Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Romahtaako Ronaldon markkina-arvo Sveitsi-ottelun penkkikomennuksen vuoksi?

Torstai 8.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro eli tuttavallisemmin Cristiano Ronaldo on Qatarin jalkapallokisoissa kisaavan Portugalin maajoukkueen kapteeni.

 

Ronaldo on syntynyt Madeiran saarella sen pääkaupungissa Funchalissa vuonna 1985 eli hän on nyt 37-vuotias.

 

Ronaldolle on vuonna 2014 Funchalissa paljastettu patsas, jota minäkin sain…

 

 

ronaldo.jpg

 

…”kätellä” vuonna 2018.

 

 

Ronaldon patsaan on veistänyt taiteilija Ricarco Veloza prossiin ja sen korkeus on 3,40 metriä ja paino 800 kiloa.

 

Taisi olla toissapäivänä ensimmäisen kerran 14 vuoteen, kun Ronaldo sai maaottelussa penkkikomennuksen ja nyt kysynkin, että romahduttiko Ronaldon penkkikomennus hänen markkina-arvonsa!

 

Lähipäivät näyttävät!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Romahtaako Ronaldon markkina-arvo Sveitsi-ottelun penkkikomennuksen vuoksi?, Ronaldo, Portugalin jalkapallomaajoukkue, Madeira, Funchal, Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, Qatar,

Kättelin Ronaldoa

Lauantai 23.6.2018 - -Esko Erkkilä-

En ole mikään jalkapallofani ja siitä kertoo ehkä parhaiten se, että olen vain kerran käynyt omalla kustannuksellani jalkapallo-ottelussa.

 

 

Olen toki käynyt muutaman kerran otteluita katsomassa, mutta tuota yhtä kertaa lukuun ottamatta kyse on ollut työtehtävien hoitamisesta ja yhteistyökumppaneiden vieraanvaraisuudesta nauttimisesta.

 

 

Seuraan kuitenkin jonkinlaisella mielenkiinnolla niitä potkupallokisoja, joita parhaillaan käydään Venäjällä.  Toki minulla ei ole aikaa varmaankaan katsella yhtäkään ottelua alusta loppuun, mutta nautin mm. sen ottelun seuraamisesta, jossa Kroatia peittosi Argentiinan 3 – 0.

 

 

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, joka tunnetaan paremmin nimellä Cristiano Ronaldo tai pelkästään ”Ronaldo” on jonkinlainen ihanteeni jalkapalloilijana.

 

 

Syy – ainakin osasyy – on se, että taannoisella matkallamme Madeiralle saimme bussissa oppaan johdolla tutustua Ronaldon synnyinseutuun sekä hänen alkuaikoihinsa jalkapalloilijana.

pallo2.jpg

Ronaldo on syntynyt Funchalissa Madeiralla  ja tuon suositun turistikaupungin rantabulevardilla on Rolandon kookas patsas – pääsin ”kättelemään” Ronaldoa Madeiran matkallamme taannoin.

 

 ***********************

 

Niin, se omakustanteinen jalkapallo-ottelu käytiin Kokkolassa vuonna 1971 ja muistan, kun KPV:n legendaarinen maalivahti Gunnar Isosaari pelasi KPV:n maalilla.

 

 

Seura oli kaksi vuotta aikaisemmin voittanut Suomen mestaruuden ja on selvää, että jalkapalloinnostus Kokkolassa oli tuolloin suurta.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ronaldo, Funchal, Madeira, Portugali,

Cristiano Ronaldo - nykypäivän tunnetuin Madeiralla syntynyt!

Maanantai 1.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro eli tavallisimmin Christiano Ronaldo tai vielä tuttavallisemmin Ronaldo on syntynyt Madeiralla Funchalissa 5. helmikuuta 1985.

 

 

Ronaldoa pidetään yhtenä nykyisistä sekä kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista.

 

 

Ronaldon isä oli Funchalissa jalkapallokentän kenttämestari ja tämä mahdollisti, että kenttämestarin poika pääsi jatkuvasti harjoittelemaan jalkapallon käsittelyä.

 

 

Cristianon taidot havaittiin ja hänet lähetettiin Portugalin mantereelle jalkapallokouluun.

 

 

Pojalle tuli siellä koti-ikävä ja hän valitti koti-ikäväänsä äidilleen sekä halusi palata synnyinsaarelleen Madeiralle. Äiti oli kuitenkin tiukkana ja vaati poikaansa pysymään mantereella ja jalkapallokoulussa.

 

 

Nykyään Ronaldo on maailman kallein jalkapalloilija ja hän pelaa espanjalaisessa Real Madrid-joukkueessa. Sen lisäksi hän on Portugalin maajoukkueen kapteeni.

 

 

 

*****************

 

 

 

 

pallo1.jpg

 

 

Funchalin Rantabulevardilla on Cristiano Ronaldon patsas ja kuljimme taannoisen Madeiran lomamatkamme aikana monesti sen ohi.

 

 

 

 

pallo2.jpg

 

 

Olen perin harvoin käynyt jalkapallo-ottelun katsomossa, mutta halusin kuitenkin ”kätellä” Ronaldoa!

 

 

 

 

pallo3.jpg

 

 

Ronaldon pelinumero on 7 ja hänen nimensä etukirjaimista sekä pelinumerosta on johdettu sen museon nimi Funchalissa, jossa esitellään Ronaldoa sekä hänen peliuraansa.

 

 

Museu Christiano Ronaldon osoite on Princesa Dona Amelia N 10, mutta kuvassa näkyvä museon mainos on kuvattu Rantabulevardilta!

 

 

Vaatimattomista jalkapallomeriiteistäni huolimatta harmittelen, että en sijoittanut viittä euroa ja käynyt tutustumassa Ronaldon CR7-museoon!

 

 

 

 

pallo4.jpg

 

 

Funchalissa kaupungillakin näkee merkkejä Ronaldosta – tässä kuva erään liikkeen näyteikkunasta, jossa komeilee nuoren Ronaldon kuva!

 

 

Poiketkaa ihmeessä Ronaldon CR7-museossa, kun käytte Madeiralla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, Christiano Ronaldo, Ronaldo, Madeira, Funchal, Madeira2016, CR7, CR7-museo, CR7 museum, CR7 museum Funchal, Princesa Dona Amelia N 10 Funchal, Ronaldon patsas, Christiano Ronaldon patsas, Real Madrid,