Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Uintia vuoden seitsemäntenä kuukautena

Sunnuntai 2.10.2011 - -Esko Erkkilä-


Uin eilen illalla Viljakkalan Majajärvessä ja se merkitsi, että olen tänä vuonna uinut seitsemän kuukauden aikana avovedessä!

 

Aloitan perinteisesti uintikauteni huhtikuun aikana ja nyt minulla on ”uintimerkintä” jokaisena kuukautena lokakuulle saakka eli seitsemän kesäkuukauden aikana.

 

Järviuinnista ei luonnollisestikaan saisi muodostua pakkomielle ja siihen pyrinkin, mutta kesäkuukausien aikana tapahtuvat uinnit asettavat tietyn tavoitteen, jonka saavuttaminen on minulle tärkeää.

 

Panostan heinä- ja elokuun aikana vesijuoksuun järvessä, mutta myös kesä- sekä syyskuu ovat ”helppoja” uintikuukausia. Toukokuu on haasteellinen uintikuukausi ja eritoten sitä ovat huhtikuu ja lokakuu. Yleensä toteutankin huhtikuun uinnin kuukauden viimeisiä päivinä ja lokakuun uinnin aivan kuukauden alussa – näin tapahtui myös tänä vuonna.

 

Usein huhtikuun uinti – jos nyt kymmenkuntaa vetoa voi uinniksi sanoa – tapahtuu jäiden joukossa ja lokakuun uinnin aikana ilman lämpötila on varsin alhainen. Eilen illalla lämpömittari osoitti + 3,5 astetta, kun vedin ne kymmenkunta vetoa Majajärvessä.

 

Tämän juttuni keskeinen pointti on vesijuoksun puolestapuhuminen. Vesijuoksu uimahallissa on miellyttävää, muuta erityisen nautinnon siitä saa avovedessä.  Avovedessä tapahtuva vesijuoksu rajoittuu ajallisesti heinä- ja elokuulle, jotka ovat sen parhainta aikaa.

 

Kannustan kaikkia, joilla on järvenrantaelämään mahdollisuuksia, hankkimaa vesijuoksuvyöt ja harrastamaan vesijuoksua aktiivisesti ainakin heinä- sekä elokuussa! Muina kuukausina vesijuoksua voi vallan mainiosti harrastaa uimahalleissa.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: vesijuoksu, vesijuoksuvyö,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini