Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tavase-hanke meni mahtavasti eteenpäin toissailtana

Keskiviikko 11.1.2012 - -Esko Erkkilä-


Tampereen ja Valkeakosken seudun kuntien tekopohjavesihanke Tavase nytkähti voimallisesti eteenpäin maanantaina tammikuun 9. päivänä.


Tavasen puolestapuhujat sekä me Tavase-vastustajat odotimme jännityksellä Kangasalan kunnanvaltuuston päätöstä Kangasalan suostumisesta Tavase Oy:n esittämään osakepääoman korottamiseen ja samoin odotimme jännityksellä Tavasesta tehdyn MOT-ohjelman esittämistä televisiossa.


Molemmat onnistuivat yli odotusten ja ne veivät Tavase-kysymystä vahvasti eteenpäin.


Kangasalan kunnanvaltuusto päätti äänin 26-19, että se ei lähde osakepääoman korottamiseen ja MOT-ohjelma poisti viimeisetkin suomut Tavase-uskovien silmistä!


Tavase meni siis vahvasti eteenpäin ja eteenpäinmeno on sitä, että luonnoton hanke vetelee viimeisiä henkosiaan!


Voisiko yhteen maanantai-iltaan mahduttaa enempää hienoja uutisia!


Valkeakoski ja Akaa ovat jo aikaisemmin tehneet päätöksen Tavasesta luopumisesta ja nyt Kangasalla tehty kunnanvaltuuston päätös merkitsee käytännössä Kangasalan irtautumista mielettömästä hankkeesta.


Nyt Tavasessa ovat käytännössä mukana enää Tampere, Lempäälä sekä Vesilahti.


Osakaskuntien joukkopako merkitsee ainakin sitä, että yrityksen nimenä ei voi jatkossa olla Tavase Oy, sillä Va-osuus nimestä on kokonaan pois ja Se-osuuskin merkitsee enää Lempäälää ja Vesilahtea.


Kerrassaan hieno päätös Kangasalan kunnanvaltuutetuilta – Teiltä löytyi sitä kaukokatseisuutta ja oman kuntanne edun ajattelemista, jota Tampereen kaupunginvaltuutetuilta 12.12.2011 Tavase-päätöksen aikana puuttui!


=========

MOT-ohjelma ansaitsisi oman juttunsa, mutta nykyisessä aihepaljoudessa joudun käsittelemään sitä nyt.


Toimittaja Maarit Åström-Kupsanen oli löytänyt ohjelmaan maan parhaat asiantuntijat ja erinäisten vaiheiden jälkeen myös Tavase Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokelan.


Åström-Kupsanen taustoittaa ohjelmanteon vaikeutta blogissaan, joka on julkaistu www.yle.fi –sivuilla maanantaina 9.1.2012 klo 17.07.


Hän toteaa mm. näin:


MOT lähti ohjelmaa tehdessään siitä, että kuntien (lue kuntalaisten) omistama Tavase Oy saa ja sen tulee kertoa omasta hankkeestaan. Tavase Oy:n käyttäytyminen on kuitenkin ollut erikoista. Tavase Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokela vältteli viikkokausia haastattelupyyntöjä ja yritti siirtää tapaamista ohjelman ulostulon jälkeiseen aikaan. Tampereen kaupunki sai Jokelan tulemaan kameran eteen mm. koska kaupunki harjoittaa avointa viestintää.


Tavase kuvasi Ylen haastattelutilaisuuden salaa ja lupia kysymättä ja julkaisi aineiston kaikkine kahvinjuonteineen Tavase Oy:n nettisivuilta. Sama aineisto linkitettiin Valkeakosken kunnan sivustolta. Tavase ei myöskään reagoinut Tampereen johtoryhmän määräykseen poistaa tallenne välittömästi, vaan viivytteli lähes koko päivän.


Tavasen viestintäkauhu herättää kysymyksiä siitä mitä yritys yrittää peitellä.”


Tamperelaisena olen tyytyväinen, että kaupunki pakotti Tavase Oy:n toimitusjohtajan kameroiden eteen – tämän käsityksen saa ainakin Åström-Kupsasen blogikirjoituksesta.


On myös tärkeää kuulla, että Tampereen kaupungin johtoryhmä osoitti konserniin kuuluvalle yksikölle miten ilmeisen luvatta kuvattujen videotallenteiden kanssa pitää menetellä.


Toivottavasti nämä toimenpiteet antavat viitteitä siitä, että Tampereen kaupungin päättäjät uskaltavat jatkossa ottaa tiukan otteen selkeää imagohaittaa kaupungille aiheuttavan yhtiön toiminnasta.


Tavasea käsittelevän MOT-ohjelman nimi oli: ”Tekovesikauhu”.
Se on katseltavissa uusintana tänään eli 11.1.2012 klo 14.30 TV1:ssä ja toisena uusintana torstaina 12.1.2012 klo 09.30 samalla kanavalla.Oletan, että ainakin ohjelman käsikirjoitus on vielä myöhemminkin löydettävissä netistä.

Esitys on niin mielenkiintoinen, että kaikkien tamperelaisten pitäisi se nähdä. Erityisen tärkeää sen näkeminen on Tampereen luottamushenkilöille, jotka ainakin vielä joulukuun 12. päivänä viime vuonna myötäjuoksivat Tavasen esitysten mukaisesti.

Tekovesikauhussa haastatellut todelliset asiantuntijat kumoavat jokaisen Tavase Oy:n esittämän latteuden.

Asiantuntijoina ohjelmassa esiintyvät mm.:

•    Esko Arasalo, Pälkäneen kunnanjohtaja
•    Heljä-Sisko Helmisaari, metsämaatieteen professori, MMT, dosentti, Helsingin Yliopisto
•    Tuula Tuhkanen, bio- ja ympäristötekniikan professori, Tampereen teknillinen yliopisto
•    Kalle Hakalehto, tekniikan tohtori, kaivosinsinööri
•    Ari Nieminen, diplomi-insinööri

Ohjelmaa katsellessa kannattaa kiinnittää huomiota puhujien äänenvoimakkuuteen, puheen vakuuttavuuteen, asioiden argumentointiin sekä puhujien kehonkieleen. Tavase-kriitikot ovat vakuuttavia ja asiastaan varmoja – näin ei ole vastapuolella.

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Kangasalan kunnanvaltuusto, Tavase-äänestys, MOT, Maarit Åström-Kupsanen, Esko Arasalo, Heljä-Sisko Helmisaari, Tuula Tuhkanen, Kalle Hakalehto, Ari Nieminen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini