Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Saamme vuodenvaihteessa "myöhästyneen joululahjan" Kataiselta ja Urpilaiselta

Torstai 9.8.2012 - -Esko Erkkilä-


Hallitus elämöi Espanjan pankeille annetun lainan takuista, mutta on visusti hiljaa kehysriihessään 22.3.2012 sopimastaan arvonlisäverokantojen nostamisesta prosenttiyksiköllä 1.1.2013 alkaen.

 

Jokainen suomalainen on siis saamassa vuodenvaihteessa todellisen joululahjan pääministeri Jyrki Kataiselta (kok) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaiselta (SDP).

 

Yleinen arvonverolisäkanta kohoaa vuodenvaihteessa 24 prosenttiin.

 

Erityisen kipeästi suomalaisia koskee ”hallituksen lahja”, kun ruuan arvonlisäverokanta nousee 14 prosenttiin!

 

Ruuan arvonlisävero on todellinen tasavero, sillä kaikkien on tulotasosta tai varallisuudesta riippumatta syötävä. Demarit ovat perinteisesti vastustaneet tasaveroja, mutta nyt Urpilaisen joukot ovat ilomielin nostamassa suomalaisten köyhien, eläkeläisten ja vähäväkisten ruokalaskua täsmälleen tasatahtia hyvin ansaitsevien kanssa.

 

Hallituksen päättämä ruuan arvonlisäveron korottaminen osuu todella pahaan saumaan, sillä samaan aikaan ruuan hinta on muidenkin syiden vuoksi voimakkaasti nousemassa.

 

Heikot satonäkymät maailmalla ja biopolttoaineiden valmistamisen kasvu ovat syitä ruokalaskun suurenemiselle. Suomalaisia syitä ruuanhinnan korotuksille ovat heikot satonäkymät ja valkuaisraaka-aineiden hinnannousu, joka vaikeuttaa entisestään kotieläintuotannon kannattavuutta. On varmaa, että erityisesti sianlihantuotanto tulee alenemaan, sillä kannattamatonta tuotantoa ei kukaan pysty jatkamaan.

 

Valkuaisrehujen hinnankorotuksissa merkittävää roolia näyttelee euron heikentyminen dollariin verrattuna, sillä Suomessa kotieläinten valkuaistarpeesta ainoastaan n. 15 % on kotimaista. Puheet kotimaisen herneen tai härkäpavun roolista valkuaistarpeen tyydyttäjinä ovat haihattelua.

 

Valtiovarainministeriön nettisivuilla ei häveliäisyyssyistä kerrota mitään vuodenvaihteen korotuksista arvonlisäverokannassa.

 

Asia on hyvä paikallaan varmistaa esim. www.veronmaksajat.fi, jossa se selvästi todetaan.

 

Suomen arvonlisäverokanta on viidenneksi korkein Euroopassa ja Valtiovarainministeriölle on annettava tunnustus, että tämä tosiasia ministeriön nettisivuilla kerrotaan!

 

Toive Jyrki Kataiselle ja Jutta Urpilaiselle:

 

Toivon kaikkien suomalaisten puolesta ja erityisesti eläkeläisten, köyhien sekä vähäväkisten puolesta, että perutte kehysriihessä maaliskuun 22. sopimanne ruuan arvonlisäveron korotuksen ja pidätte siten ruokalaskumme nykyisellä tasolla!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: ruuan arvonlisävero, ruuan arvonlisäveron korottaminen, arvonlisäverot 1.1.2013, arvonlisävero 1.1.2013, ruuan arvonlisävero 1.1.2013, kehysriihi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini