Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nyhtökaura on merkittävä askel kaurankäytön edistämisessä

Torstai 7.7.2016 - -Esko Erkkilä-

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki järjesti Keskustan Seinäjoen puoluekokoksen oheistapahtumana...

 

 

 

nyhto1.jpg

 

 

...Ruokainnovaatioilla menestykseen –keskustelutilaisuuden Seinäjoki Areenalla 10.6.2016.

 

 

Oli luonnollista, että elintarvikealan ammattilaisena ja MEP Anneli Jäätteenmäen tukijana osallistuin tilaisuuteen.

 

 

 

nyhto2.jpg

 

 

Keskustelutilaisuuden avauksessaan Anneli Jäätteenmäki toi terveiset EU-parlamentin ruokakeskusteluista, joissa...

 

 

  • ruokaturvallisuus

  • ruuan alkuperämerkinnät

 

sekä

 

  • sitovan sääntelyn aikaansaaminen, jotta myös alkutuottajalle taattaisiin kohtuullinen osuus ruuantuottamisesta

 

...ovat nousseet keskiöön.

 

 

nyhto3.jpg

 

 

Keskustelutilaisuuden pääaihe oli

 

 

Nyhtökaura ja suomalaisen ruuan innovaatiot.

 

 

Nyhtökaurasta meille oli kertomassa nyhtökauran kehittäjä ja sen valmistamiseen keskittyneen yrityksen ”Golden  & Green Foods Ltd” n puuhanainen, elintarviketieteiden tohtori Reetta Kivelä, joka toimii yrityksen teknologiajohtajana.

 

 

Reetta Kivelä omaa laajan kokemuksen suomalaisesta elintarviketeollisuudesta, sillä hänen työhistoriaansa kuuluvat Atria Oyj sekä Fazer Oy – hänet valittiin joulukuussa 2015 Vuoden nuoreksi tutkijayrittäjäksi.

*************

 

 

Minulle oli pienoinen pettymys, että nyhtökaurassa on kauraa ainoastaan 15 -20 % sekä sen lisäksi ruotsalaista härkäpapua ja hernettä.

 

 

Keskustelin tilaisuudessa Kivelän kanssa ja hän totesi olevansa valmis ostamaan suomalaisia härkäpapu- ja hernefraktioita, jos niitä olisi saatavilla.  Tässä olisi mahdollisuus suomalaisille härkäpavun ja herneen jalostajille!

 

 

 

nyhto4.jpg

 

 

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki ja yrittäjä Reetta Kivelä olivat silminnähden tyytyväisiä nyhtökauran hyvin alkaneesta alkutaipaleesta.

 

 

 

nyhto5.jpg

 

 

Keskustelutilaisuuden lopuksi Anneli Jäätteenmäen kotimaan avustaja markkinointiekonomi Sari Kujala järjesti yleisölle nyhtökauran maistajaiset.

 

 

Olen rehellinen ja joudun toteamaan, että nyhtökauran maku jää selvästi jälkeen kunnon jauhelihasta, jonka korvaajaksi se on osaltaan suunniteltu.

 

 

 

Vaikka nyhtökauran raaka-ainepaletti onkin nyt ”pohjoismaalainen” ja maussakin on vielä kehitettävää, on selvä, että sen imgomerkitys kauralle on jo nyt vahvasti positiivinen. 

 

 

Toivon nyhtökauran kehittämiselle vahvaa tulevaisuutta - erityisesti toivon, että sen kaura-, härkäpapu- sekä herneosuudet saataisiin pikaisesti suomalaisiksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anneli Jäätteenmäki, Reetta Kivelä, Sari Kujala, nyhtökaura, nyhtökauran raaka-aineet,