Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Lehtipuhallin on Viherpeukalon tärkeimpiä työkaluja

Tiistai 25.10.2011 - -Esko Erkkilä-


Suomen Luonnonsuojeluliiton julkaisema ”Suomen Luonto” –niminen lehti oli pahoin väärässä, kun se vuonna 2000 valitsi Suomen turhakkeeksi lehtipuhaltimen.

 

Lehtipuhallin kuuluu ehdottomasti kärkikolmikkoon, kun valittavana on Viherpeukalolle kolme tärkeintä työkonetta.

 

Kärkikolmikkoon kuuluvat;

 

  • lehtipuhallin
  • puutarhajyrsin
  • päältäajettava ruohonleikkuri

 

Lehtipuhallin on todellinen monitoimilaite. Näin ainakin meillä, sillä olemme hankkineet siihen lisälaitteeksi kasvinsuojeluvarustuksen.

 

Kasvinsuojeluvarustus merkitsee torjunta-ainesäiliötä, joka mahdollistaa kasvinsuojeluaineiden ruiskuttamisen. Kasvinsuojeluvarustus merkitsee, että lehtipuhaltimelle on käyttöä varhaiskeväästä syksyyn.

 

pict1094.jpg

 

Hankimme Stihl-merkkisen lehtipuhaltimen jo markka-aikana. Kasvinsuojeluvarustus hankittiin siihen vasta hieman myöhemmin, kun olimme tutustuneet lehtipuhaltimen käyttömahdollisuuksiin.

 

Keväällä lehtipuhaltimen ensimmäinen työkohde on marjapensaiden kevätruiskutukset. Se on kevätruiskutuksissa mainio peli.

 

Kasvinsuojeluvarustuksen ansiosta lehtipuhaltimella on runsaasti käyttöä keskikesälläkin, sillä "ryytimaiden" kasvinsuojeluruiskutuksista on huolehdittava jos mielii saada satoa.

 

pict1044.jpg

 

Nimensä mukaiseen työhön lehtipuhallin pääsee keväisin ja syksyisin, kun nurmikot puhdistetaan lehdistä. Lehtipuhallin mahdollistaa kunnollisen työnjäljen myös vaikeista paikoista joihin ei haravalla saa syntymään kelvollista jälkeä.

 

Erikoisin työkohde meillä on lehtipuhaltimella ollut eräänä syksynä, kun ensilumi yllätti ennen kuin ehdimme istuttamaan kukkasipulit.

 

Tilanne hoitui kuitenkin lehtipuhaltimella, kun pystyimme puhaltamaan sataneen lumen pois, istuttamaan kukkasipulit ja puhaltamaan lumen taas takaisin paikoilleen!

 

Minua ei haittaa, vaikka Suomen Luonto valitsikin lehtipuhaltimen vuoden 2000 turhakkeeksi. Valinta kertoo valitsijoiden puutteellisesta kokemuksesta luonnon ja kasvikunnan kanssa – ei suinkaan lehtipuhaltimen laajoista käyttömahdollisuuksista!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: lehtipuhallin, vuoden turhake,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini