Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hevosten laitumelta noutamisessa ja saunanpesän sytyttämisessä on samantapainen ongelma!

Keskiviikko 1.2.2012 - -Esko Erkkilä-


Tuntuu erikoiselta, että hevosten laitumelta noutamisessa ja saunanpesän sytyttämisessä olisi samantapainen ongelma. Minun osaltani ainakin niin on ja kerron hieman tarkemmin, sillä omaan vankkaa kokemusta hevosten noutamisesta laitumelta ja myös saunanpesän sytyttämisestä:


Kotonani olleet hevoset olivat nimeltään Vappu ja Tyttö. Olen pojankloppina noutanut niitä lukemattomia kertoja laitumelta joko talliin yöksi tai valjastettavaksi.


Molemmat hevoset olivat säyseitä ja antoivat helposti ottaa itsensä kiinni, mutta siitä huolimatta niille aina varattiin leivänkannikoita palkkioksi kiinniotosta.


Kotona leivottu kuiva ruisleipä maistoi kasvavalle klopille aina hyvin, mutta erikoisen hyvältä se maistui silloin, kun suitset kädessä olin matkalla noutamaan hevosta laitumelta.


Hevoselle noutopalkaksi varattuja leivänkannikoita piti matkalla mutustella ja kuinka hyvää leipä silloin olikin!


Miten hevosen ”noutoleipien” mutusteleminen liittyy saunanpesän sytyttämiseen?


Meillä saunotaan päivittäin ja koska sekä omakotitalossamme ja myös mökillämme on puilla lämmitettävät saunat, on saunanpesän lämmittäminen lähes jokapäiväistä puuhaa.


Saunanpesän lämmittämisessä tarvitaan sytykkeenä sanomalehteä ja jokseenkin aina sytykkeeksi aiotussa lehdessä on niin mielenkiintoinen juttu, että artikkeli on luettava ennen sytyttämistä tai sitten koko lehti pitää säilyttää!


Näiden tapausten perusteella olen kokenut, että hevosen laitumelta noutamisessa ja saunanpesän sytyttämisessä on samantapaisia piirteitä!


-Esko Erkkilä-

Avainsanat: suomenhevonen, suomalainen sauna, sauna,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini