Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hyvä kirjoitus Aamulehden "Lukijalta" -palstalla 10.1.2015

Maanantai 12.1.2015 - -Esko Erkkilä-


Kirjoitan tänään ”kynällä suuremmalla”, kun kopioin tähän juttuuni Aamulehden ”Lukijalta” –palstalla 10.1.2015 julkaistun tamperelaisen Kari Tuomisen mielipidekirjoituksen.

 

 

Tuomisen mielipidekirjoitus on vastine Kokoomuksen ex-puoluesihteeri Heikki A. Ollilan samalla palstalla 6.1.2015 julkaistuun kirjoitukseen, jossa HAO piti mahdottomana, että Keskustan pirkanmaalainen kansanedustaja voisi kohota ministeriksi Suomen hallitukseen.

 

 

En tunne Kari Tuomista, mutta näin hän kirjoittaa:

 

*************

 

Mikko Alatalo pätevä ministeriksi

Kari Tuominen

Kangasalan eläkeläiskokoomuslainen Heikki A. Ollila (AL 6.1.) näki vaivaa perustellakseen, miksi keskusta ei saisi Pirkanmaalta ministeriä. Mikäli ministerit valittaisiin vain alueellisuuden tai kokemuksensa perusteella, Ollilan toive voi toteutua.


Yllätyksiä on tapahtunut politiikassa viime vuosina roppakaupalla. Perussuomalaisten jytky sen jo osoitti. Ollila tietenkin haluaa entisenä poliitikkona maalata tietyn kuvan kilpailevista puolueista. Hän yrittää epäsuorasti sanoa, mitä puoluetta ei kannata äänestää.


Eihän kokoomuksesta pitänyt tulla koskaan hallituspuoluetta, mutta siitä tuli, tunnetuin seurauksin. Eihän kokoomuksesta pitänyt koskaan tulla pääministeripuoluetta, mutta siitä tuli. Eihän kokoomuksen kannatuksenkaan pitänyt romahtaa, mutta niin se vain romahti.


Ei keskustan kannatuksen pitänyt koskaan romahtaa alle 15 prosentin. Eikä vastaavasti uskottu, että se palaisi yli 20 prosentin puolueeksi, mutta niin vain taitaa vaaleissa käydä. Puolueen kannatus nousee myös Pirkanmaalla.


Kun ministerinpaikkoja jaetaan hallitusneuvotteluissa, ei olisi historiassa ensimmäinen kerta, että keskustalle osuisi kulttuuriministerin salkku. Tällöin puolue etsisi sopivimman henkilön tähän virkaan.


Tuskin Ollilan realismi olisi Mauri Pekkarista istuttamassa tälle pallille, mieluummin pirkanmaalaisen Mikko Alatalon . Alatalolla olisi pätevyys myös liikenneministeriksi. Pirkanmaakin hyötyisi tällaisen työmyyrän valinnasta.

 

 

**************

 

 

Heikki A. Ollilan mielipidekirjoitus on nähtävä yhtenä Kokoomuksen toimena, jolla Kokoomus yrittää rimpuilla Pirkanmaallakin sitä uhkaavaa vaalitappiota vastaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Heikki A. Ollila, Kokoomuksen ex-puoluesihteeri Heikki A. Ollila, Mikko Alatalo, Mikko Alatalo pätevä ministeriksi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini