Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tänään on suomalaisten kohtalonhetki; kehysriihen päätökset koskettavat tuomioina kaikkia suomalaisia?

Torstai 22.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Kataisen – Urpilaisen hallitus kokoontuu tänään aamuvarhaisella Säätytalolle kehysriiheen, jossa tullaan linjaamaan kansalaisten kuristusohjelma vuosille 2013 – 2015.

 

Hallitus on valmistellut tänään julkistettavia toimenpiteitään salassa, mutta joitain hajatietoja on ollut ilmassa. Hajatietojen onkimisessa lehdistön rooli on ollut korvaamaton.

 

Tänään julkistettavat etujen leikkaukset ja verojen korotukset koskevat kaikkia suomalaisia.

 

Leikkauslistoista ja veronkorotuksista tullaan kertomaan viimeistään iltauutisissa. Silloin on hankkiuduttava television ja radion ääreen.

 

On mielenkiintoista nähdä, että uskaltaako hallitus korottaa elintarvikkeiden ja ruuan arvonlisäveroa. Aikaisemmin olin sillä kannalla, että ei uskalla, mutta nyt en ole asiasta enää lainkaan varma. Saattaa hyvinkin olla, että kokoomus ja SDP haluavat kurittaa kansalaisia tasaverolla.

 

Demarit haluavat vielä nykyäänkin julkisuudessa profiloitua vähäväkisten ja heikko-osaisten puolestapuhujiksi. Jos he tänään kehysriihessä puoltavat ruuan arvonlisäveron korottamista, ovat demareiden julistukset heikko-osaisten puolustamisesta harhaa vain!

 

Toinen asia, joka löisi vakavasti korville erityisesti lapsiperheitä, ovat hallituksen kaavailut kodinhoidontuen leikkaamisesta. Hallitus ainakin suunnitteli, että kodinhoidontuen yläikärajaa alennettaisiin nykyisestä kolmesta vuodesta kahteen vuoteen.

 

Päätös merkitsisi, että suurelle joukolle kaksivuotiaita lapsia olisi rakennettava nopeasti lukematon määrä päiväkoteja ja heidän äitinsä olisi karkotettava kodista työelämään. Lisäksi hoitohenkilökuntaa pitäisi esim. Tampereella palkata ehkä peräti 170 henkilöä nykyisten lisäksi. Mistä sellainen ammattitaitoisten lastenhoitajien määrä taiottaisiin?

 

On yksistään Keskustan jättämän välikysymyksen ansiota, jos hallitus ei tänään uskalla kertoa kodinhoidontuen leikkaamisesta!

 

Eläkkeiden ja lapsilisien leikkaukset ovat tänään mahdollisia. Työuria tullaan pidentämään erilaisin pakkokeinojärjestelyin. Myös erilaisten veronkorotusten suma on illalla karua todellisuutta?

 

Suomen kansa saa tänään klo 20.30 katsella TV:n iltauutisista, kun kuuden hengen muodostama tuomariporukka – Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Paavo Arhinmäki, Ville Niinistö, Stefan Wallin ja Päivi Räsänen – vinosti hymyillen lukee suomalaisille sellaiset madonluvut, että ei ole ennen nähty.

 

On varmaa, että Keskustan kannatus ampaisee rakettimaiseen nousuun!

 

Ai niin, Stefan Wallin saattaa jo illan TV-lähetyksen aikaan olla siirtynyt takavasemmalle ja hänen paikallaan on joku muu RKP:läinen!

 

Hallituksen tuomiota odottaen ja kylmät väreet selkäpiissä tuntien

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kehysriihi 22.3.2012, kehysriihi, Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Paavo Arhinmäki, Ville Niinistö, Stefan Wallin, Päivi Räsänen,

Pääministeri hikoilee

Maanantai 19.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Jyrki Katainen on hikoillut silminnähden voimakkaasti viime päivinä esiintyessään television uutislähetyksissä.

 

Hikoileminen on luonnollista, sillä niin vahvaa palturia pääministeri-parka on lasketellut kansalaisten kuultavaksi.

 

Erityisen hikiseksi pääministeri Kataisen urakka on muodostunut sen jälkeen, kun hän itse ja hänen johtamansa hallituksen puolustusministeri jäivät kiinni muunnetun totuuden puhumisesta kansanedustajille, tiedotusvälineillä ja Suomen kansalle.

 

Eduskunnan pöytäkirjoissa (Täysistunnon pöytäkirja PTK 15/2012 vp) on kirjattuna keskiviikkona 29. helmikuuta 2012 klo 14.03 pääministeri Kataisen käyttämä puheenvuoro, jossa hän toteaa sanatarkasti mm. näin:

 

”Hallitus ei ole näpelöinyt varuskuntauudistusta aluepolitiikan perusteella, ei minkään muunkaan politiikan perusteella, vaan ainoastaan luottanut siihen, että puolustuksen asiantuntijat tekevät maanpuolustuksen kannalta parhaimmat ratkaisut. Tämä on absoluuttinen fakta. Jos joillakuilla on toisenlaisia näkemyksiä, niin kertokaa,…”

 

 

Kannattaa huomioida Kataisen sanat;

 

”…ei ole näpelöinyt varuskuntauudistusta aluepolitiikan, ei minkään muunkaan politiikan perusteella,..”.

 

Eikö kielipolitiikka ole muuta politiikkaa?

 

Jokainen voi nykytiedon perusteella arvioida, että vastasiko pääministerin helmikuun viimeisenä päivänä Eduskunnalle kertoma totuutta!

 

Voiko Jyrki Katainen jatkaa Suomen pääministerinä?

 

Oman konkelonsa lisäksi Katainen on antanut täyden tukensa puolustusministeri Stefan Wallin´lle, vaikka tämä onkin muuttanut kertomustaan Dragsvik´n varuskunnan säilyttämisestä Puolustusvoimain alasajossa.

 

Syyt pääministerin hikoilemiselle ovat siis häntä itseään lainaten ”absoluuttinen fakta”!

 

Puolustusministerin jääminen kiinni muunnetun totuuden kertomisesta on kova paikka pääministeri Jyrki Kataiselle (kok).

 

Pääministerin ja/tai ministerin eroaminen tai joutuminen ehkä peräti Valtakunnanoikeuteen kaataisi Kataisen hallituksen ja sitä kokoomus ei missään nimessä nyt tahtoisi. Samalla linjalla on varmasti myös SDP, sillä uudet vaalit tässä vaiheessa suistaisivat demarit ennennäkemättömään suohon.

 

Uudet vaalit eivät ehkä tässä vaiheessa olisi myöskään Keskustan puoluepoliittinen etu, sillä "parempaa" on Keskustan kannalta tulossa joka päivä – siitä Kataisen hallitus pitää kyllä huolen.

 

Kansalaisten edun kannalta uudet vaalit olisivat jo nyt välttämättömyys, sillä niin kaameita toimenpiteitä Kataisen – Urpilaisen hallitukselta on lähipäivinä odotettavissa.

 

Nyt tarvittaisiin rohkeita kokoomus- ja demaripolitiikkoja, jotka uskaltaisivat asettaa järkevän toiminnan ryhmäkurin edelle. Ilman kokoomuksen ja SDP:n kansanedustajien tukea Keskustan ja perussuomalaisten voimat eivät riitä saattamaan hallitusta eronpyyntöön.


Kansakunta on nykyhallituksen vuoksi rappiotilassa.


Puolustusvoimain alasajoon liittyy Pirkanmaalla hupaisa piirre – jos puolustuksemme alasajosta voi käyttää termiä ”hupaisa” -, kun untuvikkokansanedustaja Sofia Wikman on todistellut Puolustusvoimain alasajon olleen kenraalien tahto.

 

Nyt pirkanmaalaisille ja kaikelle kansalle on tullut tietoon Puolustusvoimain komentajan kenraali Ari Puheloisen lausunto, joka todistaa Kataisen hallituksen puolustusministerin antaneen ”poliittista ohjausta” puolustuksemme alasajossa.


Kansanedustaja Wikman on hyökännyt Mänttä-Vilppulasta kotoisin olevan kansanedustaja Arto Pirttilahden mielipiteitä vastaan Puolustusvoimain alasajossa ja vakuutellut untuvikkoedustajan kaikella varmuudella, että kenraalit ovat suunnitelleet Puolustusvoimain alasajon.


Julkisuuteen saadut tiedot ovat osoittaneet Pirttilahden tiedot todeksi ja Wikman´lla olisi Kataisen tapaan nyt tarvetta ”hikoiluun”!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Katainen hikoilee, Jyrki Katainen, Puolustusvoimain komentaja, Puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen, Stefan Wallin, Valtakunnanoikeus, Sofia Wikman, Arto Pirttilahti, Eduskunnan pöytäkirjat, Täysistunnon pöytäkirja PTK 15/2012 vp,

Suu puhui virkamiesten laatimaa tekstiä, mutta olemus viestitti muuta

Torstai 1.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnassa eilen käyty välikysymyskeskustelu Kataisen-Urpilaisen-Wallin´n hallituksen suunnittelemasta Puolustusvoimien alasajosta aiheutti laajan keskustelun kansanedustajien keskuudessa.


Ei ollut lainkaan yllättävää, että keskustelu yhdisti hallituksen ja opposition kansanedustajat.


Katselin välikysymyskeskustelua aluksi televisiosta ja televisioinnin jälkeen jatkoin keskustelun seuraamista Eduskunnan nettisivuilta.


Monet kansanedustajat ilmeisesti unohtavat, että kaikki Eduskunnan istunnot on katseltavissa suorina netistä ja ne myös taltioidaan, jotta kuka tahansa voi myöhemmin katsella täysistunnot. Päättelen unohtamista siitä, että kovin harvat kansanedustajat viitsivät olla istuntosalissa täysistuntojen aikana.


Puolustusministeri Stefan Wallin´n puheenvuoro välikysymyskeskustelun aluksi oli malliesimerkki siitä, että puhuja joutui laskettelemaan paperista tekstiä, jota hän ei kuitenkaan mieltänyt omaksi linjakseen.


Wallin joutuu olemaan Kokoomuksen käsikassara, jotta ministerinpesti voi jatkua.

 

Wallin´n puhettakin huvittavampaa oli kuunnella ja katsella Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron käyttäneen Esko Kurvisen puhetta.


Edustaja Kurvinen teki itsensä lähes naurunalaiseksi, sillä hän tukeutui Puolustusvoimain alasajoa perustellessaan jopa Tarja Haloseen tämän viimeisenä vallassaolopäivänä!


Selvitin, että mikä on miehiään Esko Kurvinen ja totesin hänen syntyneen Nivalassa ja asuvan nyt Oulussa. Tunnen työasioiden tiimoilta jonkin verran Kalajokilaaksoa ja olen melkoisen varma, että ainakaan Nivalassa ei kuunneltu Kurvisen perusteluja kovin suurella ymmärtämyksellä. Kalajokilaakso on isänmaallista seutua ja siellä ei hyväksytä maamme puolustuksen alasajoa.


Demareiden ryhmäpuheenvuoron käyttäjä Tuula Väätäinen käytti reippaasti hallituksen toimintaa arvostelevan puheenvuoron. Erityisesti Väätäinen arvosteli hallituksen salailupolitiikkaa Puolustusvoimain alasajossa.


Tuula Väätäisen ryhmäpuheenvuoro osoitti, että Kokoomuksen ja SDP:n hallitusyhteistyö rakoilee.

 

Puhemiehenä istunnon loppuvaiheessa toiminut perussuomalaisten Anssi Joutsenlahti kunnostautui nettilähetyksen aikana erikoisilla välihuomautuksillaan. Ne kaikki eivät toki olleet tarkoitettuja kaiken kansan tietoisuuteen, mutta herkkien mikrofonien ansiosta ne kuuluivat selvästi julkisuuteen.


Kanervakin saapuu” oli eräs ihmeellisimmistä puhemiehenä toimineen Joutsenlahden repliikeistä, joka kaikui kaiken kansan kuultavaksi. 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti käytti täysistunnossa useita puheenvuoroja, jotka valtaosin liittyivät siihen, että Puolustusvoimain alasajo koskettaa rankasti Kuoreveden Hallia ja Keuruuta.


 

Arto_puhuu_Eduskunnassa

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti käytti puheenvuoron vielä klo 23.20.

Tämä kuva on otettu tietokoneeni ruudulta, kun Pirttilahti päätti viimeisen puheenvuoronsa Puolustusvoimain alasajoon liittyneessä välikysymyskeskustelussa.

 

Pirttilahti ideoi uusia tapoja vauhdittaa tyhjiksi jäävien kasarmien saamista tehokkaaseen käyttöön. Hän mainitsi, että Keuruun kaupunki on aivan juuri panostanut 10 M€ Pioneerirykmentin varuskunta-alueen infraan ja vastaavasti Jämsän kaupunki on panostanut hiljattain 17 M€ Kuoreveden Hallissa nyt sijaitsevan Ilmavoimien Teknillisen Koulun infraan. Molempien kaupunkien panostukset uhkaavat jäädä tyhjän pantiksi, jos tyhjiä kasarmeja ei nopeasti saada elvyttämään alueen elämää.

 

Pirttilahden huoleen ja hänen lausumaansa ideaan on helppo yhtyä.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Stefan Wallin, Puolustusvoimain alasajo, Tuula Väätäinen, Esko Kurvinen, Arto Pirttilahti, Pioneerirykmentti, Ilmavoimien Teknillinen Koulu, Kuoreveden Halli, Keuruu, Ilmasotakoulu,