Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereen kaupunki on jo nyt tussaroinut vuoden 2013 taloudellisen tuloksensa!

Keskiviikko 20.2.2013 - -Esko Erkkilä-


Aamulehti otsikoi tiistaina 12.2.2013 Tampereen kaupungin taloustilannetta tarkoittaen näin:

 

Tampereen kaupunki alkaa jo ensi viikolla suunnitella säästöjä

 

Tampereen päättäjät ovat suunnitelmissaan pahasti jälkijunassa ja mielestäni paljon parempi otsikko olisi ollut vaikkapa näin:

 

Tampereen kaupunki alkaa vihdoin ensi viikolla suunnitella säästöjä!

 

Toisaalta se, että aletaan suunnitella säästöjä saa aikaan hälytyskellojen soimisen. Miksi ei sanota, että aletaan suunnitella tehostamistoimenpiteitä?

 

Samassa jutussa todetaan, että viime vuoden todellinen taloudellinen tulos oli 44 miljoonaa euroa alijäämäinen.


Neljänkymmenenneljän miljoonan euron alijäämää ei kurota pienillä tehostamistoimenpiteillä umpeen. Kuvan 44 miljoonan euron summasta saa, kun vertaa sitä Tampereella yhteen %-yksikköön kunnallisverotuksessa. Yksi %-yksikkö kunnallisverotuksessa merkitsee Tampereella vuositasolla 30 miljoonaa euroa! Ei siis mikään pikkusumma!

 

Liike-elämän alkeisiin ja bisnesmaailman totuuksiin vähääkään perehtynyt osaa jo nyt sanoa, että Tampereen kaupungin taloudellinen tulos tulee tänä vuonna sukeltamaan tasolle – 50 miljoonaa euroa eli kaupungin kaikkien aikojen huonoimpaan tulokseen!

 

Perustan väitteeni sille, kun tehostamistoimenpiteitä aletaan suunnittelemaan vasta helmikuun viimeisinä päivinä – se on auttamattomasti tätä vuotta ajatellen aivan liian myöhään!

 

Päätösten tasolle päästään aikaisintaan vasta maalis – toukokuussa ja on päivänselvää, että toimenpiteet eivät ehdi vaikuttamaan sentinkään vertaa kesäkautena.

 

Parhaimmassa tapauksessa ensimmäiset säästötoimenpiteet – mieluummin tehostamistoimenpiteet – purevat ehkä elokuussa, mutta todennäköisesti vasta syys – lokakuussa.

 

Nopeaa kurssinmuutosta odottavat saavat katkerasti pettyä, sillä jo nyt voidaan sanoa, että asiat ovat vuoden 2013 osalta tussaroitu – entinen meno jatkuu käytännössä koko vuoden.

 

Olen huolissani Tampereen ylimmän johdon ohuesta kokemuksesta taloudellisten seikkojen hoidossa. Kaikki nykyjohdossa ovat tottuneet pitämään ”omiensa” puolta ja yht´äkkinen etulinjaan sekä taloudelliseen vastuuseen joutuminen hämmentää.

 

En ollut läheskään kaikista seikoista yhtä mieltä ex-pormestari Timo P. Niemisen kanssa, mutta se on todettava, että hänellä oli silmää taloudellisille tosiasioille. Poliittiset realiteetit estivät Timo P.:n ajatusten toteuttamisen auttamattoman hitaasti.

 

Pelkään, että uudet päättäjät ovat jo tämän vuoden aikana esittämässä Tampereen veroprosentin korottamista.

 

Veroprosentin korottaminen tässä taloudellisessa tilanteessa olisi merkki päättäjiltä, että kädet on nostettu pystyyn. Se merkitsisi täydellistä antautumista ja olisi raskas isku tamperelaisille!


Toivon, että veroprosentin korottamista ei sentään uskalleta esittää!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampere, Tampereen kaupungin heikko tulos, Tampereen kaupungin alijäämäinen tulos, vastuunpakoilu, veroprosenti korottaminen, Tampereen veroprosentin korottaminen, Timo P. Nieminen, pormestari, apulaispormestarit,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini