Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Aloitevaliokunnan jäsenyys Keskustan puoluekokouksessa - mielenkiintoinen kokemus

Sunnuntai 10.7.2016 - -Esko Erkkilä-

Puoluekokousaloitteet ovat tärkeässä roolissa, kun linjataan Keskustan poliittisia tavoitteita.

 

 

Kesäkuussa järjestetylle puoluekokoukselle jätettiin 248 puoluekokousaloitetta.

 

 

 

Puoluekokouksen valitsemana aloitevaliokunnan jäsenenä sain olla läpikahlaamassa aloitteista 211, sillä puolueen järjestötoimintaan liittyvät 37 aloitetta käsitteli järjestövaliokunta.

 

 

 

valio1.jpg

 

 

Aloitevaliokunnan puheenjohtajaksi valitsimme Keskustaopiskelijoiden Anniina Sippolan (toinen oikealta) ja valiokuntamme sihteereinä toimivat Elina Das Bhowmik, Ilkka Miettinen sekä oikealla kuvassa oleva Timo Portaankorva.

 

 

 

valio2.jpg

 

 

Pirkanmaan piirin toisena edustajana aloitevaliokunnassa toimi Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja Minna Sarvijärvi.

Kolmantena pirkanmaalaisena aloitevaliokunnan kokoukseen osallistui kansanedustaja Arto Pirttilahti.

 

 

Puoluehallitus oli valmistellut vastaukset kaikkiin aloitteisiin ja se oli pohjaesityksenä, kun aloitevaliokunta käsitteli vastausesitykset.

 

 

Hyväksyimme aloitevaliokunnassa valtaosan puoluehallituksen vastausesityksistä, mutta melkoiseen osaan puoluehallituksen esityksistä teimme muutoksia.

 

 

Aloitevaliokunnan hyväksymät esitykset menivät seuraavana aamuna eli 12.6.2016 ”suureen saliin” hyväksyttäviksi.

 

 

 

valio3.jpg

 

 

Valiokuntamme puheenjohtaja Anniina Sippola esitteli puoluekokoukselle niiden aloitteiden vastaukset, joihin olimme edellisillan yli kolmituntisen kokouksemme aikana tehneet muutoksia puoluehallituksen vastausesityksiin.

 

 

Aloitevaliokunnan esittämiin vastauksiin käytettiin muutama yksittäinen puheenvuoro, mutta lopulta kaikki ehdottamamme vastaukset hyväksyttiin ja nyt ne muodostavat sen linjan, jota Keskusta aloitteissa esitetyissä asioissa noudattaa.

 

 

Kaikki aloitteet ja niihin puoluekokouksen antamat vastaukset löytyvät Keskustan verkkosivuilta.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous 2016, Keskustan puoluekokouksen aloitevaliokunta 2016, Anniina Sippola, Minna Sarvijärvi, Arto Pirttilahti,

Vammaisten ja osatyökykyisten työllistämiseen pitää panostaa

Sunnuntai 19.6.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puoluekokoukselle jätetyt aloitteet ja niiden hyväksyminen ovat puolueelle vahva viitoitus tulevalle toiminnalle. Sama merkitys on niillä puheenvuoroilla, joita ”suuressa salissa” käytetään.

 

 

Otan puheenvuoroista esille tamperelaisen puoluekokousedustaja Lotta Järvisen puheenvuoron, jossa hän peräänkuulutti vammaisten sekä osatyökykyisten työllistymistä.

 

 

 

 

 

Lotta Järvisen puoluekokouspuheenvuoro on kokonaisuudessaan tässä!

 

 

"Arvoisa puoluekokousväki!

Koulutus on varmin tie työllistyä, ja varsinkin toimintarajoitteisen työnhakijan työnsaannissa se on avainasemassa.

Yhteiskuntamme hukkaa paljon voimavaroja ja vahvuuksia, jos työllistymisen mahdollisuuksia ei lähdetä aktiivisesti moninaistamaan. Onnistuneita työllistymisen tarinoita on olemassa ja ne rohkaisevat etenemään asiassa! Erilaisuus pitää päätösten teossa nähdä rasitteen sijaan mahdollisuutena. Työelämässä tämä tarkoittaa tähän asti syrjittyä vähemmistöä ilman mahdollisuutta työntekoon, koska heillä ei vielä ole tarvittavia työntekoon mahdollistavia tukitoimia.

Alhainen koulutustaso, vähäiset työnsaantimahdollisuudet ja perustulon varassa eläminen johtavat siihen, että sosioekonominen asema on melkein väistämättä heikompi kuin vammattomalla väestöllä.

 Vammaisten työhön osallistuminen on muita vähäisempää ja vammaiset ovat muita vähemmän koulutettuja. Veronkorotusten, maksukiristysten ja kasvavan työttömyyden oloissa on entistä tärkeämpää jatkaa työtä osallistumisesteiden poistamiseksi ja tulojen pienenemisen estämiseksi."

 

 

Kiitän Lottaa hänen puheenvuorostaan ja yhdyn niihin suosionosoituksiin, joita puoluekokous antoi hänen puheelleen.

 

 

Esitän, että Lotta ja hänen taustaryhmänsä tekevät tästä asiasta puoluekokousaloitteen Keskustan Sotkamon puoluekokoukseen vuonna 2018 ja jos se siellä hyväksytään, se muodostaa Keskustan virallisen linjan sen jälkeen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan puoluekokous 2016, Keskustan puoluekokous Seinäjoella 2016, Lotta Järvinen,

Keskustalla on viidessä suurimmassa kaupungissa suuria mahdollisuuksia

Perjantai 17.6.2016 - -Esko Erkkilä-

Kaikki varmaan muistavat jutut kahdesta kenkäkauppiaasta, jotka menivät myyntimatkoille Afrikkaan.

 

 

Pessimisti sähkötti, että ei tänne voi mitään myydä, silla kaikki kulkevat paljain jaloin.

 

 

Optimisti puolestaan sähkötti kotimaahan, että täällä on rajattomat mahdollisuudet myydä kenkiä, sillä kaikki kulkevat paljain jaloin.

 

 

 

puhe1.jpg

 

 

Käytin virallisena puoluekokousedustajana puheenvuoron Keskustan puoluekokouksessa Seinäjoella. Puheenvuoroni osui ajallisesti hieman ennen henkilövalintoja ja puheellani oli n. 4.000 kuulijaa.

 

 

Olin tapani mukaan optimisti.

 

 

Keskityin puheenvuorossani Keskustan kannatukseen viidessä suurimmassa kaupungissa ja totesin, että edellisissä kuntavaaleissa Keskustalla oli suurimmissa kaupungeissa tämmöiset kannatusluvut;

 

  • Helsinki, ääniosuus 3,6 % ja kaupungin 7. suurin puolue
  • Espoo, ääniosuus 3,7 % ja kaupungin 6. suurin puolue
  • Vantaa, ääniosuus 5,0 % ja kaupungin 6. suurin puolue
  • Tampere, ääniosuus 4,9 % ja kaupungin 6. suurin puolue
  • Turku, ääniosuus 5,9 % ja kaupungin 6. suurin puolue

 

 

Yhteensä viidessä suurimmassa kaupungissa Keskusta sai äänistä 4,3 % ja oli 7. suurin puolue.

 

 

 

puhe2.jpg

 

 

Jatkoin, että koko maassa Keskusta sai edellisissä kuntavaaleissa 18,7 % äänistä ja oli maan 3. suurin puolue.

 

 

”Jos koko maan luvuista jätetään huomioimatta Keskustan tulos viidessä suurimmassa kaupungissa, oli Keskustan osuus 23,9 % ja sillä olisi tullut selkeä ykköstila.”

 

 

 

****************

 

Sain puheenvuoroni jälkeen suosionosoitukset ja käytävillä monet puoluekokousedustajat antoivat tunnustusta puheenvuorolleni.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous 2016, Keskusta,

Kaksi luottamustehtävää Keskustan puoluekokouksessa

Maanantai 13.6.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kolmipäiväinen puoluekokous Seinäjoella päättyi eilen.

 

 

Olin mukana virallisena puoluekokousedustajana – mandaattini olin saanut Keskustan Tampereen kunnallisjärjestöltä.

 

 

Tulen varmaan palaamaan puoluekokoustapahtumiin tällä saitilla useastikin, mutta näin tuoreeltaan kommentoin niitä kahta luottamustehtävää, jotka sain hoidettavakseni tuossa 4.000 hengen tapahtumassa.

 

 

Puoluekokous valitsi minut aloitevaliokunnan jäseneksi ja siinä riittikin puuhaa, sillä käsiteltävänämme oli selvästi yli 200 puoluekokousaloitetta.

 

 

Puoluekokousaloitteet ja niiden hyväksymiset viitoittavat Keskustan poliittista toimintaa.

 

 

Yli kahdensadan puoluekokousaloitteen käsittelyyn pääsin valmistautumaan jo ennen puoluekokousta, kuten muutkin aloitevaliokunnan jäsenet.

 

Puoluekokousaloitteiden käsittelyyn meiltä kului paikan päällä kolme tuntia ja useiden kohdalla kävimme perusteellisen keskustelun siitä, että miten esittelemme aloitteet ”suurelle salille”.

 

 

Muutaman kerran jouduimme äänestämään, mutta päätöksemme olivat ilmeisen oikeita, sillä kaikki aloitevastukset hyväksyttiin suuressa salissa ilman muutoksia – saamme siis olla työhömme tyytyväisiä!

 

 

Toinen luottamustehtäväni puoluekokouksessa oli, kun minut valittiin puoluekokouksen pöytäkirjan tarkastajaksi.

 

 

Olen ollut eräitä kertoja erilaisten kokousten pöytäkirjan tarkastajana, mutta 4.000 hengen kolmipäiväisen kokouksen pöytäkirjan tarkastajana toimiminen on kuitenkin jotain aivan uutta!

 

 

Kiitokset Teille kaikille, jotka valitsitte minut näihin mielenkiintoisiin luottamustehtäviin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous 2016, Keskustan puoluekokous Seinäjoella, Keskustan puoluekokouksen aloitevaliokunta, Keskustan puoluekokouksen pöytäkirjan tarkastaminen,

Tänään Seinäjoelle!

Perjantai 10.6.2016 - -Esko Erkkilä-

Seinäjoella alkaa tänään Keskustan puoluekokous ja matkaan sinne heti aamutuimaan.

 

 

Olen puoluekokouksen virallinen edustaja ja kun sen lisäksi minut on valittu aloitetoimikunnan jäseneksi, niin kiireiset kolme päivää ovat tiedossa.

 

 

Autoni on täynnä tavaraa, sillä päätöspäivän lippumarssilla on useita järjestölippuja myös Tampereelta.

 

 

Eniten autostani vievät tilaa äänentoistolaitteet, joita tullaan käyttämään puoluesihteeriehdokas Jouni Ovaskan ständillä, sillä kisa puolueen kolmesta varapuheenjohtajasta ja puoluesihteeristä tulee olemaan vielä kokouspaikalla tiukka.

 

 

Tämä on minulla vasta neljäs puoluekokous ja parhaimmat muistot ovat Rovaniemeltä neljä vuotta sitten.

 

 

Rovaniemellä valitsimme Juha Sipilän puolueemme puheenjohtajaksi ja voin aidosti todeta, että ”vedin viivani” Sipilälle jo ensimmäisessä äänestyksessä.

 

 

Lähdin Rovaniemelle Väyrysen-miehenä, mutta muutin mieltäni puoluekokouksen aikana – voitte arvata, että olen mielenmuutoksestani nykyisin hyvin tyytyväinen!

 

 

Otan mukaani läppärini, mutta en ole lainkaan varma, että aikaa jäisi tehdä puoluekokouksen aikana blogi-päivityksiä.

 

 

Puoluekokoukseen on mukava mennä ja yksi syy on se, että Keskusta palasi viimeisimmässä YLE-gallupissa taas piikkipaikalle.

 

 

Seuratkaahan Keskustan puoluekokousta mediasta, sillä eri tiedotusvälineet tulevat seuraamaan kokoustamme mielenkiinnolla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous 2016, Keskustan puoluekokous Seinäjoella,

Taisimme pudota maailmantilastoissa kakkossijalle!

Maanantai 30.5.2016 - -Esko Erkkilä-

Usein luullaan, että Kiinan kommunistisen puolueen puoluekokous olisi maailman suurin puoluekokous.

 

Näin ei suinkaan ole, sillä viimeisimpään Kiinan kommunistisen puolueen puoluekokoukseen vuonna 2012 osallistui ainoastaan 2.200 osanottajaa.

 

Kirjoitin ”ainoastaan”, sillä Keskustan puoluekokoukseen osallistuu ainakin 3.000 osanottajaa.

 

 

Keskustan puoluekokous on siis ollut maailman suurin puoluekokous, mutta toukokuussa 2016 pidetty Pohjois-Korean kommunistisen puolueen puoluekokous saattoi olla osanottajamäärältään suurempi kuin Keskustan puoluekokous.

 

 

Saattaa olla, että Pohjois-Korea pudotti Keskustan puoluekokousten osanottajamäärissä toiselle tilalle!

 

 

*******************

 

 

Keskusta järjestää puoluekokouksen kahden vuoden välein ja pidämme seuraavan puoluekokouksemme Seinäjoella 10.-12.6.2016.

 

 

Olen puoluekokouksessa virallinen edustaja, sillä Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö valitsi minut yhdeksi kolmesta puoluekokousedustajastaan.

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallitus puolestaan valitsi minut puoluekokouksen aloitevaliokunnan jäseneksi, joten Seinäjoella on tiedossa työntäyteinen viikonloppu.

 

 

Puoluekokoukselle on jätetty yhteensä 248 aloitetta, joista aloitevaliokunta käsittelee 210 aloitetta.

 

 

Valmisteluaineistosta näen, että aloitevaliokunnan käsittelyyn tulevat puoluekokousaloitteet ovat puoluekokousasiakirjassa 158 sivulla eli perehtymistä vaaditaan.

 

 

Puoluekokousaloitteet ja niiden käsittely puolueen korkeimmassa päättävässä elimessä – puoluekokouksessa – on jäsendemokratiaa parhaimmillaan.

 

 

Olen aikaisemminkin ollut virallisena puoluekokousedustajana, mutta Seinäjoella saan toimia vastuullisessa tehtävässä aloitevaliokunnan jäsenenä – odotan tehtävää mielenkiinnolla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan puoluekokous 2016, Keskustan puoluekokous Seinäjoella 10.-12.6.2016,