Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Auringonnousu Tonavalla

Maanantai 2.4.2012 - -Esko Erkkilä-


Asuimme Unkarin-matkallamme koko ajan samassa hotellissa Budapestissa.

 

Hotelli_Margitsziget

 

Hotelli oli nimeltään ”Danius Grand Hotel Margitsziget”.

 

Jo hotellin nimestä saattaa päätellä, että se sijaitsee saarella; saaren nimi on Margitsaari.

 

Hotelli oli tasoltaan keskiluokkaa, mutta sen suosiosta kertoo, että mm. unkarilaisyntyinen suursijoittaja George Soros asuu siellä synnyinmaassa käydessään.

 

Hotellimme vieressä sijaitsee samaan yritysryppääseen kuuluva toinen hotelli ja mm. meidän hotellimme kylpyläpalvelut sijaitsivat naapurihotellissa – hotellit on yhdistetty toisiinsa maanalaisen tunnelin välityksellä.

 

Tonavan keskellä sijaitseva Margitsaari on vihreä keidas miljoonakaupunki Budapestin keskellä.

 

Vaunuja_Margitsaarella

 

Saarella sijaitsee hotellien lisäksi mm. maauimala ja runsaasti muita vapaa-ajanviettoon soveltuvia alueita sekä palveluja. Kiertoajeluihin käytettävää vaunurivistöä vedettiin käytävillä aamusella vielä ilman turisteja.

 


Plataanipuita

 

Saarella kasvaa plataanipuita, jotka ovat keski-Euroopan puistoissa suosittuja puita.

 

 

Kirkkovene_Tonavalla

 

Tonava on oivallinen areena myös virkistyskäyttöön.

 

 

Juoksijoita_Margitsaarella

 

Margitsaaren rannalla kulkee koko saaren ympäri kävelytie, jolle on rakennettu kolme erilaista pinnoitetta; katukiveys, tartan-pinnoite sekä sorastettu osa.

 

Kävelytie on tavallisten budapestiläisten suosima lenkkipolku ja se onkin kovassa käytössä erityisesti illalla. Saaren kiertävä kävelytie on pituudeltaan viitisen kilometriä, joten jo yksi kierros Margitsaaren ympäri merkitsee kohtuullista lenkkiä!

 


Juoksijoita_2

 

Juoksijat kiertävät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Margitsaaren kävelytietä vastapäivään ja juokseminen samaan suuntaan antaakin paremmat mahdollisuudet nauttia juoksemisesta.

 


Auringonnousu_Tonavalla

 

Margitsaaren hotellit sijaitsevat saaren itärannalla ja vaikka saarin onkin kapea, niin ainoastaan idänpuoleisten huoneiden ikkunoista on Tonava-näköala.

Saimme idänpuoleisen huoneen ja sen vuoksi meillä olikin neljänä aamuna mahdollisuus seurata auringonnousua Tonavalla. Tämä kuva on otettu klo 06.57 hotellihuoneemme ikkunasta Tonavan yli aurinkoa kohtia.

 

Hieno kokemus nähdä auringonnousu Tonavalla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Budapest, Danius Grand Hotel Margitsziget, Margitsaari, Tonava, auringonnousu Tonavalla, Soros, George Soros,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini