Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Cristiano Ronaldo - nykypäivän tunnetuin Madeiralla syntynyt!

Maanantai 1.2.2016 - -Esko Erkkilä-


Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro eli tavallisimmin Christiano Ronaldo tai vielä tuttavallisemmin Ronaldo on syntynyt Madeiralla Funchalissa 5. helmikuuta 1985.

 

 

Ronaldoa pidetään yhtenä nykyisistä sekä kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista.

 

 

Ronaldon isä oli Funchalissa jalkapallokentän kenttämestari ja tämä mahdollisti, että kenttämestarin poika pääsi jatkuvasti harjoittelemaan jalkapallon käsittelyä.

 

 

Cristianon taidot havaittiin ja hänet lähetettiin Portugalin mantereelle jalkapallokouluun.

 

 

Pojalle tuli siellä koti-ikävä ja hän valitti koti-ikäväänsä äidilleen sekä halusi palata synnyinsaarelleen Madeiralle. Äiti oli kuitenkin tiukkana ja vaati poikaansa pysymään mantereella ja jalkapallokoulussa.

 

 

Nykyään Ronaldo on maailman kallein jalkapalloilija ja hän pelaa espanjalaisessa Real Madrid-joukkueessa. Sen lisäksi hän on Portugalin maajoukkueen kapteeni.

 

 

 

*****************

 

 

 

 

pallo1.jpg

 

 

Funchalin Rantabulevardilla on Cristiano Ronaldon patsas ja kuljimme taannoisen Madeiran lomamatkamme aikana monesti sen ohi.

 

 

 

 

pallo2.jpg

 

 

Olen perin harvoin käynyt jalkapallo-ottelun katsomossa, mutta halusin kuitenkin ”kätellä” Ronaldoa!

 

 

 

 

pallo3.jpg

 

 

Ronaldon pelinumero on 7 ja hänen nimensä etukirjaimista sekä pelinumerosta on johdettu sen museon nimi Funchalissa, jossa esitellään Ronaldoa sekä hänen peliuraansa.

 

 

Museu Christiano Ronaldon osoite on Princesa Dona Amelia N 10, mutta kuvassa näkyvä museon mainos on kuvattu Rantabulevardilta!

 

 

Vaatimattomista jalkapallomeriiteistäni huolimatta harmittelen, että en sijoittanut viittä euroa ja käynyt tutustumassa Ronaldon CR7-museoon!

 

 

 

 

pallo4.jpg

 

 

Funchalissa kaupungillakin näkee merkkejä Ronaldosta – tässä kuva erään liikkeen näyteikkunasta, jossa komeilee nuoren Ronaldon kuva!

 

 

Poiketkaa ihmeessä Ronaldon CR7-museossa, kun käytte Madeiralla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, Christiano Ronaldo, Ronaldo, Madeira, Funchal, Madeira2016, CR7, CR7-museo, CR7 museum, CR7 museum Funchal, Princesa Dona Amelia N 10 Funchal, Ronaldon patsas, Christiano Ronaldon patsas, Real Madrid,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini