Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tänään on suomalaisten kohtalonhetki; kehysriihen päätökset koskettavat tuomioina kaikkia suomalaisia?

Torstai 22.3.2012 - -Esko Erkkilä-


Kataisen – Urpilaisen hallitus kokoontuu tänään aamuvarhaisella Säätytalolle kehysriiheen, jossa tullaan linjaamaan kansalaisten kuristusohjelma vuosille 2013 – 2015.

 

Hallitus on valmistellut tänään julkistettavia toimenpiteitään salassa, mutta joitain hajatietoja on ollut ilmassa. Hajatietojen onkimisessa lehdistön rooli on ollut korvaamaton.

 

Tänään julkistettavat etujen leikkaukset ja verojen korotukset koskevat kaikkia suomalaisia.

 

Leikkauslistoista ja veronkorotuksista tullaan kertomaan viimeistään iltauutisissa. Silloin on hankkiuduttava television ja radion ääreen.

 

On mielenkiintoista nähdä, että uskaltaako hallitus korottaa elintarvikkeiden ja ruuan arvonlisäveroa. Aikaisemmin olin sillä kannalla, että ei uskalla, mutta nyt en ole asiasta enää lainkaan varma. Saattaa hyvinkin olla, että kokoomus ja SDP haluavat kurittaa kansalaisia tasaverolla.

 

Demarit haluavat vielä nykyäänkin julkisuudessa profiloitua vähäväkisten ja heikko-osaisten puolestapuhujiksi. Jos he tänään kehysriihessä puoltavat ruuan arvonlisäveron korottamista, ovat demareiden julistukset heikko-osaisten puolustamisesta harhaa vain!

 

Toinen asia, joka löisi vakavasti korville erityisesti lapsiperheitä, ovat hallituksen kaavailut kodinhoidontuen leikkaamisesta. Hallitus ainakin suunnitteli, että kodinhoidontuen yläikärajaa alennettaisiin nykyisestä kolmesta vuodesta kahteen vuoteen.

 

Päätös merkitsisi, että suurelle joukolle kaksivuotiaita lapsia olisi rakennettava nopeasti lukematon määrä päiväkoteja ja heidän äitinsä olisi karkotettava kodista työelämään. Lisäksi hoitohenkilökuntaa pitäisi esim. Tampereella palkata ehkä peräti 170 henkilöä nykyisten lisäksi. Mistä sellainen ammattitaitoisten lastenhoitajien määrä taiottaisiin?

 

On yksistään Keskustan jättämän välikysymyksen ansiota, jos hallitus ei tänään uskalla kertoa kodinhoidontuen leikkaamisesta!

 

Eläkkeiden ja lapsilisien leikkaukset ovat tänään mahdollisia. Työuria tullaan pidentämään erilaisin pakkokeinojärjestelyin. Myös erilaisten veronkorotusten suma on illalla karua todellisuutta?

 

Suomen kansa saa tänään klo 20.30 katsella TV:n iltauutisista, kun kuuden hengen muodostama tuomariporukka – Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Paavo Arhinmäki, Ville Niinistö, Stefan Wallin ja Päivi Räsänen – vinosti hymyillen lukee suomalaisille sellaiset madonluvut, että ei ole ennen nähty.

 

On varmaa, että Keskustan kannatus ampaisee rakettimaiseen nousuun!

 

Ai niin, Stefan Wallin saattaa jo illan TV-lähetyksen aikaan olla siirtynyt takavasemmalle ja hänen paikallaan on joku muu RKP:läinen!

 

Hallituksen tuomiota odottaen ja kylmät väreet selkäpiissä tuntien

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: kehysriihi 22.3.2012, kehysriihi, Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Paavo Arhinmäki, Ville Niinistö, Stefan Wallin, Päivi Räsänen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini