Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vammaisten ja osatyökykyisten työllistämiseen pitää panostaa

Sunnuntai 19.6.2016 - -Esko Erkkilä-


Keskustan puoluekokoukselle jätetyt aloitteet ja niiden hyväksyminen ovat puolueelle vahva viitoitus tulevalle toiminnalle. Sama merkitys on niillä puheenvuoroilla, joita ”suuressa salissa” käytetään.

 

 

Otan puheenvuoroista esille tamperelaisen puoluekokousedustaja Lotta Järvisen puheenvuoron, jossa hän peräänkuulutti vammaisten sekä osatyökykyisten työllistymistä.

 

 

 

 

 

Lotta Järvisen puoluekokouspuheenvuoro on kokonaisuudessaan tässä!

 

 

"Arvoisa puoluekokousväki!

Koulutus on varmin tie työllistyä, ja varsinkin toimintarajoitteisen työnhakijan työnsaannissa se on avainasemassa.

Yhteiskuntamme hukkaa paljon voimavaroja ja vahvuuksia, jos työllistymisen mahdollisuuksia ei lähdetä aktiivisesti moninaistamaan. Onnistuneita työllistymisen tarinoita on olemassa ja ne rohkaisevat etenemään asiassa! Erilaisuus pitää päätösten teossa nähdä rasitteen sijaan mahdollisuutena. Työelämässä tämä tarkoittaa tähän asti syrjittyä vähemmistöä ilman mahdollisuutta työntekoon, koska heillä ei vielä ole tarvittavia työntekoon mahdollistavia tukitoimia.

Alhainen koulutustaso, vähäiset työnsaantimahdollisuudet ja perustulon varassa eläminen johtavat siihen, että sosioekonominen asema on melkein väistämättä heikompi kuin vammattomalla väestöllä.

 Vammaisten työhön osallistuminen on muita vähäisempää ja vammaiset ovat muita vähemmän koulutettuja. Veronkorotusten, maksukiristysten ja kasvavan työttömyyden oloissa on entistä tärkeämpää jatkaa työtä osallistumisesteiden poistamiseksi ja tulojen pienenemisen estämiseksi."

 

 

Kiitän Lottaa hänen puheenvuorostaan ja yhdyn niihin suosionosoituksiin, joita puoluekokous antoi hänen puheelleen.

 

 

Esitän, että Lotta ja hänen taustaryhmänsä tekevät tästä asiasta puoluekokousaloitteen Keskustan Sotkamon puoluekokoukseen vuonna 2018 ja jos se siellä hyväksytään, se muodostaa Keskustan virallisen linjan sen jälkeen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Keskusta, Keskustan puoluekokous 2016, Keskustan puoluekokous Seinäjoella 2016, Lotta Järvinen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini