Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kokoomuspäättäjien Tampereen keskustaan haluamat seinille heijastettavat valokuviot tuovat mieleen Neuvostoliiton

Tiistai 13.1.2015 - -Esko Erkkilä-


Kokoomuspäättäjien tarkoituksena oli ja ehkä vieläkin katala suunnitelma Tampereen Valoviikkojen valokoristeiden romuttaminen ja nostalgisten valokuvioiden korvaaminen keskusta-alueen rakennusten seinille heijastettavilla masentavilla kuvioilla.

 

 

Sanotaan, että kokoomuksen hellimiä valokuvioita ei edes löydä keskikaupungilta ja totean omakohtaisesti väitteen olevan täyttä totta.

 

 

Palasin eilen illalla palaverista hieman klo 20.00 jälkeen ja etsin etsimällä muutaman seinille heijastetun valokuvion – kas näin:

 

 

 

valot1

 

 

 

 

valot2

 

 

 

 

valot3

 

 

 

 

valot4

 

 

 

 

valot5

 

 

 

Kammottavia ja täysin soveltumattomia tamperelaiseen katukuvaan!

 

Muistin virkistämiseksi kolme kuvaa niistä valokuvioista, jotka pormestarin johdolla aiotaan romuttaa - jokainen voi verrata, että ovatko seinille valaistut valokuviot parempia kuin perinteiset Valoviikkojen koristeet!

valot6

 

valot7

valot8

Tulee etsimättä mieleen, että poliittisella päättäjällä täytyy kyllä olla mielessään jotain muuta kuin kaupunkilaisten ja turistien viihtyvyys, kun puolustaa seinille heijastettavia näkymiä!

 

 

SDP teki suunnitelmista valtuustokyselyn, mutta asioita salassa ajavat tahot eivät lotkauttaneet korviaan.

 

 

Perinteisten valokuvioiden pelastaminen sai vauhtia, kun Perussuomalaiset, Keskusta, Tampereen Puolesta -valtuustoryhmä, Kristillisdemokraatit sekä SKP toivat julkisuuteen tiukkasanaisen mielipiteensä, että perinteisiä valokuvioita ei voida romuttaa ilman kaupunginvaltuuston päätöstä.

 

 

Valokuvioiden puolesta alkoi taistella myös Petri Klemola, jolla on kristillisdemokraattien tausta.

 

 

Klemola laittoi pystyyn kansalaisadressin nettiin sekä adressin kirjalliset kopiot pariin kahvilaan Tampereen keskustassa.

 

 

Klemola toteaa adressin saatesanoissaan mm. näin:

 

 

Tämä Tampereen jouluvalojen säilyttämistä kannattava adressi pidetään avoinna 31.1. saakka. Adressi luovutetaan 2.2. pormestari Anna -Kaisa Ikoselle. Adressin voi siis allekirjoittaa tammikuun loppuun saakka täällä tai paperisena Kauppahallissa Liisan leipomon kahvilassa ja Kauppahallin Pehtoorissa.

 

Kertokaa adressista ystävillenne, sillä tällä voi oikeasti vaikuttaa. Jouluvalojen kohtalosta päätetään keväällä ja mitä enemmän nimiä on säilyttämisen kannalla, niin sitä suurempi merkitys sillä on myös päättäjien silmissä.

 

Klemolan alullepaneman adressin kommentteja pari malliksi tässä:

 


Nykymuotoiset valoviikkojen valokuviot on säilytettävä! Kaupungin keskusta on upea näillä perinteisillä valoilla. Nämä tuovat mieleen lapsuusajan joulut. Miksi ihmeessä te haluatte pyyhkiä nuo lämpimät muistot pois vaihtamalla nämä klassiset ja näyttävät kuviot mitäänsanomattoman näköisiin seinäheijasteisiin, jotka tuovat esiin ruman keskusta-arkkitehtuurin. Oletteko menettäneet järkenne?!?!

 

********


Tampere taantuu koko ajan. Kaikki hyvä ja yrittäjäystävällinen hävitetään. Jouluvalot tuovat Tampereelle asiakkaita pilvin pimein valojen aikaan, jopa uusia asukkaita. Oikeistojohto elää harhassa Anna-Kaisa Ikosen johdolla.

Vuosi sitten sijoitettiin kuvioiden led -valoihin, nyt sekin aiotaan tuhota. Korjattavaa on aina valoissa ja se työllistää. Sitähän Ikonenkin mainostaa. Heijastukset, mitä on yritetty esitellä, ovat hirveitä.  

Luin täältä, että valot ovat ystävyyskaupunki Essenin lahja meille. Hävetkää päättäjät!

 

 

 

**********

 

 

Kiitän SDP:n valtuustoryhmää, perussuomalaisia, keskustalaisia, Tampereen Puolesta –valtuustoryhmää, kristillisdemokraatteja, SKP:tä ja Petri Klemolaa siitä aktiivisuudesta, jolla olette lähteneet puolustamaan tamperelaisia perinteisten valokuvioiden pelastamisessa!

 

 

Muistathan allekirjoittaa adressin ”Tampereen jouluvalot säilytettävä” osoitteessa www.adressit.com.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen Valoviikot, Tampereen valokuvioiden romuttaminen, virkamiesvalta, SDP:n valtuustoaloite, seinille heijastettavat valokuviot, Tampereen jouluvalot säilytettävä,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini