudun talousvedeksi jo nyt!

Maanantai 20.6.2011 - -Esko Erkkilä-


Etelä-Alvarin vierailukäynnillä 23.5.2011 Tampereen Veden Viinikanlahden puhdistamolle tuli tietoon yllättävä ja mieluisa tieto…

 

…Näsijärven vesi on puhdistunut niin, että nykykaavailujen mukaista Tavasea ei tarvita!

 

Tampereen ja sen lähiseutujen vedestä 70 % on Roineesta pumpattua vettä. Roineen vesi kulkee 7 kilometrin matkan Ruskon vesilaitokselle, jossa se suodatetaan hiekkasuodatuksella ja puhdistetaan aktiivihiilellä ”vesitornikelpoiseksi” käyttövedeksi.

Tampereen ja niiden lähikuntien vedestä, jotka saavat vetensä Tampereelta, pohjavettä on 30 %. Se saadaan Messukylän, Mustalammen sekä kahden Ylöjärvellä sijaitsevan pohjavedenottamon kautta.

Tampereen länsipuolella pohjaveden osuus on muuta aluetta suurempi.

 

Tavasen kokemien vastoinkäymisten tuloksena Tampereen Kaupissa vuonna 1929 käyttöönotetun vesilaitoksen uusi koekäyttö on alkanut!  Se käyttää raakavetenään Näsijärven ”juotavan hyvää” vettä.

 

Kaupin vesilaitoksen koekäyttö merkitsee nyt muutaman tunnin pituisia käyntijaksoja päivittäin ja silloin syntyvä vesi ohjataan Tampereen käyttövedeksi.

Kaupin vesilaitoksen vesi merkitsee koekäyttövaiheessa vasta pientä osuutta veden kokonaistarpeesta, mutta tärkeintä on se, että Näsijärven vesi osoittautunut kelvolliseksi raakavedeksi!

 

Tavasen mielettömien nykysuunnitelmien vastustajana olen tyytyväinen, että Näsijärven vesi on laadukasta tamperelaisten ja seudun lähikuntien käyttövedeksi.

Näsijärven vedenlaadun koheneminen merkitsee sitä, että Tavase-suunnitelmat voidaan heittää romukoppaan ja turvautua todelliseen ”lähiveteen”!

Kannustan lukemattomien tamperelaisten ja pirkanmaalaisten kanssa, että Tampereen Vesi jatkaa Kaupin vesilaitoksen koekäyttöä.

Ehdotan, että Tampereen Vesi laatii laskelmat niille investoinneille, joita tarvitaan, jotta Kaupin vesilaitoksen kapasiteetti vastaisi tulevaisuuden vesitarpeita yhdessä Roineen veden sekä luontaisen pohjaveden kanssa.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tavase, Kaupin vesilaitos, Näsijärvi,


Kommentit

21.9.2011 4:38  Canada Goose Coats

Your Blog is very good, I like it! Thank you for your sharing!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini