Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Kohta rytisee"

Tiistai 29.3.2016 - -Esko Erkkilä-


Juttuni otsikko on lainattu 13.3.2016 Aamulehdessä toimittaja Jutta Högmander´n laatimasta laajasta kirjoituksesta, jossa käsiteltiin Tampereen Sulkavuoreen suunnitellun jätevesien keskuspuhdistamon rakennusaikaisia vaikutuksia.

 

Rakennusaikaiset vaikutukset tulevat olemaan rankkoja niille kiinteistöille, jotka sijaitsevat varsinaisen keskuspuhdistamon välittömässä läheisyydessä sekä niille kiinteistöille, jotka sijaitsevat puhdistettavia jätevesiä ja ns. puhdistettuja vesiä kuljettavien tunneleiden päällä sekä tunneleiden lähialueilla.

 

 

Puhun kokemuksesta, sillä omakotitaloni kärsi räjäytysvaurioita Ikean rakennustyömaan räjäytyksissä ja niiden liittymien rakennustöiden aikaisissa räjäytystöissä, jotka rakennettiin Ikea-liikenteen mahdollistamiseksi.

 

 

 

 

sulka1.jpg

 

 

Aamulehden jutussa oli hyvä ja havainnollinen kuva likaisia ja ns. puhdistettuja vesiä kuljettavien tunneleiden sijainnista.  Kuvaan on merkitty myös varsinaisen keskuspuhdistamon sijainti.

 

 

Positiivista on se, että kuvassa näkyy ”makkaramaisina” kuvioina ne alueet, joilla louhintavaurioita odotetaan ilmenevän.

 

On heti tässä vaiheessa todettava, että alueet, joilla louhintavaurioita odotetaan kiinteistöihin ilmenevän, ovat auttamattomasti liian pieniä – ”makkaroiden” kokoa on siis rutkasti kasvatettava!

 

 

********************

 

 

Korostan, että Sulkavuori-louhinnat tulevat tapahtumaan niin kaukana omakotitalostani, että niistä ei tule muodostumaan minulle ongelmaa.

 

 

”Ikea-helvetin” kokeneena ja siitä maksamaan joutuneena haluan kuitenkin kokemuksen vahvalla tiedolla selvittää etukäteen louhintatöiden ongelmia Tampereen kaupungille, Tampereen seudun keskuspuhdistamo Oy:lle ja erityisesti niille kiinteistöjen omistajille, jotka omistavat kiinteistöjä vaara-alueella.

 

 

Sulkavuoren alueen louhinta-ongelmat tulevat olemaan mittavat ja on varmaa, että niiden aikana laajalla alueella sijaitsevat kiinteistöt tulevat kokemaan kovia.

 

 

Tässä jutussani keskityn kuitenkin ainoastaan muutamalla kuvalla kertomaan niistä alueista ja kiinteistöistä, jotka tulevat tunneleiden louhintojen aikana kokemaan suurimmat vauriot.

 

 

 

 

sulka2.jpg

 

 

Sarankulmankadun, Nuolialantien ja Hatanpään valtatien risteys sekä sen vierellä sijaitsevat kiinteistöt tulevat kokemaan koko rakennustyön ehkä suurimmat vauriot, sillä puhdistamattomien jätevesien ja ns. puhdistettujen jätevesien juoksutustunnelit tulevat kulkemaan jokseenkin tämän risteyksen alitse.

Kuva on otettu Sarankulmankadulta.

 

 

 

 

sulka3.jpg

 

 

On aikanaan mielenkiintoista seurata, kun Hatanpään koulun ”omistajat” ja Tampereen seudun keskuspuhdistamo Oy käyvät ”käräjiä” niiden vaurioiden maksumiehestä, jotka tunnelityöt tulevat aiheuttamaan Hatanpään koululle.

 

 

Korvaukset ja korvauksetta jääminen ovat tietysti vain euroja, mutta miten taataan oppilasturvallisuus ja opetuksen mielekkyys, kun koulun alapuolella louhitaan hallitsemattomasti, tavarat putoilevat hyllyiltä ja luokkahuoneiden seiniin syntyy halkeamia?

 

 

Ikea-helvetin kokeneena olen huolestunut Sulkavuoreen mahdollisesti rakennettavan jätevesien keskuspuhdistamon rakennusaikaisista ongelmista!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Sulkavuori, Ikea-helvetti, Tampereen seudun keskuspuhdistamo Oy, jätevesien keskuspuhdistamo, Sulkavuori - väärä paikka keskuspuhdistamolle, kohta rytisee,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini