Nyhtökaura on merkittävä askel kaurankäytön edistämisessäTorstai 7.7.2016 - -Esko Erkkilä- Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki järjesti Keskustan Seinäjoen puoluekokoksen oheistapahtumana...
...Ruokainnovaatioilla menestykseen –keskustelutilaisuuden Seinäjoki Areenalla 10.6.2016.
Oli luonnollista, että elintarvikealan ammattilaisena ja MEP Anneli Jäätteenmäen tukijana osallistuin tilaisuuteen.
Keskustelutilaisuuden avauksessaan Anneli Jäätteenmäki toi terveiset EU-parlamentin ruokakeskusteluista, joissa...
sekä
...ovat nousseet keskiöön.
Keskustelutilaisuuden pääaihe oli
Nyhtökaura ja suomalaisen ruuan innovaatiot.
Nyhtökaurasta meille oli kertomassa nyhtökauran kehittäjä ja sen valmistamiseen keskittyneen yrityksen ”Golden & Green Foods Ltd” n puuhanainen, elintarviketieteiden tohtori Reetta Kivelä, joka toimii yrityksen teknologiajohtajana.
Reetta Kivelä omaa laajan kokemuksen suomalaisesta elintarviketeollisuudesta, sillä hänen työhistoriaansa kuuluvat Atria Oyj sekä Fazer Oy – hänet valittiin joulukuussa 2015 Vuoden nuoreksi tutkijayrittäjäksi. *************
Minulle oli pienoinen pettymys, että nyhtökaurassa on kauraa ainoastaan 15 -20 % sekä sen lisäksi ruotsalaista härkäpapua ja hernettä.
Keskustelin tilaisuudessa Kivelän kanssa ja hän totesi olevansa valmis ostamaan suomalaisia härkäpapu- ja hernefraktioita, jos niitä olisi saatavilla. Tässä olisi mahdollisuus suomalaisille härkäpavun ja herneen jalostajille!
Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki ja yrittäjä Reetta Kivelä olivat silminnähden tyytyväisiä nyhtökauran hyvin alkaneesta alkutaipaleesta.
Keskustelutilaisuuden lopuksi Anneli Jäätteenmäen kotimaan avustaja markkinointiekonomi Sari Kujala järjesti yleisölle nyhtökauran maistajaiset.
Olen rehellinen ja joudun toteamaan, että nyhtökauran maku jää selvästi jälkeen kunnon jauhelihasta, jonka korvaajaksi se on osaltaan suunniteltu.
Vaikka nyhtökauran raaka-ainepaletti onkin nyt ”pohjoismaalainen” ja maussakin on vielä kehitettävää, on selvä, että sen imgomerkitys kauralle on jo nyt vahvasti positiivinen.
Toivon nyhtökauran kehittämiselle vahvaa tulevaisuutta - erityisesti toivon, että sen kaura-, härkäpapu- sekä herneosuudet saataisiin pikaisesti suomalaisiksi!
-Esko Erkkilä- |
Avainsanat: Anneli Jäätteenmäki, Reetta Kivelä, Sari Kujala, nyhtökaura, nyhtökauran raaka-aineet, |