Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Äitienpäiväviettonsa alkajaisiksi Paavo Väyrynen vei kukkia Vuokko-vaimonsa äidille Mänttä-Vilppulaan!

Keskiviikko 16.5.2012 - -Esko Erkkilä-


Keskustan kunniapuheenjohtaja VTT Paavo Väyrynen veti Pirkanmaalla mittavan puhe- ja keskustelutilaisuusturneen Äitienpäivänä toukokuun 13. päivänä.

 

Olin mukana hänen tilaisuudessaan Tampereella Hotelli Ilveksessä klo 18.00.

 

Väyrynen oli tapansa mukaan etuajassa luvatusta aikataulusta ja pääsin keskustelemaan hänen kanssaan ennen puhe- ja keskustelutilaisuuden alkamista. Arvostan, että johtajat pitävät kiinni lupaamistaan aikatauluista ja annoin tästä tunnustusta Paavolle.

 

Väyrysen äitienpäivän viettäminen Tuusulassa oli alkanut varhain, sillä ensimmäinen tilaisuus oli alkanut Mänttä-Vilppulan Valtuustosalissa jo klo 11.00. Paavo kertoi, että ennen sitä hän oli vienyt perheensä kukkatervehdyksen Vuokko Väyrysen Äidille eli anopilleen, joka asuu Mäntässä.

 

Mänttä-Vilppulan jälkeen ja ennen Tamperetta Paavo Väyrysellä oli ollut tilaisuudet Virroilla sekä Sastamalassa. Tampereen jälkeen hänellä oli vielä puhe- ja keskustelutilaisuus Valkeakoskella.

 

VTT Paavo Väyrynen sai Tampereelta presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 11.339 ääntä. Nyt paikalla oli häntä äänestäneistä vain murto-osa, mutta Väyrynen panosti esiintymiseensä täysillä.

 

Vayrynen1

 

Puheensa aluksi Paavo Väyrynen kiitti läsnä olleita presidentinvaaleissa saamastaan tuesta ja kannatuksesta.

Väyrynen analysoi presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulosta ja olisi suonut, että demarit olisivat pitäneet paremmin omat rivinsä suorina sekä äänestäneet Paavo Lipposta. Tämä olisi taannut Väyrysen pääsemisen toiselle kierrokselle. Nyt demarit lipesivät jo ensimmäisellä kierroksella liiaksi Pekka Haaviston taakse ja hylkäsivät oman ehdokkaansa.

 

Vayrynen2

 

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen linjasi, että Keskustalla ei ole varaa jäädä keskisuurten puolueiden joukkoon. Nyt on voitettava kunnallisvaalit ja sen kautta luotava pohja sille, että seuraavissa eduskuntavaaleissa Keskusta saavuttaa suurimman puolueen aseman.

Väyrynen muistutti, että seuraavat eduskuntavaalit ovat todelliset pääministerivaalit. Tämä sen vuoksi, että pääministerin asemaa on presidentin aseman kustannuksella vahvistettu.

 

Vayrynen3

 

Paavo Väyrynen analysoi Keskustan kannatuksen alenemisen syitä ja hän näki siihen neljä keskeistä syytä:


 1.      Lahden puoluekokous 2010 otti kielteisen kannan ns. sukupuolineutraaliin avioliittoon. Tästä huolimatta puoluejohtoon kuuluvat henkilöt ottivat ”yksityisesti” myönteisen kannan tähän kysymykseen.

 

Väyrynen korosti, että hänen mielestään avioliitto on naisen ja miehen liitto ja muut parisuhteet ovat asia erikseen.

 

Kannatan Väyrysen ajatuksenjuoksua!


2.      Haja-asutusalueiden jätevesikysymyksessä Keskusta ei osannut toimia oikein. Siitä huolimatta, että pohjaesitys oli muiden puolueiden aikaansaannos, ”jätevesisanko” kaadettiin julkisuudessa Keskustan niskaan.


 3.      Aluepolitiikan unohtaminen


 4.      Samaistuminen Kokoomukseen

 

 

Vayrynen4

 

Väyrynen on vuosien saatossa osoittautunut vahvaksi näkijäksi talouskehityksen osalta.

Nyt hän totesi, että Suomen kauppatase on vahvasti miinuksella. Vientiteollisuutemme kilpailukyky on heikko ja tilanne merkitsee jatkuessaan vakavia vaikeuksia Suomelle.

 

 

Oli mielenkiintoista, että Väyrysen suunnatessa kohti seuraavaan puhe- ja keskustelutilaisuuteensa Valkeakoskelle, muodostui tilaisuuden osanottajista pienryhmiä Hotelli Ilveksen eteen ja Hatanpään Valtatien jalkakäytävälle jatkamaan keskusteluja Väyrysen esille ottamista teemoista.

 

Kuuntelin keskusteluja tarkalla korvalla, sillä Rovaniemen puoluekokouksen virallisena puoluekokousedustajana joudun ottamaan kantaa asioihin vajaan kuukauden kuluttua!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Paavo Väyrynen, VTT Paavo Väyrynen, sukupuolineutraali avioliitto, parisuhde,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini