Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Onko suomalainen talouselämä osannut diskontata Juha Sipilään henkilöityvän Keskustan vaalivoiton?

Lauantai 9.5.2015 - -Esko Erkkilä-


Saimme eilen kuulla, että Suomen teollisuudesta saadaan jo rohkaiseviakin viestejä – erityisesti teollisuuden tilauskanta on kasvamassa ja vienti on kohentunut.

 

 

Tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen, että jos elpyminen on pysyvää, voi tekeillä oleva hallitus selviytyä suunniteltuja säästöjä pienemmillä toimenpiteillä.

 

 

 

 

yhteistyosipilatilauskanta

 

 

Tilastokeskus kertoi eilen, että maaliskuussa 2015 teollisuuden uusien tilausten määrä oli 13 % suurempi kuin viime vuoden maaliskuussa.

 

 

Tilausmäärien kasvussa veturina oli metalliteollisuus, jonka uudet tilaukset olivat maaliskuussa 14,3 % suuremmat kuin edellisvuoden maaliskuussa.

 

 

***************

 

 

Olen eri yhteyksissä todennut, että Suomen taloustaantuma on merkittävältä osiltaan henkistä laatua ja on pohjautunut sille epävarmuudelle, jota Kataisen-Urpilaisen sekä Stubb´n-Rinteen hallitukset ovat saamattomuudellaan ja riitelyllään ruokkineet.

 

 

Yhden kuukauden positiivisilla luvuilla ei vielä ole merkittävää painoarvoa, mutta haluan nähdä, että jo maaliskuun luvuissa näkyy se teollisuuden myönteinen ”diskonttaus” johon teollisuus on tämän vuoden aikana selkeästi nojannut, kun se on alkanut olla vakuuttunut Keskustan eduskuntavaalivoitosta ja siitä Juha Sipilän roolista, johon teollisuus ja yrityselämä ovat osanneet asennoitua jo hyvissä ajoin ennen eduskuntavaaleja.

 

 

Kuulimme eilen Juha Sipilän johtamistavasta taas yhden uuden esimerkin, kun hän totesi, että ensi viikon tiistaihin mennessä pitää Keskustan, Perussuomalaisten sekä Kokoomuksen päästä sopimukseen maahanmuutosta ja EU-politiikasta!

 

 

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb antoi eilen tunnustuksen Juha Sipilän ripeydelle, kun hän totesi edellisen hallituksen tussaroineen monien asioiden selvittelyssä neljä vuotta, kun ne samat asiat saatiin nyt Sipilän johdolla sovituiksi tunnissa ja 14 minuutissa!

 

 

Elämme mielenkiintoisia aikoja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tilastokeskus, teollisuuden uudet tilaukset; maaliskuu 2015, Juha Sipilä, diskonttaus,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini