Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ensimmäinen kerta ratikkalinjalla

Tiistai 27.9.2011 - -Esko Erkkilä-


Olen käynyt ostoksilla Tampereella ”pikkunöösistä” alkaen ja asunut kaupungissa pian nelisenkymmentä vuotta.

 

Seuraan Tampereella käytävää pikaratikkaporukan ylläpitämää keskustelua maksajan ominaisuudessa. Olen joukkoliikenteen aktiivinen käyttäjä etelä-Tampereelta keskustaan ja takaisin, mutta ”poikittaisliikennettä” Hervannasta keskustan kautta Lentävänniemeen en ole koskaan tarvinnut.

 

Vein henkilöautoni huoltoon Lielahteen 19.9.2011 ja silloin käytin ensimmäisen kerran suunniteltua pikaratikkalinjaa.

 

Jätin autoni huoltoon ja tutkin ratikkalinjan Pispalan valtatien kautta. En toki käyttänyt joukkoliikennevälineitä, vaan reippailin vajaan seitsemän kilometrin matkan Tampereen keskustaan kävellen.

 

Totesin, että ratikkalinja Pispalan valtatien kautta on kelvollinen reitti. Tipotielle valmistuva uusi sosiaalipalvelukeskus saattaisi tuoda jokusen ratikkamatkaajankin ainakin niille tienoille saakka.

 

Noudin autoni huollosta iltapäivällä ja nyt turvauduin Lentävänniemeen kulkevaan bussikyytiin. Bussikyydillä tuli auditoitua Paasikiven kautta kulkeva pikaratikkareitti.

 

Olen saanut pikaratikalle omistautuneiden jutuista sen käsityksen, että bussit ovat täpötäynnä Lentävänniemeen kulkevia matkaajia ja sen vuoksi hämmästykseni olikin suuri, kun bussi kuljetti keskustasta Lentävänniemeen melkein yksinomaan tyhjiä istuimia – toki mukana matkassa oli viitisentoista matkustajaa.

 

Oletukseni pikaratikkalinjan hurjista matkustajamääristä saivat kovan kolauksen, ja huomasin, että tarvetta pikaratikalle ei ainakaan Lentävänniemen suuntaan ole.

 

Pikaratikkaa vaativalta joukolta puuttuu täysin taloudellinen asiantuntemus ja todellisuudentaju, kun se elää kuin Tampereelle olisi jo päätetty rakentaa pikaratikka.

 

Ihmettelen Aamulehden nettisivuilla käytyä keskustelua, jossa järkevänä pitämäni henkilöt vaativat pikaratikkalinjaa Hatanpäältä Finlaysonin alueelle. Perusteena on mm. se, että alueella on niin ja niin paljon työpaikkoja.

 

Eivät työpaikat tarvitse pikaratikkaa - sitä tarvitsevat korkeintaan ne, jotka käyvät alueella töissä ja joiden työmatkaan ratikkalinjat sopivat.

 

En tarvitse keskustasta Hervantaan tai Lentävänniemeen kulkevaa bussilinjaa, pikaratikasta puhumattakaan. Maksajan roolissa olevana en näe pienintäkään tarvetta rakentaa pikaratikkaa Tampereelle – sain mielipiteelleni vankan tuen 19.9.2011, kun jouduin tutkailemaan pikaratikkareitin Lielahdesta keskustaan ja takaisin!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: pikaratikka,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini