Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pitääkö Tampereen kaupungin palkata tiedottajia lisää?

Torstai 22.1.2015 - -Esko Erkkilä-


Muistan jostain kuulleeni, että Tampereen kaupungilla on palkkalistoillaan erilaisia tiedotusjohtajia, tiedotuspäälliköitä, tiedotussuunnittelijoita ja tiedotusvastaavia yli 30 henkilöä.

 

 

Jotkut näiden vakanssien hoitajista ovat päätoimisia ja osalla tiedotus on osa työkuvaa.

 

 

Nyt näyttää siltä, että Tampereen kaupungille on välttämätöntä palkata lisää tiedotusjohtajia, tiedotuspäälliköitä ja tiedotusvastaavia.

 

 

Syynä lisäpalkkaustarpeeseen on, että nykyinen ”tiedotusarmeijakunta” ei ehdi hoitamaan sitä tiedonjanoa, joka kaupunkilaisilla on ja mikä on Tampereen kaupungin tiedotustarve.

 

 

Kerron yhden esimerkin:

 

 

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti keskeisten luottamushenkilöiden valinnasta vuosille 2015 – 2016 kuluvan viikon maanantaina eli 19.1.2015

 

 

Tampereen kaupungin ”tiedotusarmeijakunta” sai kaupungin nettisivuille joitakin valintatietoja jo samaisena maanantaina, mutta tiedot esim. kaupunginhallitukseen valituista henkilöistä olivat virheellisiä vielä seuraavana aamuna.

 

 

Kävin asiasta sähköpostivaihtoa Tampereen kaupungin tiedotusjohtaja Anna-Maria Maunun kanssa tiistaina, mutta perin heikoin tuloksin.

 

 

Maunu väitti, että tiedot ovat nettisivuilla oikein, mutta näin ei ollut.

 

 

Eniten kaipaan tietoja henkilövalinnoista johtokuntiin, sillä tuotantojohtokunnissa tehdään operatiiviset päätökset kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja lautakuntien linjanvedoista.

Tunnen yritysmaailman menettelytapoja ja olen varma, että yritysten tiedotushenkilöt olisivat päätöksenteon jälkeen olleet töissä yömyöhään niin kauan, että henkilövalinnat olisi voitu kertoa julkisuuteen viimeistään varhain seuraavana aamuna!

 

 

Kirjoitan näitä rivejä keskiviikko-iltana 21.1.2015 ja edelleenkään kansalaisilla ei ole pienintäkään hajua johtokuntiin valituista henkilöistä.

 

 

Kaupungin tehottomuus tiedottamisessa menee aiheettomasti esim. Aamulehden saamattomuuden piikkiin, mutta miten Aamulehti voi olla tiedonvälittäjänä, kun Tampereen kaupunki tussaroi perustiedon toimittamisessa?

 

 

Toki tiedän Ryhmä17:n riveistä valittujen johtokunnan jäsenten nimet, mutta minuakin kiinnostaa henkilöt, jotka on valittu johtokuntiin valtakoalition puolelta!

 

 

En mielelläni ole vaatimassa Tampereen kaupungin henkilökunnan lisäämistä, mutta tiedottamiseen pitää panostaa ja sen vuoksi esitän, että Tampereen kaupungin tiedottamisesta vastaavan henkilökunnan määrä tuplataan, koska nykyisellä henkilökunnalla homma ei näytä onnistuvan!

 

 

Toinen...

...vaihtoehto on, että Tampereen kaupungin tiedotusosastolle ja sen vastuuhenkilöille annetaan selkeä tehtävänanto, että asiat on saatava nykyisen henkilöstön voimin kuntoon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen kaupungin tiedottajat, Tampereen tiedottaminen meni päin seiniä,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini