Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nyt pitää nopeasti saada pihkaa Tampereen julkisiin terveyspalveluremmeihin!

Lauantai 16.11.2013 - -Esko Erkkilä-


Ennen leikkuupuimuriaikaa viljat niitettiin viikatteella, laitettiin seipäille kuivumaan ja puitiin puimakoneelle.

 

Aluksi maamoottorit ja sitten sähkömoottorit käyttivät remmivedolla puimakonetta.

 

Muistan, kun puintipaikalla laitettiin pihkaa remmeihin, kun ne alkoivat luistaa ja puimakoneessa kierrokset laskivat liian alhaalle.

 

*********

 

Vanha tapa pihkan laittamisesta remmeihin tuli mieleeni, kun jouduin omakohtaisesti kokemaan sen tehottomuuden, jolla Tampereella hoidetaan kansalaisten terveyspalveluja.

 

Kerron omakohtaisen esimerkin:

 

Pääsin pitkällisen odottamisen jälkeen kunnalliseen kuulontutkimukseen. Tutkimukset tehdään Tampereen kaupungin Erikoissairaanhoidon Korva- ja silmäyksikössä Koulukadulla.

 

Sain ajakseni tavallisena arkipäivänä klo 15.00.

 

Menin paikalle hieman ennen minulle annettua aikaa ja huomasin, että olen ainoa asiakas. Siivooja siivosi paikkoja, mutta keitään muita asiakkaita ei näkynyt.

 

Asetuin odottamaan ja hämmästyin, kun silmäpuolen hoitaja tuli hieman ennen minulle ilmoitettua aikaa kyselemään, että mitä asiaa minulla on!

 

Kerroin, että minulle on sovittuna aika klo 15.00.

 

Aloin ounastelemaan, että on talon tapa lopettaa asiakaspalvelutyöt jo hyvissä ajoin ennen klo 15.00!

 

Pääsin ajallani tutkimuksiin ja varsinaisen kuulontutkimuksen suorittikin oikein asiantunteva sekä miellyttävästi asiakaspalvelun taitava sairaanhoitaja.

 

Ongelmat alkoivat, kun sairaanhoitaja alkoi antaa minulle aikaa lääkärin puheille. Kalenterini oli kadulla autossa ja en halunnut, että minulle olisi varattu sellainen aika, jolloin en pääsisi paikalle.

 

Sanoin noutavani kalenterini autosta. Silloin hoitaja sekä aulaan tullut toinenkin hoitaja totesivat, että ulos vielä tähän aikaan pääsee, mutta ei enää sisälle vastaanottotiloihin! Sovimme, että katsomme minulle sopivan ajan huomenissa puhelimitse ja niin tapahtuikin!

 

 

Tapauksen johdosta hälytyskellot soivat!

 

Onko todella niin, että Tampereen kaupungin kuulon- ja näkötutkimuksiin ei anneta aikoja enää klo 15.00 jälkeen?

 

Olen ihmetellyt kuulontutkimukseen pääsemisessä pitkiä jonotusaikoja – kolme kuukautta – mutta nyt syy pitkiin jonoihin alkaa selvitä.

 

Syy on johdon leväperäisyys ja piittaamattomuus kaupunkilaisten terveydestä. Ei voi olla oikein, että kalliit laitteet ja toimitilat ovat päivittäin käytössä ainoastaan muutaman tunnin.

 

Miten työssäkäyvät voivat käydä kuulon- ja näöntutkimuksissa, kun tutkimusaikoja ei anneta kuin klo 15.00 saakka?

 

 

********

 

Terveydenhoitoon liittyvien ongelmien syiden selvittelyssä ei saa heittää pienintäkään varjoa suorittavan henkilöstön suuntaan ja en sitä tässäkään tee.

 

Osoitan syyttävän sormeni taitamattomalle johdolle ja niille poliitikoille, jotka sallivat näin tehottoman menon jatkua.

 

 

Nyt kiireesti pihkaa sille remmille, joka huolehtii terveydenhoitojärjestelmän pyörittämisestä Tampereella!

 

 

-Esko Erkkilä-

                 

Avainsanat: sairaanhoito tehotonta Tampereella, kuulontutkimus, näöntutkimus, jonot kuulontutkimukseen jonot näöntutkimukseen, julkinen terveydenhoito, julkinen sairaanhoito, yksityinen terveydenhoito, yksityinen sairaanhoito,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini