Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Myöhästelijä väheksyy muita ja ei ansaitse heidän luottamustaan

Keskiviikko 24.6.2015 - -Esko Erkkilä-


Saatan joskus myöhästyä kokouksesta, neuvottelusta tai tapaamisesta, mutta uskallan silti sanoa, että suorastaan halveksin myöhästelijöitä.

 

 

Myöhästelijä puolestaan halveksii käytöksellään muita ja muiden ajankäyttöä.

 

 

Krooninen myöhästelijä on rasite sille ryhmälle, jonka jäsen hän on.

 

 

Myönnän, että olen oppinut työelämässä, mutta sen jälkeen myös järjestömaailmassa, että myöhästelijää ei arvosteta – se on aivan oikein.

 

 

On arvostettavaa menettelyä, että etukäteen kertoo myöhästyvänsä vaikkapa yhteisesti sovitusta palaverista – etukäteisilmoittaminen jopa lisää tämän tilapäisen myöhästyjän asemaa yhteisössä.

 

 

Mielestäni sen, joka myöhästyy etukäteen syytä ilmoittamatta palaverista vaikkapa 15 minuuttia, niin hänen ei pitäisi ilmestyä paikalle lainkaan.  Jälkikäteen annettu ”valkoinen valhe” olisi parempi kuin saapuminen kokoukseen vartin myöhässä.

 

 

Muistan työelämästä ja luottamushenkilömaailmasta molemmista yhdet nuoret juipit, jotka olivat aina myöhässä. Kummatkaan eivät osanneet edes pyydellä anteeksi myöhästymisiään.

En osannut arvostaa kummankaan mielipiteitä ja syynä oli paljolti se, että he eivät olleet myöhästelemisensä vuoksi muiden luottamuksen arvoisia.

 

 

Lennart Meri oli kuuleman mukaan armoitettu myöhästelijä, mutta taiteilijaluonteelle se kai piti antaa anteeksi.

 

 

Myöhästeleminen on myös keino näyttää valtaansa ja Vladimir Putin lienee tässä pahin esimerkki. En hyväksy myöhästelyä vallankäytön välineenä.

 

 

Työpaikallani oli tapana palaverin alkamisen jälkeen laittaa fläppitaululle ”Avoimet työpaikat” ja kirjata sinne niiden tehtävänimikkeet, jotka eivät olleet paikalla sovittuna aikana. Menettelymme vähensi palavereista myöhästymistä.

 

 

Opiskeluaikana Mustialassa meillä oli tapana huutaa ”Oijoi” niille, jotka myöhästyivät luennolta. Myös se ja myöhästelijöille annetut ”paskahommat” vähensivät myöhästelyä.

 

 

 

Kannatan, että myöhästelijät eivät saa esimerkiksi järjestömaailmassa jatkopaikkaa kokouksessa, jossa valitaan järjestön vastuuhenkilöitä seuraavalle kaudelle!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: myöhästyminen, myöhästeleminen, myöhästeleminen on muiden halveksuntaa,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini