Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Onko suomalainen talouselämä osannut diskontata Juha Sipilään henkilöityvän Keskustan vaalivoiton?

Lauantai 9.5.2015 - -Esko Erkkilä-

Saimme eilen kuulla, että Suomen teollisuudesta saadaan jo rohkaiseviakin viestejä – erityisesti teollisuuden tilauskanta on kasvamassa ja vienti on kohentunut.

 

 

Tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen, että jos elpyminen on pysyvää, voi tekeillä oleva hallitus selviytyä suunniteltuja säästöjä pienemmillä toimenpiteillä.

 

 

 

 

yhteistyosipilatilauskanta

 

 

Tilastokeskus kertoi eilen, että maaliskuussa 2015 teollisuuden uusien tilausten määrä oli 13 % suurempi kuin viime vuoden maaliskuussa.

 

 

Tilausmäärien kasvussa veturina oli metalliteollisuus, jonka uudet tilaukset olivat maaliskuussa 14,3 % suuremmat kuin edellisvuoden maaliskuussa.

 

 

***************

 

 

Olen eri yhteyksissä todennut, että Suomen taloustaantuma on merkittävältä osiltaan henkistä laatua ja on pohjautunut sille epävarmuudelle, jota Kataisen-Urpilaisen sekä Stubb´n-Rinteen hallitukset ovat saamattomuudellaan ja riitelyllään ruokkineet.

 

 

Yhden kuukauden positiivisilla luvuilla ei vielä ole merkittävää painoarvoa, mutta haluan nähdä, että jo maaliskuun luvuissa näkyy se teollisuuden myönteinen ”diskonttaus” johon teollisuus on tämän vuoden aikana selkeästi nojannut, kun se on alkanut olla vakuuttunut Keskustan eduskuntavaalivoitosta ja siitä Juha Sipilän roolista, johon teollisuus ja yrityselämä ovat osanneet asennoitua jo hyvissä ajoin ennen eduskuntavaaleja.

 

 

Kuulimme eilen Juha Sipilän johtamistavasta taas yhden uuden esimerkin, kun hän totesi, että ensi viikon tiistaihin mennessä pitää Keskustan, Perussuomalaisten sekä Kokoomuksen päästä sopimukseen maahanmuutosta ja EU-politiikasta!

 

 

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb antoi eilen tunnustuksen Juha Sipilän ripeydelle, kun hän totesi edellisen hallituksen tussaroineen monien asioiden selvittelyssä neljä vuotta, kun ne samat asiat saatiin nyt Sipilän johdolla sovituiksi tunnissa ja 14 minuutissa!

 

 

Elämme mielenkiintoisia aikoja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tilastokeskus, teollisuuden uudet tilaukset; maaliskuu 2015, Juha Sipilä, diskonttaus,

Vihreiden hiilenmusta energiapolitiikka alkaa paljastua kaikessa karmeudessaan!

Torstai 31.10.2013

Tilastokeskus julkaisi 28.10.2013 ennakkotiedot kivihiilen kulutuksesta tammi – syyskuussa 2013 ja vertailuluvut vastaavaan aikaan viime vuonna.

 

Luvut ovat karmeaa luettavaa ja paljastavat, että mihin vihreiden hiilenmusta energiapolitiikka on ajamassa Suomea.

 

 

Lainaan Tilastokeskuksen tuoreita lukuja:


Volyymiluvut ovat miljoonia kiloja (1.000 tonnia).

 

 

Kuukausi                           2012                                    2013                                    Muutos-%

 

 

Tammi                               470                                      590                                      + 26

Helmi                                 539                                      546                                      +   1

Maalis                                387                                      688                                      + 78

Huhti                                 286                                       492                                      + 72

Touko                                193                                       215                                      + 11

Kesä                                    95                                       162                                      + 71

Heinä                                  63                                       181                                      + 187

Elo                                       93                                       247                                      + 166

Syys                                   208                                     320                                      + 54Tammi – syyskuun volyymi oli viime vuonna 2.335 Mkg ja tänä vuonna vastaavasti 3.441 Mkg eli kasvua kertyi 47 %!

 

Laivalogistiikka oli minulle tuttua työurani aikana, mutta en tarkasti tunne laivalastien kokoa kivihiilen maahantuonnissa.

 

Oletan, että laivojen kivihiililastit ovat kooltaan korkeintaan 5.000 tonnia. Jos näin on, niin tammi – syyskuun aikana volyymin kasvaminen on merkinnyt yli 220 laivalastillista enemmän kivihiiltä kuin edellisvuonna.

 

Jos kivihiilen tuonnissa keskimääräinen laivalasti on 3.000 tonnia, niin tänä vuonna laivaliikennettä Suomen satamiin on kivihiilen osalta ollut peräti 370 laivalastillista enemmän kuin vuosi sitten!

 

Tuonnin lisäyslaskelmat pitävät paikkansa, jos varastotasot ovat pysyneet edellisvuoden tasolla.

 

 

*************

 

On selvää, että nyt koettu kivihiilen tuontimäärien kasvaminen on kova isku suomalaisille.


Se on isku suomalaiselle työlle, se on isku Suomen taloudelle, se on isku hyvinvoinnillemme - vain Vihreät nauttivat, kun saavat Suomen polvilleen, näinkö se menee?

Syyllinen on helppo löytää ja se on Kataisen hallituksen hiilenmusta energiapolitiikka, jota Vihreät johtavat.

 

Ihmetellä täytyy, että miten 8 %:n kannatuksen omaava puolue pystyy torppaamaan koko valtakunnan hyvinvoinnin!

 

 

-Esko Erkkilä-


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vihreiden hiilenmusta energiapolitiikka, hiilenmusta energiapolitiikka, kivihiilen tuonti, kivihiilen tuontimäärät, kivihiilen tuonti kasvanut 47 %, Tilastokeskus,

Pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Urpilainen saivat taas aihetta iloon

Lauantai 11.5.2013 - -Esko Erkkilä-

On helppo arvata, että pääministeri Jyrki Kataisen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen taustajoukoissa oli eilen riemu ylimmillään, sillä saimme Tilastokeskukselta vankkaa tietoa, että kaksikko on onnistumassa tavoitteessaan.

 

Kaksikon tavoite kun näyttää olevan ajaa Suomen talous täystuhoon.

 

Tilastokeskus kertoi eilen, että teollisuuden uusien tilausten arvo oli vuoden 2013 maaliskuussa 11,3 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin maaliskuussa.

 

Tammi-maaliskuussa tilaukset vähenivät Tilastokeskuksen mukaan 10,0 prosenttia vuoden takaisesta.

 

 

tilastokeskus

 

Tässä kuva eilen ilmestyneestä Tilastokeskuksen katsauksesta, jossa kerrotaan Suomen talouden alamäestä.


Vain viime vuoden lokakuu ja hieman myös marraskuu olivat näillä mittareilla arvosteltuina paremmat kuin edellisvuonna samana kuukautena.

 

Huomaatte, että maaliskuussa 2012 teollisuuden uusien tilausten arvo aleni 11,2 % vuoden 2011 luvuista.

 

Eilen julkistettu tulos kertoo, että tämän vuoden maaliskuussa teollisuuden uusien tilausten arvo aleni viimevuotisesta tasosta peräti 11,3 %! Suomen talouselämä on hirvittävässä syöksyssä!

 

Jos lasketaan yhteen kahden peräkkäisen vuoden maaliskuussa tapahtunut talouden alamäki, olemme karun totuuden edessä.


**********

 

Ei voi olla oikein, että Suomen keskeisimmillä paikoilla on henkilöt – pääministeri Jyrki Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen – jotka ovat täydellisiä poliittisia broilereita. Heillä kummallakaan ei ole pienintäkään kokemusta yritysmaailmasta!

 

On muistettava, että vain yritysmaailma ja yritysten menestyminen luo hyvinvointia kansakunnalle.

 

Hyvinvointia eivät tuo poliittisesti valitut kuntien ja valtionhallinnon satraapit – heistä on tavalliselle kansalle vain kuluja.

 

Hyvinvointia luovat ne yrityksissä työskentelevät hitsaajat, levysepät, käynninvarmistajat, prosessimiehet ja –naiset, jotka valmistavat tuotteita, joilla on markkinoita. Yritysten markkinointiväki toimii etulinjassa suomalaisten hyvinvoinnin turvaajina – eivät ne kymppitonnin palkalla toimivat kaikenmaailman kuntamaailman ”konsernijohtajat”, ”maankäyttöjohtajat”, ”yhteysjohtajat” ja muut turhantoimittajat, joille kuntalaiset joutuvat maksamaan palkan.

 

Suomen kansa on viisasta ja sitä todistaa mm. se, että työväestön keskuudessa Keskustan kannatus on ohittanut SDP:n kannatuksen!

 

Joudumme katselemaan Suomen alasajoa vielä kaksi vuotta ja on selvää, että väärille urille Kataisen luotsaamaa kansantaloutta ei pystytä hetkessä oikaisemaan.

 

Nyt on kaikkien jo asennoiduttava siten, että Kataisen hallituksen maatamme raunioittava toiminta on loppulaulua vailla.

 

On toivottava, että myös kokoomuksen järkevät voimat tiedostavat tosiasiat ja alkavat toimiin, jotta Kataisen hallitus ei seuraavien kahden vuoden aikana ehdi tuhoamaan Suomea peruuttamattomasti.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Tilastokeskus, talouden alamäki, talouden alamäki jyrkkenee, fantastista,

Mikä Tanskan elintarvikemarkkinoilla mättää?

Torstai 1.7.2010 - -Esko Erkkilä-

Euroopan Unionin tilastokeskuksen Eurostatin mukaan kuluttajan ruokakori maksaa EU-maista eniten Tanskassa.

 

Julkisuudessa on taivasteltu Suomen korkeaa ruokakorin hintaa, mutta olemattoman huomion kohteeksi on jäänyt Tanskan kallein ruokakori.

 

Suomen heikko sijoittuminen selittyy paljolti maamme korkealla ruuan arvonlisäverolla, sillä tutkimus toteutettiin ruuan arvonlisäveron ollessa 17 %. Nyt maamme sijoitus olisi parempi, koska ruuan arvonlisävero on alentunut.

 

Tanska on elintarvikkeiden suuri vientimaa ja sen vuoksi ihmetyttääkin maan kallis ruokakori. Etäisyydet Tanskassa ovat lyhyet, joten pitkät etäisyydetkään eivät ole selitys maan korkealle hintatasolle.

 

Odotan selityksiä Tanskan korkealle ruokakorin hinnalle.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Euroopan Unionin tilastokeskus, Eurostat, ruuan arvonlisävero