Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereen Kokoomus haravoi myös vastarannankiiskien äänet omaan äänisaaliiseensa

Maanantai 19.12.2011 - -Esko Erkkilä-


Jokaiseen tamperelaistalouteen 17.12.2011 jaettu Kokoomuksen Nyky-Tampere  –lehti kertoo Kokoomuksen kaikkia kosiskelen toimintatavan.

 

Kokoomuksen valtuustoryhmän jäsen Erkki Axen teki taannoisessa kiinteistöveron korottamisessa sinänsä viisaan päätöksen ja vastusti kiinteistöveron korottamista.

 

Tämän johdosta Kokoomuksen valtuustoryhmä antoi Axen´lle varoituksen.

 

Axen ei ole varoituksesta moksiskaan ja samoin näyttää toimivan myös Kokoomuksen valtuustoryhmä apulaispormestari Leena Kostiaisen johdolla. Tämä on pelin politiikkaa parhaimmillaan tai oikeasti julkeimmillaan! Halutaan haalia Kokoomuksen äänipottiin myös ne tamperelaisäänestäjät, jotka vastustivat kiinteistöveron korottamista!

 

”Liitän varoituksen ansioluettelooni” ilkkuu Axen!

 

Nyky-Tampere julkistaa kokoomuslaisen kaupunginvaltuutettu Erkki Axen´n saaman varoituksen lehdessään kolmen palstan uutisena ja otsikoi juttunsa ”Axen aikoo pysyä kannassaan”.

 

Ihailtavaa äänten haravointia Kokoomukselta. Äänten haravoinnissa eivät menettelytavat tai poliittinen moraali paina lainkaan.

 

-Esko Erkkilä-,

Avainsanat: Erkki Axen, kokoomusryhmältä varoitus, kiinteistövero,


Kommentit

23.12.2011 12.36  Tero Vehviläinen

Kiinteistöveroa maksavat kaikki kaupungin asukkaat ja yritykset. Viimekädessä kohonneina maksuina ja vuokrina myös kaupungin ja julkisten vuokrataloyhtiöiden asukkaat.

Tämä äänestyskuvio XL-rintaman hajoamisineen ja Tohlopin saunahankkeineen on todellinen kunnallispoliittinen kukkanen kaikkine jälkipuheineen lehdissä ja netissä. Toiset saivat huomautuksen(Axen), toiset (Sitoutumattomat ja Keskusta) jyrätään Kokoomus-Demari -akselilla. Tosin Tampereen Sitoutumattomien valtuustoryhmä oli ainoa XL-osaryhmä, joka kokonaisuudessaan kannatti loppuun asti alkuperäistä XL-sopimusta: ei verojen korotuksille. Mitään päälle kaatuvaa pakkoa ei olisi ollut. Ensi vuonna voi olla toisin ja leikkauksia kaupungin budjettiin joudutaan tekemään.

Vanhan valtakoalition konkarit ainakin tuntuvat estoitta kaipaavan sini-punapuoluetta, heidän nuoremmista työikäisistä ikäluokista ei tiedä. Tämä saunapäätös tuo symbolisesti mieleen Saunaseurasäätiön toiminnan takavuosikymmenten Tamperelaisen päätöksenteon keskipisteessä. Aseveliakseli kuitenkin syntyi kovin toisenlaisiin oloihin: porvarilliset ja oikeistolaiset sosiaalidemokraatit perustivat sodan jälkeen torjumaan kommunistien vallankumousuhkaa. Tosiasiassa ainakin jo 1970- luvulla enemmistökommunistit ns. Saarislaiset olivat vappupuheistaan huolimatta parlamentaarisen demokratian kannattajia ja kumousuhka vähemmistöläisten pelottelua.

Mikä on se tämän päivä uhka, jonka vuoksi palattaisiin kahden suurimman puolueryhmittymän puheenjohtajan ja esim. pormestarin harvainvaltaan, valtuuston äänestäessä, kuten käsketään. Ei kai vain pelko siitä, että kansa äänestää väärin?

Vihreiden apulaispormestari Olli-Poika Parviainen esitti myös Aamulehden nettisivujen artikkelissa hyvän näkemyksen, että avantosaunapäätöksessä näkyi valtuuston korkea keski-ikä. Hänenkin mukaansa samoilla rahoilla saisi Sivistys- ja Elämänlaatulautakunnan budjettimomentilla melkoisen määrän esim.lähiliikuntapalveluja. Kuten nyt vaikkapa sellaisia hankkeita, kuin Kaakkois-Alvarin edistämä Herukkareitin suunnittelutyötä(arvio n.20000?).

Positiivista tässä Tohlopin sauna-asiassa on, että polittisin päätöksin voi näemmä vaikuttaa kaupungin asukkaiden arvostamiin, hyvin konkreettisiin asioihin. Yleisesti ottaen kuntien menoista karkeasti 90% menee lakisääteisten palveluiden tuottamiseen ja vielä lopuista rahoista iso siivu käytetään virkamiespäätöksinä. Tällöin valtuuston todelliseksi päätösvallaksi jäävät marras-joulukuussa päätettyjen suuruiset ns. "karkkirahat". Toki isoja rahoja nämä karkitkin, kun itse kukin maksamiinsa veroihin suhteuttaa.

Maailman talouden epävarmuus antaa vahvoja merkkejä siihen suuntaan, että syksyn 2012 kunnallisvaalien jälkeiselle valtuustolle on entistäkin vähemmän karkkia jaettavana. Investointien lisäksi voivat olla myös palvelut tarkastelun alla.
Henkilökohtaisena mielipiteenä on, että jokaisen kuntalaisen kannattaa nyt miettiä, mistä palveluista on valmis maksamaan ja mistä voisi vastata itse. Yhteiskunta olemme me kaikki, ei mikään kasvoton ilmaisen rahan ja resurssien jakaja. Tästä seuraa sitten myös vaatimus, että Tampereen kaupungin ja koko Tampere-konsernin(Vesi, Vera, Logistiikka, jne. jne) toimintoja täytyy mahdollisesti tehostaa.

Pitkän tähtäimen säästömahdollisuuksista merkittävin on Tampereen seudun kuntien välistä maankäyttöä ja kaavoitusta täytyy myös edistää yhteiseksi hyväksi. Hyvä kaupunkirakenne palvelee kenties satoja vuosia veronmaksajankin etua.


Hyvää Joulua ja Tulevaa vuotta 2012,

23.12.2011 21.38  -Esko Erkkilä-

Kiitos Kaakkois-Alvarin puheenjohtajalle perusteellisesta pohdinnasta.

Kiitän naapuri-Alvaria moniin asioihin puuttumisesta.

Saatan olla sinisilmäinen, mutta uskon, että Alvari-toiminta on saanut Tampereella jotain aikaiseksi.

Alvareilla on virkahenkilövetäjinä puuhakkaat vuorovaikutussuunnittelijat ja ainakin Kaakkkois- sekä Etelä-Alvarilla puheenjohtajat, jotka uskaltavat ottaa kantaa.

Yhden sanan Tero Vehviläisen kirjoituksesta tahtoisin poistaa ja se on viimeistä edellisessä kappaleessa oleva "mahdollisesti"-sana!

Kiitos vielä kerran Tero!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini