Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sain pyytämäni eron Tampereen kaupungin Keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä

Keskiviikko 18.4.2012 - -Esko Erkkilä-


Tampereen kaupunginvaltuusto valitsi minut Keskusvaalilautakunnan jäseneksi v. 2010.

 

Pyysin eroa Keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä, sillä minua on alustavasti kyselty ryhtymään ehdolle Keskustan kunnallisvaaliehdokkaaksi ensi syksyn kunnallisvaaleissa.

 

On selvää, että kunnallisvaaliehdokas ei voi olla Keskusvaalilautakunnan jäsen. Jotta pystyisin vapaasti harkitsemaan ehdokkuuttani kunnallisvaaliehdokkaaksi, pyysinkin 28.2.2012 eroa Keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä.

 

Osoitin eronpyyntöni sähköpostitse kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Irene Roivaisella ja se kuului lyhyesti näin:

 

”Arvoisa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja!

 

Olen saanut alustavia kyselyjä asettumisesta ehdolle syksyn kunnallisvaaliehdokkaaksi.

 

Jotta voin aidosti arvioida ehdokasehdokkuuttani, pyydän eroa Keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä ja uuden jäsenen valitsemista tilalleni jäljellä olevaksi vaalikaudeksi.

 

-Esko Erkkilä-”

 

Jäsenyyteni aikana sain läheltä seurata vaalitoimintaa kolmissa vaaleissa; viime kevään eduskuntavaaleissa, presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella tammikuussa ja presidentinvaalien toisella kierroksella helmikuussa.

 

Keskusvaalilautakunnan jäsenyys oli mielenkiintoinen sekä avartava kokemus – kiitokset Keskustan Tampereen kunnallisjärjestölle ja viime kädessä Tampereen kaupunginvaltuustolle, joka minut tehtävään valitsi!

 

Keskusvaalilautakunnan toiminta on tiukasti lakeihin sidottua toimintaa ja siellä yksittäisellä jäsenellä ei ole sellaista mahdollisuutta vaikuttaa asioihin, kuin on esimerkiksi toisella luottamushenkilöpostillani eli Tampereen Infratuotanto Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtajana. Keskusvaalilautakunnan kokoukset ovat tavallisesti lyhyitä, mutta vaaleja edeltävät kokoukset sekä vaali-illan kokoukset venyvät pitkiksi, sillä silloin toimintaa riittää.

 

Tampereella Keskusvaalilautakuntaan kuuluu viisi jäsentä.

 

Puheenjohtajana toimii Kirsti Asunta (kokoomus) ja varapuheenjohtajana Marko Koskinen (SDP). Jäseniä ovat lisäkseni olleet Pirjo Salmi (vasemmistoliitto) sekä Ulla Stenman (RKP).

 

Hallintoelinten sukupuolisäännökset merkitsevät, että paikalleni oli valittava mies. Eroanomukseni valmistelutekstissä todetaankin näin:

 

”Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain 4 a §:n mukaan kunnallisissa toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Koska keskusvaalilautakunnassa on jäseninä kolme naista ja kaksi miestä, tulee uudeksi jäseneksi valita mies.”

 

Tampereen kaupunginvaltuusto valitsi 16.4.2012 pitämässään kokouksessa minulta vapautuneelle paikalle Keskusvaalilautakunnan jäseneksi Matti Kaperin. Kaperi on ansioitunut kunnallismies ja hän on mm. Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön kunniapuheenjohtaja.

 

Olen nyt vapaa mies harkitsemaan ehdokkaaksi ryhtymistä Suomen Keskustan kunnallisvaaliehdokkaaksi Tampereen kaupunginvaltuustoon.

Painotan sanoja ”ehdokkaaksi ryhtymistä kunnallisvaaliehdokkaaksi”, sillä Keskustan listoille Tampereella tuntuu olevan pyrkyä.

On hieno asia, että Keskustan toiminta Tampereella koetaan mielekkääksi ja sen luottamustehtäviin pyritään!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Keskusvaalilautakunta, Tampereen Keskusvaalilautakunta, Kirsti Asunta, Marko Koskinen, Pirjo Salmi, Ulla Stenman, Matti Kaperi, kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini