Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vaalitilaisuuden järjestäminen vaatii etukäteen ja myös jälkikäteen paljon talkootyötä - myös rahaa se vaatii!

Maanantai 23.2.2015 - -Esko Erkkilä-


Elämme vaalitilaisuuksien järjestämisessä kiihkeintä aikaa tai oikeastaan voidaan todeta, että kohta alkaa vaalitilaisuuksien järjestämisessä kiihkein aika.

 

 

Joku vaaliteltalla ehdokkaita jututtamassa käyvä ei ehkä tiedä sitä monipuolista talkootyötä, joka tarvitaan onnistuneen vaalitilaisuuden järjestämiseksi. Oletan, että tarvittavan talkootyön luonne ja määrä on jäänyt hämäräksi monelle ehdokkaallekin.

 

 

Omaan jonkinmoista kokemusta onnistuneen vaalitilaisuuden järjestämisestä ja teen tässä jutussa pienen pintaraapaisun siihen talkootyöhön, jota tarvitaan vaalitilaisuuden järjestämisessä.

 

 

Selvyyden ja yksinkertaisuuden vuoksi teen listauksen ns. ranskalaisin viivoin:

 

 

 • päivämäärästä sopiminen ehdokkaiden/kunnallisjärjestön/piirijärjestön kanssa
 • vastuuhenkilöiden nimeäminen, talkooporukan hankkiminen
 • tarvittavien lupien hankkiminen
 • mahdollisesta ilmoituksesta huolehtiminen
 • paikkavaraus/tilavaraus, tilattava kaupungilta sähkökaapin avaaja tai noudettava sähkökaapin avain torivalvojalta
 • ennakkovalmistautuminen siten, että ainakin seuraavat tarvikkeet ovat valmiina henkilöauton peräkärryssä jo edellisiltana
  • telttakatos, julisteiden esittelytelineet
  • tarjoilupöydät, pöytäliinat, matot, roska-astiat, harjat, lumilapiot,  jatkojohdot/jatkojohtokelat (varauduttava ns. voimavirtarasioihin), hiekoitusvälineet ulkotilan turvallisuuden takaamiseksi
  • äänentoistolaitteet
  • kahvinkeittimet, termarit

 • tarvittavat hankinnat on tehtävä viimeistään vaalitilaisuutta edeltävänä päivänä
  • kertakäyttöastiat ja tarjoiluvälineiden varaaminen ”miljoonalaukkuun”
  • kahvit, sokerit, piparkakut, keksit, pullat, makeiset
  • vesikanisterit täytettävä kahvinkeittoa varten

 • tapahtumapaikalle on mentävä pari tuntia ennen tilaisuuden alkamista, sillä osaston rakentamiseen kuluu aikaa
 • tapahtumapaikalla ensimmäinen tehtävä on laittaa kahvinkeitin ”tulelle”, sillä pitokeittimessä (=perkolaattori) kahvin valmistuminen kestää lähes tunnin

 

Toritilaisuudessa ja sen järjestämisessä on pidettävä hyvät henkilökohtaiset suhteet osaston naapureiksi tulevien torikauppiaiden ja myös muiden puolueiden talkoolaisten kanssa. Mm. sähkövirtaa pitää aina antaa omasta jatkojohtokelastaan naapureille! On muistettava, että torinaapurit pitää kutsua ensimmäisenä maistelemaan kahvia.

 

 

 

***************

 

 

Vaalitilaisuuden jälkeen talkoolaisille alkaa kova työ osaston purkamisessa.

Tässä pari kuvaa, kun Keskustorilla 21.2.2015 järjestämämme vaalitilaisuuden tarvikkeet lastattiin peräkärryyni ja henkilöautoni takakonttiin!

 

 

 

 

talkoot1

 

 

Tarvikkeet lastataan henkilöauton peräkärryyn, josta esim. kunnallisjärjestön puheenjohtaja ne pystyy seuraavana päivänä laittamaan autotalliin kuivumaan, kahviporot kompostiin ja roskat sekä käytetyt tarjoiluvälineet omaan jäteastiaansa.

 

 

 

 

talkoot2

 

 

Auton takakonttiin suloiseen sekamelskaan sullotut tarvikkeet pitää seuraavana päivänä lajitella ja varastoida odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

 

 

 

 

**************

 

 

 

 

talkoot3

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö esittelee ylpeänä perkolaattorikeittimen, jonka hankimme kahvinkeittoa varten viime vuoden lopulla.

 

 

Perkolaattori maksoi lähes 300 euroa, mutta oma on aina oma!

 

 

*************

 

 

Vaalitilaisuuden jälkeen eräs asia on se, että tilaisuudesta kertyy kustannuksia ja kukapa niistä muu vastaisi, kuin talkooporukan vetäjä.

 

 

Kuitit pitää säilyttää huolellisesti, liimata ne A4-arkille ja tehdä selvitys jokaisen kuitin summasta.  Kuiteista pitää tehdä tilaisuuskohtainen koontilasku, jonka sitten seuraavassa kokouksessa tuo esim. yhdistyksen varapuheenjohtajan hyväksyttäväksi ja joka puolestaan toimittaa sen tilinpitäjän maksettavaksi.

 

 

Voin kokemuksesta todeta, että pienenkin tilaisuuden kustannukset kohoavat aina yli sadan euron, joten omaa rahaa on aina yhteisten rientojen rahoittamisessa kiinni muutama sata euroa.

 

 

 

 

talkoot4

 

 

No, tulikin mieleen, että Keskustan Vaalibussin vierailusta Keskustorille 21.2.2015 kertyi minulle maksettavaksi erilaisia maksuja 135,94 € - pitääpä tehdä niistä koontilasku!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: perkolaattori, perkolaattorikeitin, vaalitilaisuuden järjestäminen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini