Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suosio lisää suosiota

Torstai 2.5.2013 - -Esko Erkkilä-


Keskustan Vihreä Vappu-tapahtuman suosio Tampereen Hämeenpuistossa osoitti, että Keskustan kohoaminen Yle:n gallupeissa Suomen suurimmaksi puolueeksi merkitsee, että puolueen tilaisuudet kokoavat nyt myös kaupunkiseuduilla ennennäkemättömät yleisömäärät.

 

vappu1

 

Keskustan Vihreä Vappu-tilaisuuden paikaksi Tampereella on vakiintunut keskeinen paikka Hämeenpuistossa eli aivan Kirjastotalo Metson edessä ”Uutinen” –veistoksen vierellä.

Veistoksen teetti Aamulehti vuonna 1981 satavuotisjuhliensa kunniaksi.

Keskustan tilaisuus veti kauniissa kevätsäässä suuren joukon tamperelaisia ja pirkanmaalaisia kuuntelemaan keskustalaisten Vappu-sanomaa.

 

 

vappu2

 

 Ei kai kukaan sano, että keskustalaiset eivät osaa ottaa asioita rennosti?

Keskustan Länsi-Tampereen paikallisyhdistys tarjosi väelle simaa, donitseja sekä juustonaksuja.

Tarjoilusta huolehtivat Johannes Jonov (kultainen solmio), paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Raija Moilanen (isot korvat) sekä Raija Kytöharju (kolmas vasemmalta).

 

 

vappu3

 

Ilomielisen Vihreä Vappu-tilaisuuden juontajana toimi Suomen perus- ja lähihoitajaliitto Super´n tamperelainen järjestöpäällikkö Raija Moilanen.

 

 

vappu4

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo piti tilaisuudessa ajankohtaisen poliittisen katsauksen.

Vappu on työtätekevien juhla ja Alatalo totesi, että hallitus on päätöksillään nöyryyttänyt ammattiyhdistysliikettä sekä työtätekeviä.

Syystäkin punaliput liehuvat tänään vaisusti, mainitsi Alatalo.

Taloudelliseen ahdinkoon on syynä vientiteollisuuden sakkaaminen. Tätä parantaakseen hallitus asettikin kehysriihessä kaikki yhden kortin varaan ja alensi yhteisöveroa. Ensimmäiset tunnelmat yhteisöveron alentamisesta eivät ole rohkaisevia – päinvastoin, sillä nyt kuntien saamat yhteisöverojen tuotot alenevat!

Kehysriihen päätöksistä Alatalo mainitsi lisäksi sen, että todellisuudessa hallitus päätti kehysriihessä kuntien pakkoliitoksista. Hallituksen linjaukset merkitsevät, että hallitus sanoo EI mm. kuntien väliselle seutuyhteistyölle!

 vappu6

 

Alatalo totesi, että Kyproksen tukeminen oli hallituksen kädenojennus Venäjän miljardööreille – vähät kotimaan työttömistä ja vähäväkisistä.

Kotimaisen ruuan ja uusiutuvan energian suosiminen olisivat hallitukselta nyt Alatalon mielestä oikeaa politiikkaa.

Kansanedustaja Mikko Alatalo antoi tunnustusta Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilälle.

Alatalo arvosti puheenjohtaja Sipilän sanomaa, että ei hallitus ole kaikessa väärässä.

Mikko Alatalo oli yhtä mieltä puheenjohtaja Juha Sipilän kanssa, että nyt pitäisi katsoa tulevaisuuteen. Olisi kuunneltava myös muiden puheenvuoroja  - Keskustalla on edelleen tarjottavana esim. kuntauudistukseen maakunta-kotikunta –malli.

 

 

vappu5

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo täyttää tasavuosia aina Vapunpäivänä ja sen kunniaksi tilaisuuden juontaja Raija Moilanen viritti yleisön onnittelulauluun Mikolle – kerran näinkin päin!  

 

 

vappu7

  

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnan jäsen Kalle Kiili totesi puheenvuorossaan, että Keskustan kunnallisvaaleissa lanseeraama slougan ”On kotiin tulon aika”, on toteutunut.

Kiili kehoitti tutustumaan Keskustan periaateohjelmaan.

Kalle Kiili totesi, että periaateohjelman perusteella ei ole yllättävää, että tuoreiden galluppien valossa Keskusta on yhä suositumpi puolue palkansaajien keskuudessa – suositumpi kuin SDP!  Puolueeseen kotiin paluu on onnistumassa, tiivisti Kiili.

 

 

vappu8

 

Tampereen Opiskelevat Keskustanuoret ry:n puheenjohtaja Lauri Heikkilä muistutti, että Vappu on opiskelijoiden juhlahetki.

Vuoden aherrus on saatu päätökseen ja nyt on aika etsiä kesätöitä.

Puheenjohtaja Lauri Heikkilä vertasi opiskelijoita työttömiin, sillä molemmilla toimeentulo on niukkaa.

 

 

vappu9

  

Tilaisuuden juontaja Raija Moilanen kertoi omassa puheenvuorossaan vanhustenhoidon nykytilanteesta, että vanhuksille saatetaan antaa laitoksissa ”yönappi” klo 17 ja samalla vaihdetaan yövaipat.

Hoidettava vanhus herää seuraavana päivänä klo 14!

Lähi- ja perushoitajienliitto Super´n järjestöpäällikkö Moilanen totesi, että hänen puheenvuoronsa on hätähuuto vanhusten puolesta!

Tiedän, että Raija Moilanen on ollut keskeisessä roolissa, kun heinäkuun 1. päivänä voimaantulevaa vanhuspalvelulakia on valmisteltu.

Moilanen on Keskustan edustajana Tampereen vanhusneuvostossa. Hän on siellä päättäjä paikallaan!

 

 

Keskustan Vihreä Vappu Tampereella oli onnistunut tilaisuus.

 

Totesin avaussanoissani, että neljä asiantuntevaa puheenvuoroa kuvastavat Keskustan johtavaa periaatetta

 

"Koko Suomen puolue"

 

Neljä erilaista näkökulmaa Vappuun sopivat erinomaisesti keskustalaisuuteen ja osoittavat, että Keskusta todella on koko Suomen puolue!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Mikko Alatalo, Raija Moilanen, Kalle Kiili, Lauri Heikkilä, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Raija Kytöharju, Vihreä Vappu, Keskustan Vappu, Kirjastotalo Metso,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini